Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (303)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudná a fádní variace na Vlka z Wallstreet, která s ním ale nemá nic společného, což je prostě divné. Odpudivý maník má sen a neváhá div prodat manželku a matku do otroctví, jen aby businessoval a hledal zlatou žílu. Najde žílu, seberou mu ji, on si ji vydupe zpět a pak je stejně za vola. Má to asi tak o hodinu přestřelenou stopáž a věrtel nudy k tomu. Matthew se hodně snažil a za to jsou ty **, jinak to nestálo bohužel příliš za pozornost. V podstatě jsme u toho usínali. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý Matthew McConaughey v bezzubém, místy i nudném filmu, který při podrobnějším zkoumání odhalí i nedotažený scénář a velmi podivný soundtrack. Gold má ve své podstatě velmi zajímavý příběh, nicméně režisér Stephen Gaghan ho podává velmi rozvláčnou, chce se říci, že až odfláknutou režií, které "vévodí" občasné plytké dialogy a dějově prázdná místa. Toto všechno vytváří velmi rozporuplný divácký zážitek, který, jak už zde někteří naznačují, ocení jen lidé, jež se o tuto kauzu hlouběji zajímají. Události neznalý divák by zde vážně ocenil kratší stopáž a dynamičtější scénář, což by výrazně pozvedlo atraktivitu celého snímku na reprezentativní úroveň. Takhle ovšem Gold zůstává jen dalším projektem, jehož velké ambice dalece přesahují tvůrčí možnosti a schopnosti. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Väcsina filmu vzdialene pripomina Vlka z Wall Street. Akurat samotny pribeh je ovela menej zaujimavy a hlavne ovela nudnejsie natoceny. Chyba tomu poriadna stava drajv. Postavy vam su ukradnute a vlastne aj cela zapletka. Z hercov ma poriadny priestor prakticky len McConaughey a aj on zaujme len fyzickou premenou. Cele to pôsobi ako sterilny dokument o vzostupe jedneho chlapika. Lenze uz niekde v polovici filmu zistime, ze cely ten pribeh hrdina nerozprava divakom, ale niekomu inemu. Tato pointa je ale poriadne zuzitkovana az v zaverecnej 15 minutovej vysvetlovacke a pôsobi ako nieco naviac. Buhuzial kvality filmu nezvysi. Namiesto uzasu z toho, ze vas tvorcovia dobehli si znudene pomyslite, ze pointu narychlo vymysleli zo zufalstva, ked uvideli aky nezazivny film natocili. 4/10. Vedenie CSFD by si zasluzilo nakopat do prdele za tie kratke mizerne obsahy filmov, ktore vam nic nepovedia. Skôr vas len pomylia. Ale hlavne, ze su od oficialneho distributora, tak im daju prednost pred zmysluplnym obsahom od fanusikov. Z tej jednej vety to znie jak dobrodruzny film typu Indiana Jones. Pritom McConaughey behom celeho filmu ziadnu banu nehladal. :) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět angažovaně táhne celý průměrně odvyprávěný a zrežírovaný film plný nezajímavých telefonátů, sterilních vyjednávání a fádně vylíčených intrik, až k tomu jednomu šokujícímu twistu, no a pak je konec a dvě hodiny v tahu. Tam, kde Vlk z Wall Street přistupoval k divákům jako k úplným dementům a vše jim pečlivě vysvětloval skrze vtipné a absurdní scény, které pak stmelovaly celý film a držely diváka v pozornosti před nástupem toho důležitého, tam Zlato jen zarytě mlčí a vyžívá se v primitivní psychologii a snech hlavní postavy, která je prostě jen věčně ožralá troska, takže se není v čem vyžívat. Gaghan style rozhodně nemá a během kariéry nenatočil ještě nic relevantního, což zde jen potvrzuje obsesí na vylíčení malicherností (především pak vztahy hlavní postavy s přítelkyní, přáteli a flaškou chlastu) a pro pointu filmu to nejdůležitější jen apaticky nastřeluje, aby ihned celý nadšen odběhl za hlavní postavou do hotelového pokoje a tam ji nechal nesouvisle blábolit a exhibovat v alkoholickém oparu. Vlastně ten film není vůbec o zlatě, nějakém dolu v Indonésii a podvodech, je to nudný životopisný film alkoholika Davida Walshe (Kennyho Wellse). 60 % ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že akademici přehlédli chvástavě nechutného Matthewa McConaugheyho a nejen že mu zlatou sošku nedali, ale ani ho na ni nenominovali, považuju za jejich obrovský přešlap. McConaughey září, baví v každé scéně, je slizký, odporný, snílkovský, idealistický, a nakonec jeho Kenny Wells je opravdovější postavou než jeho protiklad, charismaticky chlapácký prospektor s aureolou zlatého chlapce Michael Acosta alias Edgar Ramírez. Navzdory dvouhodinové stopáži Zlato nenudí ani na chviličku, ať už se odehrává v džungli, nebo na snobských večírcích s trochu jinými zlatokopkami, stupňuje napětí, má fantastický soundtrack a nádherně se na něj dívá. Jeden z nejlepších filmů roku 2016. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama