Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (419)

Flego 

všechny recenze uživatele

V mene Boha všemohúceho... V histórii si mnohí falošní či skutočne ortodoxní boží služobníci ukrývali svoje zvrátené chúťky a túžby po moci za vyvolenosť a výnimočnosť darovanú od Boha. Číročisté zlo sa však nikdy nedokáže premeniť na božiu službu. A vždy toto zlo vzniká kvôli absencii lásky. Netradičný western, či skôr výsek z histórie amerického Západu, je natočený brutálne a nanajvýš realisticky, čo dodáva námetu silu a razanciu. Príbeh koncipovaný do štyroch kapitol, ktoré navyše nie sú chronologicky usporiadané, svedčí o originalite tvorcu priniesť do žánru nový vietor, nehladiac na prekvapivý záver. Úspech sa podaril aj vďaka fantastickým výkonom Dakoty Fanning a Guy Pearceho. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem z výsledné podoby snímku lehce rozmrzelý, jelikož působivý mysteriozní prolog ve mne vzbudil obrovská očekávání a dokonce i lehce asocioval Eggersovu jedinečnou Witch. Už jsem si připravoval pět hvězd, jenže jakmile jsou události z úvodu snímku zasazeny do souvislostí, tak se přítomný opar nadpřirozena velmi rychle rozplyne a Brimstone přesedlá na drsné westernové drama s příchutí dystopického kalvinismu. 145 minut sice uběhne jako voda, ale postrádám zde výraznější přidanou hodnotu. Proč režisér například neobohatil příběh o tematiku čarodějnictví, která se zde po úvodní kapitole vysloveně nabízela? Brimstone bohužel nedokázal plně využít svého potenciálu a za to ode mě obdrží pouze silnější tři hvězdy. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ufff. Na mě to bylo moc drsný. Utrpení, kterým si hlavní hrdinka prošla, bylo nereálné a mít takovejhle život, tak by nemohla bejt duševně v pořádku. Přitom se mi líbil způsob jakým je vystavěn děj a i to rozdělení na kapitoly není rušivé a dává smysl. Na co nikdy nezapomenu je neuvěřitelně zlý záporák. Megaperverzní reverend, kterej ženy jakýhokoliv věku bičuje, znásilňuje a s oblibou jim dává železné náhubky. Mezi jeho koníčky také patří incest, určitě je velice dobrý stopař / detektiv a s velkou pravděpodobností je i nesmrtelnej. Mno, Guy Pearce si roli užívá a mě se líbilo, že gradovala i jeho zrůdnost. Na konci to i říká, že spasení už nikdy nedojde, a tak si může dělat co chce. Více se mi líbily pasáže s mladší Joannou, jelikož Emilia Jones hrála výrazně lépe, než Dakota Fanning. Takže určitě dobrý film. Možná jsem jen neměl náladu, ale všudypřítomná krutost a utrpení mi zážitek kazily. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi krutý a surový film. Svojou myšlienkou je venovaný skôr ženám, no formou je určený mužom. Nežnejšie pohlavie nemusí mať na každú scénu žalúdok. Mŕtvych sa tu objaví snáď viac ako v jednej sérii Game of Thrones, no potešila účasť rovno dvoch protagonistov z tohto seriálu. Herecký tu ale jasne vedie Guy Pearce, tak sadistického a brutálneho kazateľa snáď mohol stvárniť len on. Film ale nie je pre každého, bežný konzument ho poľahky vypne pri prvej vyslovene hnusnej scéne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €12miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $2,125,810▐ no fúha, silná káva, režisér Martin Koolhoven prekvapil a natočil teda riadne drsnú drámu, rozdelenú na štyri etapy a chutia, pokiaľ máte silný žalúdok, , má to pomalé tempo ale všetko má správnu časovú os a dej stále drží v napätí herci skvelý dokonca aj Dakota Fanning sa ukázala vo výbornom svetle, Guy Pearce je démon sám o sebe, dá sa povedať že film nemá slabé miesta /90%/ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • Těsně před natáčením z projektu kvůli vyčerpání odstoupila Mia Wasikowska. Následně vycouval i jeden z producentů, takže aniž by byl natočen jediný záběr, projekt téměř zkrachoval, neboť vše bylo pro natáčení připraveno, včetně zbudování kulis a najmutí členů štábu. Když Guy Pearce tedy nasedal do letadla směr Evropa, podstupoval poměrně velké riziko, jestliže film nebyl zcela zafinancovaný. Byl ale natolik nadšený z postavy reverenda, kterou mu režisér Martin Koolhoven nabídl, že toho nedbal a přiletěl. Jeho zaangažování v projektu nakonec přineslo filmu zbytek nutných financí a mohlo se začít natáčet. Během několika dní byla M. Wasikowska nahrazena Dakotou Fanning, o které se uvažovalo jako o vůbec první volbě pro roli Joanny, ale z důvodu jiných filmování musela předtím odříct. Jenže pak se z natáčení musel omluvit Robert Pattinson, kterému do toho vstoupilo jiná práce (poslal zprávu Guy Pearcovi, který tu špatnou novinu musel předat režisérovi...). Naštěstí herec Kit Harington byl ochoten ukrojit si z dovolené a během pár dní se dopravit na plac a připravit se na roli. (Nine)
  • Oči Carice Van Houten jsou normálně modré, ale ve filmu nosí hnědé čočky. Emilia Jones (hraje mladší verzi Joanny) má zase naopak hnědé oči, ale ve filmu modré. Guy Pearce má běžně modré oči, ve snímku ale pouze v kapitolách 2 a 3 - v kapitolách 1 a 4 jsou téměř černé. (Nine)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama