Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhý případ Atkinsonova Maigreta byl vynikající podívanou. Geniální herectví Rowana Atkinsona opět nechává zapomenout na to, že kdy měl nějakou komediální minulost a je naprosto strhující a fascinující. I ostatní herci jsou samozřejmě perfektní. Stejně tak jako pomalé tempo vyprávění, výborný scénář, režie a kamera, perfektní atmosféra a skvěle zobrazená Paříž 50. let a hudba, která je o něco lepší, než v prvním filmu. První film byl sice o něco lepší, ale tohle je prostě tak nádherně britsky natočené (prostě je to perfektní), že bych ani na nižší hodnocení jít nemohl. Navíc se povedl i dabing, Karel Heřmánek na Rowana v téhle vážné, zadumané, civilně podané a prožité roli skvěle sedí. Doufám, že se tvůrci k Maigretovi ještě vrátí, protože by byla opravdu věčná škoda, kdyby zůstalo jenom u těchto dvou povedených filmů. Poctivé Simenonovské drama, které i tentokrát získalo tu nejlepší možnou péči. 90%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl Maigreta je na tom kvalitně asi tak stejně, jako první díl. Nepřináší nic originálního, spíš se snaží o poctivé zpracování jednoho z případů a jediné, čím opravdu může zaujmout je hlavní postava Maigreta, kterého hraje Rowan Atkinson. Škoda ale, že dabing zřejmě dost poupravili, protože podle toho, co jsem tady četl za komentáře, v originále Angláni trošku hlásili do Čechů a Slováků. No a já celej film čekal a ničeho se nedočkal. Kompletně to totiž v dabingu odsrali Rusové. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazne lepšie ako prvý diel a to predovšetkým kvôli zaujímavejšej zápletke. Českí záporáci, ktorý musia byť tlmočený do slovenčiny aby im Magreit, opäť vo výbornom podaní Rowana Atkinsona, rozumel sú príjemný bonus. Potešia aj oldschoolové vyšetrovacie postupy, ktoré sú prudkom kontraste s tým, čo vidíme v súčasných kriminálnych seriáloch. 7+/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinson mi při druhém díle sedl jako introvertní vyšetřovatel ještě víc. Co bych Maigretovi opět vytkl, je málo vysvětlování, což by se i zde hodilo. Motivace některých postav nebo větší popis událostí. Místo toho se děj zaměřil hlavně na náhodné zjištění jednoho kavárníka. Co ale vyzdvihlo tento díl o úroveň výš, je závěrečné ohromně lidské shrnutí. Jsem rád, že jsem dal závěru druhou šanci (když jsem napoprvé před koncem usnul). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tady je stejně nejzábavnější, že v cz verzi museli změnit československo změnit na rusko a že zástupce ambasády Maigreho ujišťuje, že slováci z východu jsou nevzdělaná zvěř (o= a krom toho? První Atkinsoeo Maigret, co jsem viděl a vůbec nevypadá špatně a uvidím i další (ale stejně pro mě je Maigret číslo 1 rozhlasový Hrušínský). Natočeno je to kurňa dobře, produkce lepší, než u mnohých filmů do kin, herci to hrajou dobře a.. A prostě je to slušná dobová detektivka, howgh a šáteček. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama