Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Rio Bravo si již delší čas nemohou stěžovat na nedostatek vzrušení. To vyvolávají hlavně bratři Burdetové. Starší Nathan patří k největším rančerům v kraji a drží ochranou ruku nad mladším bratrem Joem. Když Joe zastřelí neozbrojeného člověka, šerif John T. Chance ho zatkne a uvězní. Prokáže tím neobyčejnou odvahu, protože proti Burdetovým lidem stojí ve městě téměř sám. Po boku mu stojí jeho dva pomocníci, věčně opilý Dude a napůl chromý starý Stumpy. Přesto se pokusí postavit několikanásobné přesile... Slavný western natočil klasik amerického filmu režisér Howard Hawks (tvůrce nezapomenutelných snímků Četař York, Zjizvená tvář, Leopardí žena a Červená řeka). V příběhu vyprávějícím o pravém přátelství, smyslu pro čest a spravedlnost, působivým způsobem využil prvky romantiky, zaujme atmosférou a psychologickou kresbou hlavních postav. Sebevědomého, tvrdého šerifa hraje John Wayne, pomocníka Dudea bojujícího také s alkoholem ztvárnil Dean Martin, úlohu přitažlivé mladé hazardní hráčky vytvořila Angie Dickinsonová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Když si pouštíte westernt s neohroženým Johnem Waynem, musí Vám být všem naprosto jasné, jak to dopadne. John je totiž macho, kterého chtějí ženy, protože je odmítá. Obyvatelé města ho chtějí znát a protivnící nejlépe nikdy nepotkat. On je totiž ten, který dostal od boha víc štěstí, než celá klabzubova jedenáctka. Na tom ale není vůbec nic špatného a Rio Bravo je toho dokonalým důkazem. Skoro dvou a půl hodinový western je přes absenci většího děje zábavný a nejde z něj spustit oči. Hawks prostě točit umí a právem patří mezi režisérskou elitu! Rio Bravo je klasickým příkladem amerického westernu, který je těm špageti daleko jako Moskva od Uralu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To, že seš umytej, neznamená, že musíš hned zkoušet skoky do rakve." Správňáckej šerif John T., nametenej pomocník Dude, opotřebovanej střelec Šlupka a mladej Colorado proti nájemnej zabijákům celýho divokýho západu. Normálně bych takticky vsadil na remízu, ale vzhledem k tomu, že se šerif nápadně podobá Johnu Wayneovi, je sázka na jedničku celkem tutovka. Mě na tom nejvíc zaujalo, jak šerif odmítal pomoc od lidí, kteří měli co ztratit. To bylo takový netradiční. Tradiční byla láska mezi mladou karbanicí a ne až tak mladým šerifem. Znáte to - to takhle jednou šerif nezatkne tu, na kterou je vypsaná odměna a ... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som v tomto filme nemohol odtrhnúť oči hlavne z R.Nelsona lebo tá jeho hravá mladosť ma veľmi bavila. Vidieť, že si to tam užíval a parádne sekundoval svojim známejším kolegom J.Waynemu a D. Martinovi. Nie je to ešte ten čistý strielačkový western a nemá ani krutého a odpudzujúceho zaporaka, to je hlavne trademark európskych westernov. Ale navzdory tomu som sa bavil a aj zábavne sekvencie boli super a niektoré mi pripomenuli, ako keby sa týmto filmom inspiroval aj režisér Vinnetoua Harald Reinl. Je tu pekne rozvinutý príbeh a aj charaktery postav, len tej akcie tu mohlo byt o niečo viacej. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vskutku "překrásná" připitomělá slátanina, u které vás bude mrzet jedna ošemetná věc - je to naprostá ztráta času. Jediné, co stojí za zmínku je opijácký Dean Martin s jeho moralizujícím postojem a ještě jeden roztomilý střílející dědoušek. Ovšem, pokud vám stojí za to, dívat se na stárnoucího Johna Waynea srandovně držícího bouchačku a jeho ukecanou ženskou, která polovinu svého hereckého výstupu prořve a další polovinu nudí svými nesmyslnými monology, tak prosím. Já tohle ale tolerovat nemůžu a už vůbec ne z nostalgie. Druhá hvězdička je za skvělou písničku, kterou si střihne Dean Martin s Rickym Nelsonem... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím pro někoho westernová klasika, ale mě to dost nudilo. Do průměru to táhne pouze můj oblíbenec pan charizma John Wayne. Jinak dost ukecané, chybí tu pořádný záporák a pokud si myslíte, že po téměř 2 hodinách keců se dostaví pořádné finále, tak dostanete krátkou přestřelku s pár výbuchy. 3* víc ani nápad.55% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 1959 v New York City. (BMW12)

Reklama

Reklama