Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazne lepšie ako prvý diel a to predovšetkým kvôli zaujímavejšej zápletke. Českí záporáci, ktorý musia byť tlmočený do slovenčiny aby im Magreit, opäť vo výbornom podaní Rowana Atkinsona, rozumel sú príjemný bonus. Potešia aj oldschoolové vyšetrovacie postupy, ktoré sú prudkom kontraste s tým, čo vidíme v súčasných kriminálnych seriáloch. 7+/10 ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první díl. Pravda, střih párkrát ujel, s čímž se svezl i soundtrack, a ze Slováků scénář udělal barbary, ale posun od klasické whodunitky k noiru tomu prospěl. Je to temnější, drsnější, děj šlape ve vyšších otáčkách. Rowan Atkinson dále rozvíjí Maigreta a jeho policejní kolegové jsou si ve svých rolích o kus jistější. Doufám, že nás ještě pár minimálně stejně kvalitních pokračování čeká. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý a BOHUŽEL zatím poslední díl Maigreta v podání Rowana Atkinsona. Tento díl se mi líbil ještě víc než první. Za prvé jsem si asi zvyknul na Mr. Beana ve vážné roli a za druhé atmosféra tohoto dílu je téměř dokonalá. Ono, nejenom, že jsem si na Atkinsona zvyknul, on se mi v té roli líbí čím dál víc. Chtěl bych další díly, prosím. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Jo tak v originále to byl gang z Československa a na Primě z nich udělali Rusy? To je docela dobrej fór. Ale jinak jako detektivka se mi to líbilo a jak už jsem psal u předchozího filmu, Rowan Atkinson mi jako Maigret vůbec nevadí. Jen tedy nevím, jestli to Simenon takhle napsal, ale v obou zatím odvysílaných filmech jsem viděl podobné schéma, kdy Maigret (aspoň nějakou dobu) vyšetřuje na vlastní pěst proti příkazu vyšetřujícího soudce. Doufám, že se z toho nestane klišé. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O ždibec slabší než první díl. Nějak mě iritovaly ty občasné honičky, které kazily to krasně pomalé tempo vyprávění. . Ale i tak se mi to hodně líbilo a musím pochválit výbornou syrovou atmostféru příběhu. Občas mi skutečně až šel mráz po zádech, tak hrozně se mi film dostal pod kůži. Což je u detektivky vždy plus. Případ mrtvého muže stejně jako jeho předchůdce má taky velmi dobrou hudbu, která dobře dokresluje celkovou působivost jednotlivých scén. A Atkinson zde byl opět zajímavý a výborný. Jeho Maigret je prostě trochu jiný než ten Gabinův. Ale není mi o nic míň sympatický. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)
  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)

Reklama

Reklama