Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Recenze (181)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Miluju přírodu, zbožňuju Šumavu, každopádně se také musím svést s názorem, že mi v tomto dokumentu chyběl jakýsi dramaturgický šmrnc k dokonalosti. Je to celé mistrovsky natočené, ale nesednete si z toho na zadek, což jsem já původně očekával. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Dokument o režisérovi, který předstírá, že točí dokument o přírodě. Je to debilně osobní, absolutně nezajímavé (nejlepší záběry a materiál z umělé rezervace) snímek, který se honosí univerzálním názvem, ale ve skutečnosti nic nenabízí. A úvahy o ochraně přírody, působící jako vytažené z prdele studenta prvního ročníku enviromentálních věd, ty už jsou vysloveně k smíchu. Nic horšího jsem letos neviděl. 1 hvězdička za pár pěkných záběrů přírody a celkové technické vyvedení. (20 %) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Dokument z lokální produkce "Planeta Česko" jsem byla na zkušební projekci 20. 6. 2017. Původně jsem si myslela, že se bude jednat o takový nemastný neslaný dokument pro menší diváky, který nám standardně převypráví všeobecně známé informace a ukáže nám, jak je tu krásně.. Čekalo mne ale příjemné překvapení.. "Planeta Česko" je oproti očekávání vtipná, srovnatelná se zahraniční kamerou, má živý střih a zajímavě provázanou osobní rovinu s dokumentaristou.. Dozvěděla jsem se bezesporu spousto zajímavých věcí a to i na místech, kde bych vzácnější formy života nečekala.. Hodně mě bavilo, že nás dokument přímo neponouká k ochraně přírody, ale naopak nás učí hledat život a přírodu všude kolem nás.. Krásné, povedené a mělo by se promítat povinně žákům ve školách ;-) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Nahlédneme-li do galerie tohoto dokumentu na ČSSD, řekneme si krucipüsk to musím vidět! Ostatně některé záběry bok po boku mohou konkurovat BBC, ale pak se to do toho bohužel cpe až příliš dojmologie, autor dokumentu zbytečně vstupuje na scénu a prostě ztrácí to šmrnc. Přesto některé záběry by mohly být ozdobou nejenom dámských ložnic, ba i pánských! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu je jasne cítiť autorovu lásku k českej prírode a jeho vzťah k tomuto nádhernému divadlu už od detských rokov. Pozitívom je že sa sem-tam mihne v kamere aj autor, čo značne pridáva na autenticite. Celým dokumentom nás sprevádza veľmi príjemný a pútavý hlas Kryštofa Hádeka. Je zrejmé že autor upriamuje pozornosť na menej obvyklé druhy alebo druhy, ktoré sú na prahu vyhynutia ale mňa by zaujímalo aj celkom širšie spektrum keď už sa dokument volá Planéta Česko. 79% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Kdyby odpadlo to home made video a osobní přístup a vypravěč by nám sděloval více informací o zvířatech a přírodě obecně, celý dokument by byl o dvě třídy lepší. Technická kvalita není BBC, ale zase se to kompenzuje tím, v čem vyrůstáme. Bohužel zas tolik nového se právě z důvodu mála dat a informací nedozvíme o přírodě kolem nás. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Pěkné záběry, zajímavý pohled na naši přírodu, ale také dramaturgicky sterilní a bez potřebné nitky, která je pro moderní dokument prostě potřeba. A původní černobílý film autora na to nestačí. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Marián Polák si názvem, který pro dokument vybral, na sebe ušil bič. Hodně lidí to bude srovnávat s Planet Earth, což je nejspíš top přírodopisný dokument ever. Planeta Česko se samozřejmě svými kvalitami nepřibližuje a vzhledem k očividně nízkému rozpočtu ani nemůže a takové ambice zjevně nemá. Ale co má, tak je srdce a naprosto evidentní nadšení a zapálení autora pro věc. A to se cení. Jediné, co bych vytknul, je, že autor sám není vypravěčem, nebo že když už vybral Kryštofa Hádka, tak ten neměl mluvit v 1. osobě, působilo to trochu rušivě. Každopádně nic takového tu dodnes nevzniklo, přitom česká příroda má evidentně hodně co nabídnout. Z těchto důvodů za mě spokojenost a pěkné 4 hvězdičky. (TV ČT2 HD) ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Záslužný filmařský počin a moc hezky se na to koukalo, ale čekal jsem více komplexnosti...přišlo mi, že z toho šlo vytřískat mnohem víc...těch kouzelných míst a vzácných živočichů máme u nás snad mnohem víc...v tomto směru mi to přišlo lehce odfláknuté. Výběr K. Hádka jako vypravěče mi přišlo trošku mimo...nevěřil jsem mu z hlasového projevu, že ho to bavilo nebo ´že byl okouzlen´.... Bylo toho prostě málo.... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Veľká vďaka, poklona a klobúk dole. Za nápad, za statočnosť spraviť za poslednú dekádu dokumentaristický celovečerák a za nádherné zábery. ....Prečo len ale 3*? Chýba tomu jasná línia a koncept, odkiaľ, kam a kade sa dokument má poberať. Takto bolo to schéma trochu chaotické. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku musím pochválit Mariána Poláka za výtečný nápad. Filmovat přírodu u nás mimo lesy i v městské krajině mě nadchlo. Je pozoruhodné sledovat ptáky v dolech, hlodavce na sídlištích a ryby v našich ne úplně čistých řekách. K dalším velkým plusům patří to, že se nesnaží vyvolávat nějaké rozbroje a ekologicky působit za každou cenu. Není třeba poukazovat na znečištění, to si dokážeme uvědomit sami. Řemeslně se dokument povedl také a vytýkal bych jen necelistvý "příběh" a časté přeskakování od jednoho k druhému. Přes tuto drobnou výtku dávám silné čtyři hvězdy a budu se těšit na případná pokračování. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to trochu patlámo- šup sem, šup tam. Moc jsem nepochopil dramaturgii pořadu. Záběry jsou nádherné, celkově mi to přišlo objektivní, ale prostor, jaký tu dostal například tesařík alpský, mi přijde neadekvátní. Jako by tvořil 20 procent naší volné přírody... ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Kamera takřka na světové úrovni, ale čekal jsem opravdu víc, než jen to. Až příliš nezajímavých tvorů jako ptáků, ryb a hmyzu. Obecně jsem spíš takovej "hlodavcovej", takže při scénách z MB jsem si rochnil blahem. Jinak mě to ale spíš nudilo. Na naše poměry ale určitě nadstandard. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Záběry jsou naprosto úžasné. Zvířat je tam jen pár druhů, ale i tak to stačí. Moc odbornosti tam není, spíše takové lehké povídání a sem tam nějaká zajímavost. Hudba mi tam občas moc neseděla. Vadil Hádek jako vypravěč, když mluvil místo kameramana/fotografa, vždy jsem si ho po hlasu představil a nesedlo mi to. Za mě klidně mohl komentáře k filmu namluvit sám pán, případně vypustit úplně osobní rovinu a jen komentovat dění v obraze. Celkově to nebylo špatné, hlavně ty záběry to zachraňují. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nevím, čekal jsem víc klasičtější zvěř. Například muflon, odněkud někam dovezen a chován, tohle si fakt pod pojmem divočina nepředstavím. Navíc se hodně skáče z místa na místo, nějak to ani nedává vlastně smysl...Ale i přesto palec nahoru, že něco takového u nás vzniklo. PS. Hádkův hlas hodně příjemný. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama