Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky Frodově intervenci probíhají v budově Obecního úřadu plošné odběry DNA, proti Karlovým předpokladům se nikdo nesnaží testování vyhnout, což je pro něj matoucí. Výsledky testů jsou podivně neprůkazné, Karel však projeví nečekanou intuici, která jeho pátrání přivádí na zcela jinou kolej. Policie přijíždí pro Míšina vraha až jako druhá, Rajner se tak může maximálně pokusit zabránit Karlovi v krevní mstě. (Necrotongue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady. Oddalování odpovědí se musí líbit, pozůstalí jsou definitivně v pátrání na vlastní pěst. A my čekáme, na koho ukážou. Musí se ale zamlouvat, jak se tady pracuje s dopadem jedné tragédie na rodinu a lidi v jejím bezprostředním okolí, kteří jsou vesměs bezpáteřními zmetky. Scénář Štěpána Hulíka je dál důmyslný a velmi dobře uchopený, Alice Nellis (na poslední dva díly se zase vrátila ona) je místy poetická, jindy nesmírně dramatická, a znovu vysílá signály, kdy divák může jen tipovat, kdo za tím vším stojí. Vyvrcholení a odhalení vraha je nakonec na oba palce nahoru. A vlastně jsem rád, že žádný z mých (TOP) tipů nevyšel. Ač jsem ho měl mezi podezřelými vysoko. Nechápu ty, kteří minisérii označují za nudnou nebo rutině zahranou. Poklona a maximální spokojenost. ()

herák 

všechny recenze uživatele

SPOILER..no ty krávo..seriálový bestof česka..aspoň pro mě..pachatele jsem neuhodl..překvapil mě..dávám tedy plný počet a dávám 5 hvězd i větě z komentu Bernyze "bohužel poukazuje na realitu, kde za tyto činy někdo nikdy nebude trestán a co je nejhorší - nikde to o něm nebude uvedeno" , jelikož to sedí.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tak sme sa dočkali absolútne nečakaného konca. Pričom síce nešlo o nejaký extra šok, len doterajší priebeh skrátka nedával možnosť divákovi uhádnuť skutočné vvyriešenie prípadu. Podstatné a dôležitejšie však je, že záver podporuje myšlienkové vyznenie celého projektu. Opäť ide o emocionálne veľmi vypätú epizódu, ale nič iné sa už na samotný záver tak hutného a temného seriálu ani nedalo čakať. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Málokdy jsme svědky toho, že má seriál s naprosto vynikajícím průběhem alespoň trošku důstojný konec. O to více bychom si měli užít tuto zářnou výjimku. Závěr byl absolutně dokonalý. Jsem se rád, že jsem trefil pachatele na 80. pokus. V momentě, kdy bylo oznámeno, že se testů DNA zúčastní jen chlapci nad 15 let, tak se můj výběr podezřelých zúžil na přítele Klárky (který byl v té době pryč) a právě Kubíka, který byl takovou tichou vodou a divák neměl příliš mnoho důvodů ho za celou dobu podezírat. Byl stejně jako většina vrstevníků napojen na distribuční drogovou síť. Jediné, co mohlo udeřit do očí byl moment, kdy se ho televizní reportéři ptali na Míšu a on říkal, jaká to byla milá holka a jak ji všichni měli rádi, což se zásadně rozcházelo s tím, jak ji vnímal její nejbližší okruh, který ji měl za nikým nemilovaného outsidera. A celkově se Kubík choval nezvykle úlisně. Každopádně, tvůrci to měli rozehrané vážně dobře a smysluplný konec mohli vytvořit, ať už by si zvolili takřka libovolného vraha. Trošku mě překvapilo, že do závěrečného rozuzlení až tolik nepromluvily těžební události v pozadí. Všichni, kdo se na seriálu podíleli, odvedli mimořádnou práci. Od vynikajícího scénáře, přes fantastický zvuk, až po nezvykle kvalitní herce a hlavně dokonalou psychologii postav a krásnou analýzu mezilidských vztahů (a hlavně jejich vývoj) v jedné zapadlé díře. To vše pod mistrovskou taktovkou režisérského dua. Svěží příjemný vánek na téměř mrtvou oblast českých seriálů. Děkuji za krásně depresivní zážitek a skládám velkou poklonu. Od 4. dílu nebylo možné nacházet jakékoli zásadní chyby. Ono od 4. dílu vlastně nebylo možné ze samého napětí ani volně dýchat a dělat cokoli jiného, než upřeně hledět na televizi. Nezbývá nic jiného, než jen tiše závidět všem, kteří se teprve chystají si Pustinu pustit. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne! Ne, ne, ne! To ne! Buďme upřímný, vážně někdo čekal, že za tím vším je tenhle malej kluk, kterej se celou dobu chová jako naprostej andílek (ok, uznávám, že to je v detektivce vždycky podezřelý). Zpětně si říkám, že tam indicie určitě byly (třeba ten obchod s drogama, i když v něm jel skoro každej), ale byly tak šikovně schovaný, že si jich prostě nevšimnete. Takhle překvapená jsem u detektivky nebyla dlouho. Vždycky hádám, kdo by to mohl být, často se to dokonce i splní, ale tady? Celou dobu vůbec netuším. Vždycky když už někoho podezírám, se to vzápětí vyvrátí. Jsem ráda, že se Karel dostal do hlavní role. Jeho vyšetřování na vlastní pěst jsem si náležitě užila. Stejně jako všechny jeho odhalení, co se udály na poslední chvíli (jako nevěra). A ta naháněčka v bytovce byla ale pěkně udělaná! Dobrej napínák, vám řeknu! A všechno skončilo krásně v atmosféře celýho seriálu, a to sice depresivně. Snad jste nečekali dobrej konec. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Hodnocení: aspoň Karel dostal v rámci možností vykoupení/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčeno ve Vrbicích, Běsně, Kladně, Praze, Svrkyni a Spořicích. (M.B)

Reklama

Reklama