Reklama

Reklama

Barry Seal: Nebeský gauner

  • USA American Made (více)
Trailer 1

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (539)

Rominator 

všechny recenze uživatele

TWA pilot Barry Seal (Tom Cruise) je rekrutován CIA, aby pořizoval letecké snímky vojenských základen ve Střední Americe. Nezůstane pouze u toho, protože také pašuje drogy, zbraně a vojáky... Výborný Cruise táhne celý film a jakákoliv další filmová postava nemá vůbec šanci nebo prostor, aby zaujala. Hodně pobavila scéna, kde Barry líčí problémy s úschovou peněz, kterých má nadbytek. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Dobre napísaný a správne podaný film. "American Made" vie povedať svoj príbeh a prináša nám postavy, ktoré chceme sledovať od začiatku do konca, chceme ich spoznať, ich motivácie a sú dostatočne zaujímavé na to, aby sme s nimi zotrvali až do konca filmu. Vyzerá to vynikajúco, má to dobrú atmosféru a najviac ma držal celý čas fakt, že Tom Cruise ma dostatočne veľkú charizmu na to, aby celý ten film pretlačil, a aby sme cítili sympatie voči jeho postave. A plus sa aj niečo dozvieme o tom, čo sa dialo a nebude to len rozhadzovanie peňazí, šlapky a drogy ako sme to videli v"The Wolf Of The Wall Street". To je asi najväčšie plus filmu. Plus to má aj dobrý spád a film utečie ako nič. Sú tu dobré herecké výkony od schopných ľudí a skutočne som si film poriadne užil. Získal som z neho dostatok informácií, pôsobí autenticky, má veľmi dobrý soundtrack, je svieži, inteligentný a vtipný. Možno si viem predstaviť od neho vididť o niečo viac, najmä čo sa týka zloduchov a niektorých vedľajších postáv, no náš hlavný hrdina je dostatočne silný na to, aby človek ohodnotil "American Made" ako vynikajúci film. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Natočené je to sice skutečně svižně, ale vlastně nechápu, proč ten film vznikl? co mi měl říct? Dávno známé okolnosti, že americká vláda a její tajné služby jsou zapleteny ve svinstvech, místo aby fakt chránili svou zemi? Že když se zapletu s mafií a/nebo americkými tajnými službami, asi se vysokého věku nedožiju? Nebo jako to prasátko z Vrchní, prchni si mám říct, že jsem si aspoň užil sice krátký, ale na prachy a požitky bohatý život? Přijde mi to prostě prázdné a o ničem, nehledě na to, že vlastně jen sledujeme, jak to vše asi probíhalo (podle tvůrců) a pro někoho skončilo, napětí žádné, zápletka nulová. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Toma mám dlouhodobě v oblibě a je pro mě zárukou jisté kvality, ale bez jeho posledních tří filmů (druhý JACK REACHER, MUMIE, BARRY SEAL) bych se klidně obešel. V posledním jmenovaném se Tom zhlédl ve VLKOVI Z WALL STREET a NARCOS (a potřetí v krátké době dotáhl před kameru obří letadlo), ale jeho vyprávěnce chybí Scorseseho divoký styl, zapamatovatelné scény a přesah, což z ní dělá film na jedno zkouknutí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický film od začátku do konce, hlavnímu hrdinovi se dá fandit, ačkoliv to není úplný klaďas, je to napínavé i vtipné a má to příjemný retro vzhled a zvuk. Častokrát jsem si vzpomněl na Zlato s Mathewem McConaugheym, které ovšem mělo přece jenom něco navíc a líbilo se mi ještě více, naopak málokdy jsem si vzpomněl na mnohem horšího Vlka z Wall Street. Tom Cruise názorně ukazuje, proč pořád patří k těm nejsympatičtějším a nejlepším hercům. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Barry Seal (Tom Cruise) provozuje letku letadel Smith Aerostar 600, Cessna 414, Beechcraft Bonanza, Cessna 550 Citation II, Piper PA-30 Twin Comanche a Fairchild C-123K Provider. (Maulincio)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. srpna 2017 na Tchaj-wanu. (Varan)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Liman a vesmírný Tomb Raider

Liman a vesmírný Tomb Raider

09.06.2017

Doug Liman (Na hraně zítřka) utekl od x-menovského Gambita a DCčkové Justice League Dark a momentálně se soustředí na dystopickou sci-fi Chaos Walking, v níž se po boku Daisy Ridley (Star Wars: Síla… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama