Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem o tomto filmu uslyšel, když Pierce Brosnan na svém facebookovém profilu uveřejnil plakát. Začal jsem se o chystaný počin zajímat a vzhledem k tomu, že na postu režiséra je Martin Campbell, jehož snímky jako Zlaté oko (opět spolupráce s Brosnanem) či Casino Royale jsou parádní, začal jsem i na základě traileru tušit, že by se mohlo jednat o zajímavou záležitost. K tomuto dojmu nahrával i fakt, že Jackie Chan tu ztvárnil serióznější roli (nic komediálního). Již od samého počátku mě The Foreigner bavil a s přibývajícími minutami se můj zájem stupňoval. Napětí, zdařilá akce, syrovost i střety jak z prvního Ramba, to vše mi neumožňuje jít s hodnocením pod plný počet. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ze stárnoucí kung-fu legendy ještě pár ostrých kopaček a efektních přemetů je chvályhodná, Chackie Chan totiž rozhodně nepatří do starého železa. Jeho nasranost sice nepůsobí tak mocně jako odhodlání k pomstě Arnolda, Slye, anebo Keanu "Wicka" Reevse, ale dá se na to koukat. Na co už se koukat moc nedá, je způsob, jakým je celý příběh vystavěn. Pomineme-li zbytečný úvodní emo patos, tak scénář je i nadále konzistentně dementní. Postavy si počínají tak nelogicky, až to hatí celý zážitek z filmu. 5/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Campbell natočil chuťovku. Krásne plynúci, špionážny thriller, kde sú karty krásne rozdané a kde každá z postáv plný svoju funkciu do bodky. Od tých vedľajších až po tie hlavné. Príbeh je komplexný, bez zaváhaní. Dve línie síce na začiatku pôsobia nesúrodo, ale kupodivu fungujú. Ukáže sa to hlavne na konci, kedy nastáva pocit zadosťučinenia. Chan aj Brosnan perfektní. Pohrával som si s myšlienkou na plný počet. Má to v sebe všetky atribúty, ktoré mám na tomto žánri rád. A som milo prekvapený, že si Campbell strihol takúto hru na istotu. Toto bude vo mne rezonovať ešte dlho. Nič čo v tomto príbehu bolo nepôsobilo ako fikcia. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

O IRA už byla natočena spousta nudných, narkoleptických a užvaněných patetických sraček, plných keltských morálních dilemat, jestli pokojně bučet za Bětku nebo masakrovat anglosaské civilisty. I po zneužití většího množství než malého bych ještě do včerejška považoval za žertovně absurdní pičovinu, že někdy uvidím jeden z nejkulantnějších napínačů o irských armějcích, který produkčně zmákne a zacáluje Pekingvůd a hlavní roli bude hrát Čenovic Džudyna. A bác ho, nic není nemožné, voršprung durš technik a tak… Nic jsem perorálně ani pernasálně nepožil, a přesto zřel fuckt fajnový kousek, zcela prostý Džekího obvyklého opičího čurákování, přímočarý, zábavný a svižný, s pestrým a chytrým hlavopatoidním scénářem a solidní výpravou, v němž skvěle pózující Pírs šarmantně oprášil svůj šinfejn akcent a Šimpymu to i v mumifikačním věku kope jako zamlada. A tak starý unavený ťaman ukázal MI 1-6 jak na to, přičemž během chvilky se zenovým klidem udělal z Belfastu místo, kam odteď budou Velkobrity kdovíproč stále hrdě vykrmovaní paraziti, tedy slizký degenerát Karlík a senilní korunová bába, nadšeně každý rok jezdit na bezpečnou dovolenou. Plná palba. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na všechny ty staroušky v čínských restauracích budu nahlížet s větším respektem. Bond vs čínský Rambo v poctivém politickém thrilleru o bombových atentátnících z IRA. Jackie Chan v silné, zároveň minimalistické roli zničeného otce exceluje. Brosnan má větší prostor a jeho irské nadávky pohladí na duši. Campbell je skvělý řemeslník a má co říct, jen spíš mluví o vládních pletichách než o pomstychtivém Číňanovi, což je malinko škoda. I tak jde ale o vynikající záležitost. Tepající Martinezova hudba funguje bezvadně. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama