Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi z téhle špionážní minisérie zůstalo v hlavě, je naprosto nevhodně obsazená postava Jonathana Pinea. Hiddleston v roli okolnostmi zmítaného agenta v utajení působí zkrátka jako pěst na oko a kvůli té jeho nekonečné přehlídce široce sladkých úsměvů ho od nynějška nejspíš budu mít problém akceptovat v jakékoliv vážné roli. Le Carrého knihu neznám a nedokážu tedy posoudit, nakolik je nezáživnost propírané látky vinou předlohy, co ale vím určitě je to, že většina přednesených hereckých výkonů (včetně Laurieho) je někde na úrovni ochotnického spolku. Britské televizní produkci to občas prostě ustřelí do neskrývaného teatrálna a to je potom peklo. Škoda, na tuhle chuťovku jsem se docela těšil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Jeden má vždycky nesmírnou radost, když filmaři sáhnou po le Carrého skvostných knihách, když však pak s hrůzou v očích zjistí, že pracky toho, kdo tady bude adaptovat, patří dánské überkýčařce a nevyzpytatelné režisérce Suzanne "Já od nikoho neopisuju" Bier, to pak všechna očekávání zvláště spojená s luxusním obsazením v podobě Hugha "navždy House" Laurieho, který jako geniální castingový tah coby záporák prostě táhne, a Toma "Lokiho" Hiddlestona zase rychle odezní, zvlášť když post fatálně důležitého scenáristy okupuje naprosto neznámý Brit David Farr.. Nicméně nechci stahovat kalhoty a vystrkovat na Suzzie řiť, když brod je ještě daleko, a tak do téhle zbrusu nové série prostě naskočím.. Jakkoli pilot vypadal hodně nadějně, leč v docela jiném smyslu, protože Bier se prostě nezapře, cítím, že tenhle projekt bude průšvih.. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Špionážna zábava, ktorá sa v podstate zaobíde bez akčných scén a atmosféru buduje prevažne cez dialógy? Prečo nie, obzvlášť ak ju drží sebavedomá réžia a skvelý herecký súboj dvojice Hugh Laurie a Tom Hiddleston. Jeden hrá presvedčivo chladnokrvného obchodníka so smrťou, druhý zase variáciu Jamesa Bonda. Menších výhrad mám viacero, inak však ide o sympatický oldschoolový thiller zasadený do moderných kulís a podporený výborným finále. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tom je prostě sekáč. Ikdyby hrál popeláře, tak to bude mít grády :-). No a když je to recepční/špion... Série vskutku povedená, se zajímavým námětem ( člověka napadá kolik takových Roperů ve skutečnosti je... ), dobře režijně vedená i herecky obsazená. K větší spokojenosti chybí, tedy vlastně přebývají některá klišé v zápletce. A závěr je spíš z kategorie selanka. Přesto nadprůměrná podívaná... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hned od úvodních titulků jsem měla naladěno, jsou nápadité, působivé a v neposlední řadě vypovídající.. Tom Hiddleston se mi v této roli líbil nejvíc, míním tím z toho, co jsem s ním doposud viděla, no a Hugh Laurie fakt nemá chybu.. Svezla jsem se na příjemné filmové vlně a příliš neřešila, příběh recepčního ve službách britské tajné služby mě zaujal i bavil.. Nemá smysl přemítat nad logikou či naivitou, lidé se velice často chovají nelogicky a bez rozumu, stačí se rozhlédnout kolem sebe.. Susanne to se mnou prostě umí... ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • The Daily Telegraph napísal: "Hoci sa Hugh Laurie môže zdať ako prekvapivá voľba hrať 'najhoršieho muža na svete', na obrazovke dominuje ako príšerne presvedčivý zloduch." (Arsenal83)
  • Olivia Colman presvedčila režisérku Susanne Bier, aby ju obsadila do úlohy Angely Burr, aj keď bola tehotná, pretože argumentovala, že Frances McDormand dobre zahrala svoju postavu Marge Gundersonovej ako tehotnej vo filme Fargo (1996) a „tehotenstvo pridalo na dráme". Rozdiel bol však v tom, že McDormand v skutočnosti tehotná nebola a nosila protetiku. (Arsenal83)
  • Podľa článku uverejneného v The Guardian 15. júla 2016 herec Tom Hiddleston v rámci prípravy na rolu nočného manažéra Jonathana Pinea trávil noci tieňovaním nočného manažéra päťhviezdičkového hotela Rosewood v Londýne. (Arsenal83)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama