Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré komediální krimi,které perfektně vykresluje dobu,ve které vznikl.Tohlenc ale vůbec není podstatné,protože je to hodně koukatelný film který má solidní tempo , dobrou zápletku a naprosto úchvatné exteriéry.To všechno doplněno skvělým hereckým obsazením,kde podle mého je pan I.Prachař naprosto skvělý příslušník SNB a K.Augusta je dokonalý horský kuchtík.D.Veškrnovou moc nemusím ale tady podává celkem slušný výkon-prostě na zabití. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Herz to celé postavil na tom, že vrah z gazíku není zobrazen, ani když je dopaden (jen přijde vtipný střih s „přistřihnutím“ křídel) a ztřeštěná nána v podání Veškrnové bude diváka systematicky stolicovat. Tápaní v konstrukci děje a socialistický puch vás donutí všímat si detailů. Třeba Augustovy kuchařské zručnosti či tristního hygienického stavu hotelových kuchyní a pekáren. A fajn pro Trautenberka, že byl tentokrát v Krkonoších za jiný orgán než obvykle.. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních výrazných rolí sympaticky praštěné Veškrnky, která pátrá po zmizelé kamarádce. Juraj Herz obsadil výborný herecký ansámbl, příběh zasadil do horského prostředí a napětí umocnil hudbou skladatele Bohuslava Ondráčka (ten soundtrack je fakt prvotřídní liga!). Výrazná kamera Andreje Barly snímá pohledy z různých úhlů a detailů na tváře herců, nadčasovost jí rozhodně nechybí. Pěkná práce je i úvodní animační titulková sekvence, na které se podílel výtvarník Jiří Šalamoun. Kromě výrazné Dagmar Veškrnové zaujme Karel Augusta v roli kuchaře Muraška, nebo Jiří Němeček hrající pekaře Vorla a jeho šikovná práce s těstem, z něhož hněte pletené bulky. Holka na zabití není špatný film, Juraj Herz by z něho určitě vykřesal mnohem temnější podobu, nebýt zlotřilých komoušských zásahu a cenzur. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s velmi dobrou muzikou, Boban Ondráček byl zkrátka pan skladatel, za zmínku stojí i ústřední písnička "Až půjde déšť do trávy spát", vyšla na desce v podání Heleny Vondráčkové. Mám rád Herzovy filmy, Holka na zabití není čistokrevná detektivka, spíše dramatický příběh, místy humorný. Ale to je dáno ztřeštěností hlavní postavy, dívky Aničky. Zaujme bezpochyby i policista Ilja Prachař a upocený kuchař Karel Augusta. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po tom krásném giallo rozjezdu (morbidní úvodní titulky a vražda sličné dívky tajemným vrahem v černých rukavicích s pitvorným skřetím přívěškem) Herz rezignoval na temnější atmosféru a film je nevzrušivou detektivkou s nijak překvapivým vyústěním. Prostředí horských chat se mi ale líbilo, mladá Veškrnová, která mě nikdy nějak extra nebrala, hlavní roli bez problémů utáhla a navrch to má zajímavý hudební doprovod. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Karel Augusta jako kuchař Muraško ve filmu skutečně vařil a nenechal se zastupovat žádným kuchařem a bravurně krájel cibuli, smažil palačinky, neboť nějakou dobu mimo herectví vařil jako profesionální kuchař. (Redyx1)
  • Žižkova bouda, ve které se příběh z velké části odehrává, byla vybrána proto, že v ní probíhala rekonstrukce, a tak filmaři měli volné ruce. Také to pomohlo tomu, že film byl natočen za rekordních pět týdnů, což nebylo v té době na Barrandově zvykem. (sator)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno