Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás zaskočí ten KONTRAST ... všední obrázky prostého venkovského života uprostřed panenské přírody, kde jen ubytovaná vojenská jednotka připomíná velkou válku, zuřící kdesi za obzorem ... válku vzdálenou a neskutečnou jako zlý sen, který spolehlivě zažene svítání. A potom ... potom přijdou. Ti, kdo ----- " ... nejsou lidi. Ani lidi, ani zvířata. Jenom fašisti." ----- A je třeba je zastavit. Vyprávění vás může zaujmout zvláštní drsnou poetikou, které nezbyl žádný prostor ke snění ... i osudy těch dívek, tak mladých a tak rozdílných - dobrovolnic, z nichž každá měla svůj důvod vzít do rukou zbraň k obraně vlasti ... z nichž žádná nebyla super-hrdinkou, neboť opravdová válka je o nezměrném množství drobných hrdinských i méně hrdinských činů, které se v bolestech rodí z každého těžkého dne - a které ve spojení se správnou strategií mohou, ale taky nemusejí přinést dílčí či globální vítězství. P.S.: Ve filmu je - byť pod neutrálním úhlem pohledu - okrajově zmíněna i Zimní válka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 220miliónovTržby Celosvetovo $4,487,000▐ začiatok dosť rozpačitý, hlavné keď išlo o predstavovanie hlavných predstaviteliek a ich etapy v minulosti, keď ich osudy zasiahla vojna, potom sa to rozbehne hneď ak začne ich lov na partiu nemcov-nacistov s ktorých sa vykľuje početnejšia zostava než mohli čakať, dramaticky dosť dobre zvládnuté, Rusom ide karta čo sa týka vojnových filmov /70%/ ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je...ze všech ruských filmů co jsem viděl, jeden z nejméně ruských. A abych pravdu řekl, ta "ruskost" mi tam chyběla. Poetika jako z artových filmů západní evropy a akce jak béčkoidní USA.. Přitom základ vystavěný na "chemii" velitele a bandy ženských funguje dobře a zápletka samotná je ve své jednoduchost taky dost napínavá.... Jsem zvědavý na původní film.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil. Věděl jsem, že je to remake a nepolíben původním filmem z roku 1972 jsem očekával moderní ruský válečný film tak jak to mám rád, v kvalitě na kterou jsem už u Rusů zvyklý... Navíc nejeden můj válečný druh zde na csfd mi psal jestli jsem to už viděl a film doporučoval jako pěkný... Nu tak, tak tedy jsem jej konečně viděl. Je to už pár let co v TV běžela reklama na Tatranky Opavia - z darů naší země. Celá ta věc byla taková barevná, točená v krásných lokacích s krásnými lidmi... A jitra jsou zde tichá (2) jsou také takovou reklamou na Tatranky Opavia. Já na to bohužel koukal jako na válečný film a tak i když i mně (nepopírám) se líbily fešné vojandy se všemi svými zbraněmi (teď myslím ty ženské) , které tam navíc hojně ukazovaly, nenechal jsem se jen tím ošálit. Tenhle film mnohem více než jiné ruské nové válečné filmy těžce tlačí na patriotickou gerojovskou strunu, na což nejsem zvyklý. Celé je to točeno pravda v krásných lokacích s hudbou, která mi v jednom motivu (flétny) připomínala vykradenou ústřední melodii z Pána prstenů... Samotné boje s tupými německými paragány, kteří se nechají na úkor obrovského přečíslení i mohutné zbraňové výstroji pobíjet jak zajíci byly málo uvěřitelné. Staršina na hlídce kecá s každou, hulí u toho atd.. zkrátka porušuje všechny zásady držení pozice při očekávání nepřítele...Dochází k brodění bažiny, která jde přeplavat atd.. Vrcholem všeho byl ,,bitevník'' Ju 52, který se kulometným útokem vrhl na 2 stanoviště rychlopalných ruských flaků! Ovšem pozor nestřílely kulomety ze střeliště na hřbetě, tedy obranné, které JU 52 na východě skutečně měly (včetně někdy bočních v trupu) jako obranu proti stíhačům, ale kulomety podél každé strany kabiny synchronizované s otáčením vrtule !!! Zžejmě Hitlerova další tajná zbraň! Takže, ač měly holky krásný oči, vlasy, prsa i prdelky, nemohu jinak a dávám jen hodně podprůměrný průměr. Jsem zvědav na ten původní kousek z roku 1972... Tři rudé hvězdy. * * * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Režijně spíše průměrný, ale jinak námětem zajímavý válečný film o rotě ženských bojovnic. Zpracování je spíše televizního rázu, dějově jde o jednoduchou pobíhačku a vyvražďovačku v hustém lese, ale na rusáky to je překvapivě velmi reálně působící (pokud pominu občas stupidní chování postav a neexistující taktiku) a co víc, k mému překvapení i bez výraznějšího patosu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama