Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

heyda 

všechny recenze uživatele

8. míle je film, který má určitě co nabídnout. Člověk jeho prostřednictvím nakoukne do prostředí drsného Detroitu, kde se střetávají pouliční gangy různé pleti a vyznání. Eminem nás nechá tak trochu nahlédnout do svého života, protože tento film je i tak trochu jeho biografií. Problémová matka, nedostatek financí, starání se o sestřičku atd. Ale o co jde v tomto filmu především je Hip-Hop. Nejprve si musíme vyjasnit to, že já poslouchám především rock a metal. Přesto, když jsem byl mladší, tak jsem žral Eminema. Jeho rap byl melodický a texty většinou z jeho života. Dal bych 4 hvězdičky, ale úvodní píseň k tomuto filmu je to nejlepší v rapu, co jsem kdy slyšel. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. S odstupem času, i když trochu paradoxně, se mi film líbí víc, než v dobách, kdy jsem sám chtěl být tvrdým raperem (jako každý malý kluk, co se narodil v 80 - 90. letech). Obecně mám v poslední době tendenci nahlížet na životopisné filmy více dokumentárníma očima a jsem ochoten leccos odpustit, především po technické stránce, na druhou stranu v některých aspektech jsem naopak přísnější, to hlavně v autentičnosti a přesnosti příběhu. Tady jsem odpustil řadu věcí, které by mě za jiných okolností přiměly snížit hodnocení, ale v příběhu je 8 Mile velmi silná a proto jsem hodnocení z původních tří navýšil na čtyři. Navíc, kupodivu, Eminem jako herec je velmi slušný. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Mělo to pár dobrých, dokonce moc dobrých momentů, především souboje... u těch jsem se bavila a rozšířila si slovník anglických sprostých slov a zajímavých anglických obratů. Dále se mi líbily ty dvě krátké chvilky, kdy si Eminem se sluchátky na uších smolí na malý papírek texty- jedna v autobuse, druhá v karavanu. Ale ta vata mezi těmi souboji... Dylo to absurdní a o ničem, nepochopila jsem z toho nic- proč zapalovali barák, proč se vydal do rádia zmlátit toho černého týpka aj. Písničky byly to lepší, hlavně ty, co se týkaly soubojů... Ale asi jsem od toho čekala něco jiného... Nebo něco víc... Aktualizace 6.6.06: Jsem s to přidat ještě hvězdu za finální souboj, tam je ta atmosféra tak mrazivá a napjatá... Ta písnička tolik jiná.. Při uterku za 4 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Eminema beru jako rapera, bavím se u jeho provokací, ale jako herec mi příliš nesedl, byť ta jeho role byla velmi úzce provázaná s tím co umí nejlíp, s rapováním. Příběh jako takový asi většinu zdejšího pubilka neosloví, mentalita lidí, jež si z rapu udělali životní styl (o ně jde ve filmu především), je nám poměrně hodně vzdálená, nicméně já ten příběh beru jako jistou exkurzi do mně neznámého "exotického" prostředí, do světa, který neznám a do nějž se asi nikdy nedostanu. Jediné, co se dá vyzdvihnout, jsou raperské "souboje", v nichž jde o zesměšnění soupeře rýmovaným textem v určitém časovém limitu. Nicméně to je asi tak vše, co ve filmu stojí za výraznější zmínku. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Až v posledných dňoch som docenil predposledný Eminemov album Kamikaze (<3) a opäť prešiel celou diskografiou, preto prišlo vhod pozrieť si "jeho" autobiografiu aj cez pohyblivé obrázky, nie len zvuk a text. A hoci veľa bolo zdramatizovaného a veľa sa nestalo, viem si úplne živo predstaviť, že Marshallove začiatky vyzerali presne takto, čo sa len podpisuje pod to, ako vierohodne bola snímka natočená. Alfou a omegou je vyrastanie v detroitskom pekle, vypočítavosť ľudí a battle rap. Taktiež v sebe nesie ponaučenie/radu pre nádejných amerických raperov, ktoré si MGK k srdcu zrejme nezobral a film ani nevidel, keď sa rozhodol vydať 'Rap Devil' (x). Slušný herecký ansámbel, solídna porcia intenzity počas lyrických súbojov, neustále hrajúci opus 'Lose Yourself' a, samozrejme, Eminem... Čo viac si od takéhoto filmu môže fanúšik rapu priať? --- (21.11.2017) (13.6.2021) (21.6.2021) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Eminem (Rabbit) vyrůstal poblíž 8 Mile Road, kde natočil i část videoklipu The Way I Am (2000). Odtud také pochází název filmu. (Element2)

Reklama

Reklama