Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

„Som podvodník, verte mi...“ Príbehovo najzaujímavejší Asterix, do dediny zavíta šarlatán čo poblúzni domácim hlavy a neskôr sa spolčí so samotnými Rimanmi. Lenže pre tento raz nepôjde o rovný boj, priatelia sa stavajú k sebe chrbtom, vedú ich osobné pohnútky, navyše Druid je po nehode nepoužiteľný. Spracovanie potemnelo a často ponúka originálnu animáciu so zaujímavými nápadmi, prakticky celá sekvencia s hľadaním správneho receptu zázračného nápoja či Panoramixove halucinácie. Jediné čo chýbalo bol paradoxne oný „veľký boj“. Ten sa upjal len v akúsi odplatu ženského osadenstva, zakiaľ sa to mužské iba prizeralo. Inak bez väčších výhrad, v neposlednom rade potešilo, že sme nakukli aj do súkromia iných obyvateľov. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší galský elixír pohody, vtipu a zaujímavých scénok. Tento diel trochu viac serióznejší ako ostatné a reálne už tam Galom začne "tiecť" do topánok. Ale ako to už býva dobrým zvykom, nakoniec sa to nejako porieši. Ale chýbalo mi tu viac vtipných hlášok a duchaplnejších scénok. Aj keď tie Panoramixove pokusy stáli za to. U mňa priemer. 55 % ()

Reklama

junxi91 

všechny recenze uživatele

V tomto díle mi chyběl mocný Julek a také se mi zdál ze všech animovaných dobrodružství Asterixe a Obelixe ten nejslabší. Římani mají opět problém s odbojnými Galy a tentokrát je v plánu zbavit je zdroje jejich kouzelného lektvaru, kterým je druid Panoramix. Toho chytnou Římani při sběru bylinek a začnou jej unášet, ale Asterix s Obelixem jej na poslední chvíli zachrání, ale ne úplně šikovným způsobem. Obelix hodí po Římanech obrovský menhir a ten spadne přímo na Panoramixe, který skončí zaražený v zemi. Druid to ovšem přežije, ale jaksi trpí amnézií, šílenstvím a halucinacemi. Do vesnice navíc dorazí během bouře falešný věštec Prolix, který zneužije důvěřivé vesničany a nabízí jim proroctví za jídlo a pití a také za zlato. Asterix a Vitalstatistix se snaží druida opět naučit vařit lektvar, ale jeho recepty moc nefungují a toho si všimne místní římská posádka. Do vesnice tak dorazí špión, ale je odhalen a zajat a slouží jako pokusný králík pro zkoušení Panoramixových lektvarů. Nakonec se z něj stane létající balón. Následuje spousta vtipných situací a účinků, jenž bude mít pokusný lektvar na Římana. Pochybný věštec bude pendlovat mezi římským táborem a galskou vesnicí. Centurion zase pošle zprávu do Říma, že se mu povedlo ovládnout celou Galii, ale nakonec skončí jako obyčejný legionář, který bude muset uklidit zničený tábor. Z celého toho chaosu, bitek, ničení a bouchání kotlů se nakonec vyrojí šťastný konec. Jak jsem psal, jednalo se o slabší díl, se spoustou příběhových kliček, které tomu měly dát nějaký význam, především tedy prostřednictvím věštce Prolixe, který v tom dělal asi největší bordel. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem projížděl první 200 filmů podle žebříčku. Samotného mě udivilo že zde do této extratřídy vyjímečných filmů patří i dva díly o Asterixovi. Po shlédnutí sice podle hodnocení slabšího bratříčka k těmto dvěma vysoce hodnoceným dílům si začínám říkat zda-li není hodnocení Asterixů zkreslené sentimentálností některých uživatelů. Já totiž nic objevného, úžasného a světoborného ve filmu Asterix a velký boj nenašel. Proto rada pro ostatní: Nevím jak jsou na tom zbylé díly, ale tento je určitě velice průměrný. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z klasické šestky kreslených Asterixů. Chybí humor, zajímavý příběh. Podvodný věštec mě nebavil, psychedelické scény s praštěným druidem byly divné, navíc se to celé nehne z okolí vesnice. Jako by nepříliš zábavný film z roku 1989 symbolizoval konec klasické francouzské kinematografie plné ztřeštěných komedií a milovaných klasik. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama