Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v čase keď prezident Havel pripravoval Chartu 77-jeho budúca manželka bola "perzekuovaná"...."musela" hrať v ďalšom filme a nemala čas na disidentov. /poznámka pre neznalých:po revolúcii si všetko vynahradila/ Film slabý priemer - nutno pozorne sledovať nakoľko je to pomalééééé ako Derick.... PS:pani Veškrnovú som nikdy nemusel - vždy mi bola nesympatická................... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

I když nejsou české kriminálky nijak zvlášť oslnivé, až na pár výjimek, tak se na ně dá koukat, a to i opakovaně. Jako ve většině případů, tak i v Holce na zabití, za to mohou hlavně herecké legendy, které svým umem dokážou pozvednout každý film. Prachař a Augusta nepotřebují mnoho prostoru, aby ukázali jací jsou skvělý herci a zde to vyloženě předvádí. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Trosku jsem se pred filmem obaval role, kterou ztvarnila Veskrnova. Nastesti jsem si ale myslel, ze to bude horsi a jeji postava mi nijak zvlast nevadila. Film se odehrava v atraktivnim prostredi, i diky hudbe mu nechybi atmosfera a kladne hodnotim i vykresleni chodu hotelu v sezone. Slusne herecke obsazeni, Ilja Prachar v roli familierniho policisty potesil. Nejvetsi slabinu vidim v zanru, na krimi podprumerne a na komedii take nic moc. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Nevím, kde je problém, přijde mi spousta herců tak nějak ... nanic. Pan Abrhám a trochu pan Augusta nevyužitý potenciál, je tu , jako vždy u Juraje Herze hodně mladých hereček (vcelku je známo, proč). Esenbák pana Prachaře se docela dá, starý pán herec byl, ty další generace, mno ... Zápletka je taková utahaná, mladá Dáša docela slušná, ale celkově ani ne tak detektivka 'to by bylo sakra pomalé i na tu dobu) jako hledání kámošky. Horské prostředí přidává určitou zajímavost, to ano. Nevím proč, ale po léta jsem po shlídnutí měl dojem, že vrahem je Muraško. Pro mne osobně je ale na zabití Boban Ondráček, jeho hudba zejména ze začátku mne neskutečně štve. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Otřesný film, nad kterým jsem již zlomil hůl. Nejprve jsem si totiž myslel, že něco dělám špatně. Že třeba něco špatně chápu, že se mi nemůže "dostat pod kůži". Ale tím to nebylo. Příčina tkví v tom, že příběh je unylý až hloupý. O nějakém krimi příběhu nelze mluvit. Do toho prostupuje svým idiotským hereckým výkonem Dagmar Veškrnová, která je opravdu "na zabití". Jediné co mi tedy utkvělo v paměti positivnějšího, je docela zajímavý a intensivní hudební podklad. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Štáb bydlel po dobu natáčení v téže chatě, kde se film odehrává. (M.B)
  • Původní scénář počítal s tím, že děj bude odehrávat v zimě. Juraj Herz nechtěl v zimě točit, tak přesunul děj na léto. (M.B)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno