Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

Peddro 

všechny recenze uživatele

Paní Havlová mi více sedí v roli první dámy, než jako herečka. Její role potrhlých jednoduchých holek mi nejsou sympatické. Především v tomto filmu je až příliš jednoduchá. Vím, že to byl záměr, ale jak neví, co to znamená ,,preventivně" mě prostě štve, asi jako Lavi ve Vyšehradu neví, co je to ,,enormní" :-D. To už je prostě moc :-D ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

I režisér musí být z něčeho živ. Je zřejmé, že Juraj Herz v případě tohoto filmu neplánoval nic velkolepého – ani nemohl, scénář i rozuzlení celého kriminálního případu jsou snůškou stereotypních představ o životě mladých a neklidných. A přestože Dagmar Veškrnová vklouzla do role prostořeké, nevázané holky z děcáku, která se shodou okolností stává svérázným detektivem v sukních, se vší svou spontaneitou, má její osobitá kreace do hereckého umění ještě daleko. Tím, co skutečně přežilo svou dobu, jsou skvěle nasnímané záběry krkonošských panoramat i šťavnatá figurka svérázného hotelového kuchaře ve výborné komediální interpretaci Karla Augusty, herce neprávem opomíjeného. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré komediální krimi,které perfektně vykresluje dobu,ve které vznikl.Tohlenc ale vůbec není podstatné,protože je to hodně koukatelný film který má solidní tempo , dobrou zápletku a naprosto úchvatné exteriéry.To všechno doplněno skvělým hereckým obsazením,kde podle mého je pan I.Prachař naprosto skvělý příslušník SNB a K.Augusta je dokonalý horský kuchtík.D.Veškrnovou moc nemusím ale tady podává celkem slušný výkon-prostě na zabití. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strašně utahaná detektivka, která je nudnější ještě víc, než by sama chtěla být. Strážník Ilja Prachař neustále pronásleduje Dagmar Veškrnovou, která hraje zvláštního parchanta z děcáku s bůhvíjakou minulostí a nejistou budoucností. Bohužel už v tak uboze nudné detektivce je její role velice naivní a je největším úrazem tohoto Herzova nepovedeného pokusu. Jestli se tady dalo na něco dívat, tak jedině na tu pusinku na recepci, Kateřinu Lírovou. [6028. hodnocení, 182. komentář, 55%] ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních výrazných rolí sympaticky praštěné Veškrnky, která pátrá po zmizelé kamarádce. Juraj Herz obsadil výborný herecký ansámbl, příběh zasadil do horského prostředí a napětí umocnil hudbou skladatele Bohuslava Ondráčka (ten soundtrack je fakt prvotřídní liga!). Výrazná kamera Andreje Barly snímá pohledy z různých úhlů a detailů na tváře herců, nadčasovost jí rozhodně nechybí. Pěkná práce je i úvodní animační titulková sekvence, na které se podílel výtvarník Jiří Šalamoun. Kromě výrazné Dagmar Veškrnové zaujme Karel Augusta v roli kuchaře Muraška, nebo Jiří Němeček hrající pekaře Vorla a jeho šikovná práce s těstem, z něhož hněte pletené bulky. Holka na zabití není špatný film, Juraj Herz by z něho určitě vykřesal mnohem temnější podobu, nebýt zlotřilých komoušských zásahu a cenzur. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Žižkova bouda, ve které se příběh z velké části odehrává, byla vybrána proto, že v ní probíhala rekonstrukce, a tak filmaři měli volné ruce. Také to pomohlo tomu, že film byl natočen za rekordních pět týdnů, což nebylo v té době na Barrandově zvykem. (sator)
  • Při závěrečné automobilové honičce je po přejetí mostu „gazíkem“ vidét za stavební míchačkou odstavené nákladní auto Tatra 148. V následujícím záběru po průjezdu Moskviče VB už Tatra není a na hromadě hlíny sedí 2 osoby. (Miluna11)
  • Karel Augusta jako kuchař Muraško ve filmu skutečně vařil a nenechal se zastupovat žádným kuchařem a bravurně krájel cibuli, smažil palačinky, neboť nějakou dobu mimo herectví vařil jako profesionální kuchař. (Redyx1)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama