Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil opravdu hodně, patřil k mejm nejvíce očekávaným. Moderní akce se zdrceným Chanem, odehrávající se v Británii, kde sekunduje Brosnan, politické prvky a aktuální téma, poháněné pomstou. Krása prostě. Dostal jsem však politické drama s akčními prvky a ačkoliv mohlo být akčních scén více, i tak jsem doslova nadšený. Campbell mě naprosto uchvátil vizuální stránkou, režií a stylem, jak snímá akční scény. Lahodné ozvučení, když se pálí ostrejma, lehce třesoucí se kamera během soubojů, které působí živelně, těkavě, dynamicky a realisticky. Inovativní prvky. Kulometová kadence úderů, těsné prostory, plno stealth akce, různé pastičky, tiché likvidace, Chan prokazuje kreativitu a čte okolí. Zpočátku kulhá a divák si říká "wtf, tenhle dědula že se postaví proti IRA?!" ale to, jaké stunty si tam dovolí a efektivitu, mu můžou mladší závidět. Pomsta je jediné, co mu v životě zbylo a tak nemá co ztratit. Malej bonbónek v podobě swat jednotky, po výstroj až s výslechy "já se s tebou děvko srát nebudu", rozhodně potěší a Cliff Martinez filmek podepřel monumentálním soundtrackem, každej hudební motiv působí nervózně, graduje a hladí sluch. Objeví se i nějakej ten solidní twist, prostředí Británie oku lahodící, je svěží a film mi utekl opravdu rychle. Finální zúčtování kulervoucí, a málem mi z nervů popraskalo pár žil, měl jsem chuť si trhat vlasy. Líbí se mi aj ten odstup dvou hlavních aktérů, kde každej má své motivace a vzájemně se prolínaj jejich cesty k cíli. Proto se neustále mění a vyvijí vztahy (hlavně události po fightu v lese mezi Chanem a mladým stopařem, nebo akt manželky Brosnana z určitých a pochopitelných důvodů), a celkově jsem sledoval zaujatě tuhle jízdu. Jackie Chan na to ještě má, mno a jelikož zdejší akční scény jsou prvotřídní, chvíli si filmek ponechám ve složce a rozhodně si každou akcičku pustim několikrát, protože to bylo jedným slovem WOW :-) a co teprve celej soundtrack, hmm ;-) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Che, no to mi ho zahoď do kopřiv! PánBú ví, jestli se dále nebudou nacházet nějaké spoilery, tak to raději nečtěte. Marconi s Campbellem nám předhodili krmi, uklohněnou z následujících ingrediencí - atentát, IRA, papá s traumátky, politické sviňárny, migroš-rákos, který nikdy nehrál nic více, než poskakující žlutopičku, mekgajvrovské schopnosti vytvořit výbušné zařízení ze sponky, jetele a bonparek, staré dobré árnýovské komandování a Brosnan, co sere svou stařenu. Pes s kočičkou hadr, buďme upřímní. Čekal jsem, že se po požití (přinejmenším) zeseru jako amina. Ono ne. Nejen za zachované dekorum tedy plný počet. Šokoval i sám mistr ping-fu Džekýčen. On hrál! SIce jen polohy ,,smutný, více smutný, nejsmutnější, nasraný a (asi pět vteřin v začátcích) veselý, až hrdý", ovšem to je na jakéhokoliv asijského herce neskutečný rozptyl, o co více pak, když zrovna od něj čekáte jen ,,skok, hadžá! bum, hyjáááá - kop, utiky utiky, skok, hadžá....". Prostě šok a jedno z největších překvapení poslední doby. ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Jackie má mezi svými komediálními rolemi vážných snímků ještě méně, než Woody Allen. Po šedesátce už si je ovšem dovoluje. Pierre Morel v Taken ukázal, že starší pánové bojující za své ratolesti (či prostě nějaké chráněnce) s brutalitou a urputností bývalých členů speciálních jednotek (nebo něco na ten způsob), do nichž by to na první pohled nikdo nečekal, jsou hrozně cool. Nezáleží přitom na tom, zda jde o záchranu, nebo pomstu – vývoj vyprávění je stejný. Po Liamu Neesonovi Denzel Washington (The Equalizer) a teď Jackie Chan. The Foreigner je jinak celkem průměrný thriller, jenž je v rámci možností obstojně provedený, ovšem bez nějaké hloubky či zásadnější originality. A k tomu Pierce Brosnan, který si ve své záporácké kreaci vysloveně užíval rodného irského přízvuku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postarší páni Jackie Chan a Pierce Brosnan tu rozohrávajú vlastnú hru o pomste a vybavovaní účtov, kedy obom sekundujú menej známe filmové tváre. Veľmi vydarený akčňák s Jackiem v hlavnej úlohe. Veľmi sa mi páčilo, že z hlavného hrdinu nerobili nepremožiteľného šesťdesiatnika, ale akčné scény "prispôsobili veku" a film bol podstatne viac uveriteľný. Malo to spád, napätie, vyvážený a zaujímavý dej aj dobrý scenár. Tento film rozhodne nenudí. A aj keď tam je politický tlaky z IRA, nie je tam toho politikárčenia toľko, aby sa v tom nedalo vyznať. Môžeme teda vypnúť a plne sa sústrediť na akčnú jazdu, ktorú na staré kolená predvádza Jackie Chan. Snímka má slušný spád, sviežosť, pevný scenár a Jackieho Chana, ktorý po fyzickej stránke akoby nestarol. Kratšie zápasy tu má síce len dva, ale presne také, na aké sme u neho zvyknutí. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Při výbuchu bomby, kterou odpálí irští teroristé z Authentic UDI, ztratí Ngoc Minh Quan (Jackie Chan) svoji dceru Fan (Katie Leung). Quan se nejdříve snaží získat jména atentátníků od velitele Richarda Bromleyho (Ray Fearon) z protiteroristické londýnské jednotky, ale je odkázán, aby byl trpělivý. Jeho druhým pokusem se stává irský náměstek ministra Liam Hennessy (Pierce Brosnan), který byl dříve aktivním členem UDI... Koordinátory kaskadérů byli Greg Powell a Guanhua Han. Guanhua Han vedl Jackie Chan Stunt Team, který na filmu dělal společně s britskými kaskadéry. Jackie Chan pouze nehrál, ale byl také producent, výkonný producent a nazpíval závěrečnou hudební znělku "A COMMON MAN". Jak Pierce Brosnan tak Jackie Chan předvádí solidní herecký výkon okořeněný poctivou akcí. HODNOCENÍ 70% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama