Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 220miliónovTržby Celosvetovo $4,487,000▐ začiatok dosť rozpačitý, hlavné keď išlo o predstavovanie hlavných predstaviteliek a ich etapy v minulosti, keď ich osudy zasiahla vojna, potom sa to rozbehne hneď ak začne ich lov na partiu nemcov-nacistov s ktorých sa vykľuje početnejšia zostava než mohli čakať, dramaticky dosť dobre zvládnuté, Rusom ide karta čo sa týka vojnových filmov /70%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem obdivovala celou tu pětku hereček - dobrovolnic jak se brouzdají v těch močálech, poskakují po lese a kamení.....fakt to zvládly na jedničku, myslím si, že to pro ně nebyl žádný med. A oceňuji občasný pohled na minulost některých děvčat, co je přivedlo k tomu, aby se takhle daly na vojnu. To bylo velkým plusem celé téhle anabáze, která musela skončit tak, jak se dalo předpokládat. Snad se mi někdy podaří mrknout i na ruský originál, srovnání může být docela zajímavé, uvidíme.... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolegu verbalovi se podařil husarský kousek, svým komentářem mě na film nalákal (ačkoliv originál jsem viděl a nelíbil se mi, nejvíc kvůli zmršenému druhému dabingu) a hlavně přesvědčil, že v remaku jde o sex.... Ten se samozřejmě nekoná, a já tak musím smutně konstatovat, že i bez komunistického patosu je to pořád patos. Ačkoliv fricové útočí, soudruh staršina Fedot si stihne s umírajícími soudružkami pěkně popovídat a naslibovat hory, doly, zaopatrovací ústavy. Kladně hodnotím akčnost (kromě posledního zúčtování se soudružkami), nálety kamery (až ke konci jich začalo být moc) a skvělou přírodu, a samozřejmě záběry ze sauny a od vodopádu. Asi bych pichny neřadil od nejlepší po nejhorší, ale s přehledem nejdokonalejší výbavu měla Evgeniya Malakhova, klip potom tady. Uvažuje se o natočení filmu pro dospělé na stejný námět. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nová verzia slávneho filmu je moderný vojnový akčný film. Aby som to priblížil, tak v mnohom mi pripomenul Bergov Na život a na smrť. Nejedná sa o žiaden revizionizmus, nacisti sú proste nacisti a padne tu niečo v tom zmysle, že to znamená ešte menej, ako zviera. Ale čudujme sa Rusom. Tí prítomní v tomto filme bohužiaľ netušili, že doma majú v podstate to isté a ten odznak na ich čiapkach vyvoláva dnes podobné konotácie, ako hákový kríž. Dôležité je, že film funguje výborne po emocionálnej stránke a nedokázala to zničiť ani príliš epická hudba v štýle Pána prsteňov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je...ze všech ruských filmů co jsem viděl, jeden z nejméně ruských. A abych pravdu řekl, ta "ruskost" mi tam chyběla. Poetika jako z artových filmů západní evropy a akce jak béčkoidní USA.. Přitom základ vystavěný na "chemii" velitele a bandy ženských funguje dobře a zápletka samotná je ve své jednoduchost taky dost napínavá.... Jsem zvědavý na původní film.. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)
  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama