Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Gabin v roli venkovského statkáře, který vzal spravedlnost do vlastních rukou. Francouzsko-italský snímek režiséra a scenáristy Pierra Granier-Deferrea z roku 1970 připomene Jeana Gabina (vl. jménem Jean-Alexis Moncorgé 1904–1976) v období jeho nejvyzrálejšího herectví, kdy měl již za sebou desítky slavných rolí včetně Jeana Valjeana či slavného komisaře Maigreta. Po dobu své 20 let dlouhé herecké kariéry natočil Jean Gabin téměř půl stovky filmů.
Postava starého patriarchálního farmáře Augustea Maroilleura, kterou ztvárňuje v tomto kriminálně laděném thrilleru, Jeanu Gabinovi dokonale padne. Jeho hrdina je despotickým, ale svým způsobem spravedlivým vládcem své půdy v tradiční farmářské rodině v Normandii, ve které společně hospodaří dvě dcery i jejich manželé. Ve chvíli, kdy Auguste zjistí, že jeho vnuk Henri je zapleten do nebezpečného obchodu s pašeráky drog a že jeho farma se dokonce stala úkrytem pro smrtící bílý prášek, neváhá vzít spravedlnost do svých rukou. Když je však prolita krev, nebezpečná hra se mění v nevyhlášenou krutou válku bez zákona a pravidel. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (160)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film, který za 35 let nezestárnul, ostatně jako nedostižný a nezapomenutelný JEAN GABIN a jeho herecké mistrovství. Moc nemluví, jenom chodí a kouká - ale jak !!!! Tohle dosud nikdo neumí ! Ne na příběhu, ale na jeho postavě neohroženého a nezlomitelného sedláka, který za každou cenu hájí čest svého vnuka a své rodiny je založen celý příběh. Filmů o drogách má filmografie plné žoky, ale konkurovat tomuhle může málokterý - jestli vůbec... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi moc sympaticky film o starom statkarovi /Jean Gabin- Sicilsky Klan, Touchez Pas au Grisbi/, ktory si brani majetok pred bandou vydriduchov a pred kadejakou nasranou militantnou vymletou luzou. Okrem Gabina tu hral aj Reinhard Koldehoff /u nas znamy mr. Ears z filmu Dva machri mezi nebem a peklem/. Maximalne zaujimave prostredie francuzskeho vidieka, silne sceny /kravy/ a vyborna rezia Pierre Granier -Deferra. 100 % ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ano sedlák ze statku Auguste se s ničím dvakrát nepárá, co jsou pro něj obyčejní překupníci drog. Ty on přece zvládne levou zadní a možná mu budou stačit jenom vidle. Tuhle velkou hvězdu filmového nebe, Jeana Gabena mám moc ráda a filmy s ním jsou vždy příjemným osvěžením. I když připouštím, že tam byly scény, kde jsem opět musela použít rychloposuv. Na zvířata jsem hodně velká citlivka. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už celkem naivní poklona starejm dobrejm časům. Protivnej starej dědek Jean Gabin (chci bejt jako on) tu zosobňuje poctivost starý doby, kdy si lidi řešili problémy sami a hlavně bylo třeba předat grunt synovi (nebo vnukovi, w/e). Tldr najde u vnuka herák za desítky milionů, vysype ho do vody a pak odkrágluje postupně všechny zlotřilce, který po něm jdou a 1) přejedou mu kuře, 2) zapálí stodolu, 3) porazí pár krav, 4) znásilní vnučku (takže skore vlastně slušný). Celý to ale dává asi takovej smysl, jako výraz právě znásilněný vnučky, která vypadá spíš, že by si zrovna ještě zašukala. Nakonec se ukáže, že jablko přece jenom nepadlo daleko od rodinnýho statku a všechno je sluníčkový. Je to dobrej film. (70%) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, na svoju dobu určite trošku prevratný snímok. Pomalé plynutie deja je nervydrásajúce, ale i tak trošku ťažkopádne. Gabin si na staré kolená svojho nemilosrdného pomstiteľa doslova vychutnával, len škoda, že ostatné postavy napísané úplne debilne. Titulná znelka je skvelá a nakoniec aj z filmu som mal celkom dobrý pocit. 70%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Roli farmářova vnuka Henriho, který se zaplete s pašeráky heroinu, ztvárnil herec Marc Porel. Tato droga se mu v osobním životě stala osudnou - byl na heroinu závislý, což mu zničilo nejen slibnou kariéru (kromě herectví se také věnoval psaní), ale možná také zapříčinilo jeho předčasný skon. Zemřel ve věku 34 let. (Nine)
  • V původním znění, tzn. ve francouzštině, má film název La Horse, což může u ledakoho evokovat, že se jedná v překladu o koně. Ve skutečnosti však výraz „La Horse“ znamená ve francouzském argotu heroin. Režisér filmu Pierre Granier-Deferre v témže roce natáčel ještě jiný film, který má rovněž podobně znějící zvířecí název Le Chat - Kočka (1971). V tomto filmu hlavní roli ztvárnil rovněž Jean Gabin. (Posheidon)

Reklama

Reklama