Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu a necítím se nijak zásadně zklamán. Příjemné nahlédnutí do životů běžného afroamerického obyvatelstva. Určitě je strašně super, že si vymysleli tak geniální a pokrokové kulturní vyžití jako je rap. Je rozhodně vhodnější říci si mezi 4 očima pár 2 minutových básniček o tom, kolikrát jsem ošukal včera oponentovu mámu a totálně jej tak intelektuálně uzemnit, než sahat po bouchačce nebo noži, což by od černoušků běžný bílý člověk očekával. Snímek je taková lehce depresivní pouliční gangsterka, kde místo kulek létají vzduchem velká slova. Velmi mile mě potěšila účast mé lásky Michaela Shannona, který byl i zde totálně boží. I když tento hudební žánr bytostně nenávidím, tak musím říct, že ten klučina hudbu fakt dělat umí a jeho počiny se rozhodně dají poslouchat a některé vám dokonce rozhýbají tělo. Děj byl místy trošku nudírna, ale jako celek určitě příjemná jednohubka. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Brittany Murphy. Černošský Detroit plný rapu, zahálky a šedi a uprostřed toho všeho jeden bílý kluk, který si sní svůj velký sen. Eminem až překvapivě dobře zvládl svůj herecký part po boku ostřílených hvězd. Asi mě trochu mrzí, že jsem svojí oblíbené Brittany vybral zrovna film, kde hraje bezcharakterní kurvičku. Známými jmény se to ve snímku ale hemží poměrně dost. Subjektivně mi připadá, že scénář je až příliš jednoduchý, přitom by se určitě dalo vyčarovat více. Jestli Detroit před 17 lety vypadal takhle bezútěšně, nechtěl bych jej vidět v roce 2020... ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Rap není mou srdcovou záležitostí, ale tohle bylo dost dobrý. Eminem je jako herec překvapivě mimořádně přesvědčivej, prostředí je dostatečně "špinavý" a závěrečná Lose Yourself si ocenění zaslouží (i když se divím jak daleko byla jindy konzervativní Akademie ochotna při výběru písně, která získá Oscara, zajít). ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Som prekvapená. Počula som, že Eminem v tomto filme exceluje, ale nie, že až takto dobre. Príbeh bol klasický, niekto kto nedokáže niečo urobiť, až kým nepríde niečo, čo ho prinúti postaviť sa svojim nepriateľom a nakonci pravdaže zvíťazí. Ten koniec ma prekvapil, to že Jimmy odišiel bolo veľmi dobrým krokom režiséra. Celému filmu to dodalo, taký šmrnc. Soundtrack bol úžasný, do deja sa presne hodil. Nemám rap medzi oblúbenými štýlmi, ale človek, ktorý si nepozrie tento film v origináli prichádza oveľa. Úžasné rýmy, ktoré sú vymyslené za pár sekúnd pridajú ohromeniu z tohto filmu. 75% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Luxusní film v čele s Eminemem, který je nejen vynikající rapper, ale i herec. Eminem zde vypráví část ze svého života, jak to měl těžké, když žil v Detroitu, kde černí neměli rádi bílé. Navíc složitá situace v rodině, holka co ho podvádí, ale i přesto všechno to nevzdal a vybojoval vítězství v rappové soutěži a získal si černé občany na svou stranu. Film je velice dobře zrežírován a hudba ve filmu výborná. Je to jeden z mála filmů u kterého jsem si na konci říkal "Sakra ono to už končí ?!, já chci aby to pokračovalo dál!" ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Při finálním battlu se objevují kabely od kamer. (KucC)
  • List papíru, na který v autobuse Jimmy (Eminem) píše, je ten samý papír, na který Eminem originálně napsal skladbu „Lose Yourself“. Papír byl nakonec prodán na eBay za 10 000 dolarů. (KucC)

Reklama

Reklama