Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (450)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Čo na to povedať? Môžem to vidieť 100 a 1 krát a stále ma to neprestane baviť. Dej je popretkávaný množstvom pre mňa nezabudnuteľných scén a dojemných dialógov, ktoré neomrzia a doslova vháňajú slzy do očí, na 1 film je ich strašne veľa. Tie veselšie chvíľky striedajú tie, kedy prevláda zúfalstvo plynúce z nemožnosti zmeniť veci. Príbeh je ako romantická rozprávka s trpkou príchuťou, ako to už v živote býva. Film je určený pre ženy, a verím že niektoré scény sú deja vu snáď pre každú z nás. Náhle príchody a odchody do nášho života niekoho koho milujeme bolia asi najviac. Ten kto to zažil, pochopí asi najviac. Nedá sa mi nad tým celým nerozplývať, je to ako pohladenie na duši pre tých, ktorí veria na šťastné konce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Klára Issová jako kráska? No to mi poser hrábě. EDIT 18.5. 2017 po zhlédnutí díla: Hrozně by to chtělo být vtipné, a hodně to nejde. Asi jako v Románu pro ženy a Bestiáři. Proč se nemůžu zbavit pocitu, že cílovou skupinou měly být jenom ŽENY? Protože chudák ten doktor, aby se z toho posral, to mu ani za občasné chvíle vášně nestojí. Povedl se i Vaněk a Kostelný, hodně se ale nepovedl dabing, který ústy Jiřího Dvořáka a Jana Šťastného zní příšerně uměle, jako v německé telenovele na TV Barrandov. Na druhou stranu, jako svižná vztahová a netrapná (!) komedie to funguje výborně. Táňa je rozhodně nejpěknější, co jsem ji kdy viděl, a smekám i před Issovou. Hroznou roli měla Hřebíčková :) ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Znal jsem dva knihkupce, oba byli nedbalého vzhledu a bylo jim úplně buřt, jak působí na okolí. A protože knihkupectví není zlatej důl, musí se to dělat s láskou. A kdo má lásku ke knihám, má jich doma hromady, ale fakt hromady. To jenom poznámka k autorům, až budou zas příště psát hlavní postavu jako majitelku knihkupectví. A taky mi strašně vadí, že ještě v dnešní době je nutný dělat z homosexuálů tak debilní směšný karikatury. Jo, a taky mě od Lídy Baarové sere Pauhofová. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Největší problém téhle komedie je ta otřesná milostná linka. Hlavní hrdinka si totiž najde ultimátního kokota, který se k ní chová jako k onuci a vytře s ní podlahu. Tolik k romantice, nehledě na to, že sexuální scény jsou v tomhle filmu opravdu pro otrlé (au). Jediné, co na tomhle stojí za to je přátelství mezi Lindou a Vandou, protože taková dvě třeštiprdla po třicítce aby pohledal. Jinak nechybí klasické přísady české komedie, pár povedených vtipů, karikatura homosexuálů, prakticky hned dvě znásilnění na stříbrném plátně (u té studentky fakt nejde o nic jiného - a jako vtipn je to obzvlášť ohavné) a interupce jako zákrok, který existuje pouze v alternativním vesmíru. Čím déle to trvalo, tím znechucenější jsem byla. A to to vypadalo jako docela příjemná oddechovka. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

WTF? To mi vážne chcú nahovoriť, že keď má dievča 15 ide jej o TO a keď má 35 ide jej o TO? Neverím. A to klišé o bohatom krásavcovi... to si už mohli odpustiť. A čo tak monogamný vzťah na celý život, pani Urbaníková? Čo tak rekonštrukcia nefunkčného manželstva? Neprišlo mi to vtipné, je mi z toho smutno. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Úvodnú scénu, kde sa Linda (Tatiana Pauhofová) obleje kávou po tom, čo do nej vrazí Jakub (Michal Zebrowski), museli tvorcovia opakovať viackrát. Kabát, ktorý mala Táňa na sebe, totiž nenasával tekutinu a vôbec nebolo vidno, že by bola obliata. Kostyméri to dokázali až špeciálne zafarbenou tekutinou. (monalisa69)
  • Na zariadenie kníhkupectva Lindy (Tatiana Pauhofová) a Vandy (Klára Issová) sa použilo viac ako 1000 kusov kníh. Mnohí členovia štábu v prestávkach nedebatovali pri kávičke, ale sediac vo filmovej kaviarni, čítali. (monalisa69)
  • Michal Zebrowski (Jakub) urobil pre film výnimku a netrval na tom, aby bol pri intímnych scénach nahradený dablérom, hoci tak mohol urobiť. Jeho zmluva v Poľsku totiž obsahuje formulku, že sa ani nevyzlečie, ani nebude bozkávať, o milostných scénach nehovoriac. Urobil to s povolením svojej manželky, ktorá bola zo scenára nadšená a nástojila na tom, aby postavu Jakuba zobral. (monalisa69)

Reklama

Reklama