Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslená pohádka podle Hanse Christiana Andersena O malé Gerdě, která se vydala do paláce Sněhové královny, kde byl vězněn její malý kamarád. (Karlos80)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podle známé předlohy od Hanse Christiana Andersena byla již natočena pěkně dlouhá řada jak filmových tak animovaných verzí této oblíbené pohádky, avšak tuto naší verzi od režiséra Čapka, považuji za jednu z těch nejzdařilejších a mých nejoblíbenějších, jak po výtvarné stránce (Zdena Krejčová), kde je všechno tak krásně barevné, po hudební (Jaroslav Celba), ale fajn byla i třeba pohyblivá ilustrace. Škoda jen té kratičké stopáže, ale i přesto mi to připadalo jak když to mělo o hodinu víc, vše se tam tak krásně vešlo a všechno co tam mělo bý, tak zde bylo. Opravdu krásná a všemi generacemi oblíbená pohádka o putování malého děvčátka Gerdy, které mimochodem krásně namluvila Zlata Adamovská, do říše věčného ledu, kde vládla bezcitná Sněhová královna. Káje vězněného kamaráda Gerdy namluvil Viktor Preiss. Pohádka o dobru, které nakonec zvítězí nad zlem, o lásce, ke svému kamarádovi, pohádka na kterou se opravdu příjemně kouká. Škoda jen jedné věci, pohádka je z pro mě nepochopitelných důvodů tak trochu neprávem našemi televizemi opomíjená, což je večná škoda. Já ji viděl opravdu před dlouhými lety.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Poměrně půvabná animace v dojemném příběhu, který se k mé upřímné nelibosti odehrává celý v zimě. Co ovšem téhle verzi Sněhové královny dodává kouzlo největší je to, jak je špičkově namluvená, začíná to vypravěčem Přeučilem, pokračuje to přes Gerdu Adamovskou a Káje Preisse a přes paní z kouzelné zahrady (Květa Fialová) to jde až k mladé loupežnici Bydžovské a báječnému sobovi (netuším kdo, ale hlas to je pěkný), kterého mám moc ráda v knížce i všech filmových verzích. A ta vrána, ta vrána, tu vránu bych chtěla aspoň na obrázku, ta je skvělá! ()

Bretodeau 

všechny recenze uživatele

Sněhová královna je pro mě krásnou vzpomínkou na dětství, kdy jsme si tenhle animovaný film pouštěli každou chvíli. Ladislav Čapek vytvořil na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena skutečný klenot, ať už díky zdařilé animaci, krásné hudbě, kouzelnému příběhu či krásným hlasům Viktora Preisse a Zlaty Adamovské. Ne všechny filmy, které jsem v dětství miloval, mě okouzlily i v dospělosti, ale když jsem nedávno viděl po letech znovu příběh malého Kaie a statečné Gerdy, vše fungovalo tak, jako když mi bylo pět let a film jsem viděl poprvé. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé spracovanie rozprávky od Hansa Christiana Andersena. Film má pekný začiatok a zároveň počas celého filmu krásne ukazuje ako plynie čas. Keď sa tak zamyslím, koľko rokov muselo prejsť, kým Gerda hľadala Kaia... Žila u čarovnej starenky, putovala, bola na zámku a aj u zbojníkov (po výtvarnej stránke boli výborní) a ešte samozrejme cesta domov... Aj napriek tomu, že film režíroval Ladislav Čapek, veľkou časťou sa líšil od ostatných večerníčkov. Avšak postavy sa však po výtvarnej stránke stále podobajú na animované postavičky Ladislava Čapka. Čo sa týka dabingu, výborný bol rozprávač, Petr Haničinec. Film má krásne prostredie, postavy, hudbu a hlavne koniec. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Celkom milá spomienka na staré časy, kedy ešte prekvitali jednoduché animácie, ale za to o to lepšia a prívetivejšia rozprávková atmosféra s peknou hudbou a upokojujúcimi hlasmi. Dnes už je vidieť zub času, ale aspoň tri hviezdičky si to určite zaslúži ako jedna z mnoha rozmanitých podaní rozprávky o snehovej kráľovnej. 55 % ()

Reklama

Reklama