Reklama

Reklama

One Punch Man

(seriál)
  • Japonsko ワンパンマン (více)
Trailer 4
Japonsko, (2015–2024), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

One (komiks), Júsuke Murata (komiks)

Hrají:

Aoi Júki, Júki Kadži, Kendžiró Cuda, Mamoru Mijano, Masaja Onosaka, Teššó Genda, Daisuke Namikawa, Júdži Ueda, Ken'iči Ogata, Mijuki Sawaširo, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Nejsilnější superhrdina na světě dokáže zabít kohokoli jednou ranou. Ale nemá žádného soupeře, takže bojuje s nudou a depresí. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (92)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápem ako môže hrdina, ktorý každého zneškodní na jeden HIT, alebo na jeden úder byť naozaj taký úžasný ako je to v tomto anime. Nedáva to zmysel, ale tu to naozaj funguje. Vlastne to ničí všetky ostatné anime, kde sú hrdinovia čo majú mamoru komplex a stále sa vyvíjajú a ukazuje to úplne inú cestu a to najprv síce nepochopiteľnú cestu, ale neskôr som pochopil, že toto je naozaj výborné anime, ktoré nenudí ani sekundu. A čo viac hlavný hrdina je naozaj divný a vedľajšie postavy sú zábavné. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, jak se takhle jednoduchý koncept, kdy týpek dá prostě každého na jednu ránu, dá zpracovat, že ani po 12 dílech nepřijde otravný. Holt správná porce absurdního humoru a dobře napsaných postav ... stačí kouknout na první díl a budete vědět, zda tento seriál budete adorovat či nenávidět. Já se bavil královsky, a nemůžu se dočkat dalšího nášupu z tohoto superhrdinského univerza ! ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Neznám mangu. --- Přemýšlím, jestli někdy dojde k tomu, že nebude stačit jeden úder. Bojím se, že jo a že tím pádem dojde k nějakému porušení jakési premisy, která vyplývá ze samotného názvu. Pokud taková chvíle nastane, tak šlus. Zatím ale nenastala. Taky doufám, že té tajné formuli nepřfaří nějakou nadpřirozenost jako třeba nějakej elixír nebo tak něco, že to zůstane tak, jak to je. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Když jsem několika známým představil One Punch Mana jako mangu/anime, kde hlavní hrdina skolí všechny na jeden úder, setkal jsem se jen s krčením rameny. To mě vedlo k uvědomění si, v čem spočívá skutečná síla tohoto titulu. Není to skoro vůbec o tom, koho všeho dokáže Saitama rozdrtit. Je to o správné vyváženosti humoru, Saitamovy povahy, zasazení hrdiny do prostředí „kariérního růstu“ a pak samozřejmě nějaké té akce (která, jak už název napovídá, skoro skončí dříve, než vůbec začne). Konečně se zas za nějakou dobu povedlo udělat jedno anime, kde nebyly tucty chyb a klišé a mohl jsem se do toho skutečně ponořit. ()

Vitow 

všechny recenze uživatele

Především zdravím všechny kolegy z 9gagu, člověk by ani nevěřil, že z pár čmáranic co nějaký pohunek vytvoří na střední pod lavicí, může vzniknout hit. Ale očividně nacpat co nejvíce parodujících absurdit z ostatních anime do jednoho velkého guláše není až zase tak špatný nápad. Vlastně něco podobného se stalo i v českých luzích a hájích, když v osmdesátých letech minulého tisíciletí božský režisér Toška stvořil svůj majštrštych parodující rurální společnost ve střední socialistické Evropě. Myslím že nejsem sám komu se toto zasociovalo jelikož přímá spojitost je až do očí bijící. Toliko přestřelených scének a snaha nacpat něco vtipného do každé vteřiny, je jistá. Kolikrát si říkám že jestli Nacume není nějaký Troškův úlet z mládí, když ještě býval na ženské plémně. ()

Galerie (624)

Zajímavosti (13)

  • V roce 2021 začala manga předloha vycházet také v češtině u nakladatelství CREW. (Wade)
  • Mrakodrap se zlatým lejnem na střeše, patřící miliardáři Zenirovi, který se objeví ve 4. epizodě 1. série s názvem The Modern Ninja, má skutečnou předlohu ve jedné z budov tokijského sídla největší japonské pivovarnické společnosti Asahi (která mimo jiné půsubí i v ČR). Zlatá skulptura na střeše měla údajně představovat „planoucí srdce piva Asahi“, nicméně výsledek je poněkud rozpačitý. Od místních si proto vysloužila onu posměšnou přezdívku – „kin no unko“, tedy zlaté lejno. K tomuto výrazu se pak ještě pojí slovní hříčka, díky které se v Japonsku zlatá lejna prodávají jako předměty pro štěstí – „un“ totiž znamená štěstí. (Mates2106)
  • Obě závěrečné písně „Hoshi yori Saki ni Mitsukete Ageru“ a „Kanashimitachi wo Dakishimete“ nazpívala zpěvačka Hiroko Moriguchi. (CarnTheNunya)

Související novinky

Pokračování Venoma má název

Pokračování Venoma má název

22.04.2020

Dvojka Venoma od režiséra Andyho Serkise má oficiální název, snímek ponese titul Venom: Let There Be Carnage, což je jasný odkaz na hlavního záporáka Carnage, jehož ztvární Woody Harrelson. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama