Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strašně utahaná detektivka, která je nudnější ještě víc, než by sama chtěla být. Strážník Ilja Prachař neustále pronásleduje Dagmar Veškrnovou, která hraje zvláštního parchanta z děcáku s bůhvíjakou minulostí a nejistou budoucností. Bohužel už v tak uboze nudné detektivce je její role velice naivní a je největším úrazem tohoto Herzova nepovedeného pokusu. Jestli se tady dalo na něco dívat, tak jedině na tu pusinku na recepci, Kateřinu Lírovou. [6028. hodnocení, 182. komentář, 55%] ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Tento film, mám pocit, nevie čím má byť - či krimi či sledovaním vývoja hlavnej postavy z detského domova, ktorá je zahraná, musím uznať, fakt veľmi dobre... aj keď aj mne, ako divákovi, už hovadsky liezla na nervy. Všetko podstatné ohľadne odhalenia vraha sa odohraje už v úvode, takže zvyšok je len pokojné sledovanie. Vychutnával som si lesy a celkovo prostredie. Hudba mi príšerne vadila. Ako mohol také niečo nasadiť Herz do svojho filmu je pre mňa nepochopiteľné. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po tom krásném giallo rozjezdu (morbidní úvodní titulky a vražda sličné dívky tajemným vrahem v černých rukavicích s pitvorným skřetím přívěškem) Herz rezignoval na temnější atmosféru a film je nevzrušivou detektivkou s nijak překvapivým vyústěním. Prostředí horských chat se mi ale líbilo, mladá Veškrnová, která mě nikdy nějak extra nebrala, hlavní roli bez problémů utáhla a navrch to má zajímavý hudební doprovod. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v čase keď prezident Havel pripravoval Chartu 77-jeho budúca manželka bola "perzekuovaná"...."musela" hrať v ďalšom filme a nemala čas na disidentov. /poznámka pre neznalých:po revolúcii si všetko vynahradila/ Film slabý priemer - nutno pozorne sledovať nakoľko je to pomalééééé ako Derick.... PS:pani Veškrnovú som nikdy nemusel - vždy mi bola nesympatická................... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže za prvé, filmu jsem se neskutečně vyhýbal, už jenom DAgmar z obalu mi přišla šíleně nesympatická. A jak se den sešel a já měl nějaký ten čas tak jsem si to pustil. A dostal jsem co jsem čekal. Herz je dobrý režisér co se krimi týče, ale jakmile jde do jiného žánru tak tam je vidět že to neumí. Vždyt jsem nepostřehl žádný humor a hlavní aktérka je šíleně nudná a celý film jsem s ní protrpěl. Film mě tedy vůbec nebavil, ale i tak mu dám 2* pár dobrých scén tu rozhodně bylo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Žižkova bouda, ve které se příběh z velké části odehrává, byla vybrána proto, že v ní probíhala rekonstrukce, a tak filmaři měli volné ruce. Také to pomohlo tomu, že film byl natočen za rekordních pět týdnů, což nebylo v té době na Barrandově zvykem. (sator)
  • Píseň "Až přijde déšť do trávy spát", kterou ve filmu zpívá hlavní hrdinka v podání Dagmar Veškrnové, nazpívala o dva roky později na své LP-album "S písní vstříc ti běžím" Helena Vondráčková. V jejím podání má pozměněný text a soutěžila s ní také na Festivalu filmových písní v Isntabulu. (Willy Kufalt)
  • Když spolu mluví policejní vyšetřovatel Sláma (Ilja Prachař) a pošťák Bezdíček (Pavel Zedníček) u poštovního auta, je v odraze skla vidět osvětlovací lampa. Při odjezdu Slámova auta zase odraz kamery a štábu. (Fenk)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama