Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bohatá, rozmazlená slečinka se stane během snobského večírku svědkem vystoupení humanitárního pracovníka, který demonstruje bídu třetího světa na vyhublém etiopském chlapci. Slečinku to pochopitelně vezme za srdce a rozhodne se pomáhat. Přes počáteční odstup v sobě pracovník a slečinka najdou zalíbení a vznikne s toho velikánská láska. Klasický příběh, i když trošku netradičně podaný, který se snaží hrát u diváka na city prostřednictvím otřesných záběrů z Etiopie a z Kambodži, což se mu do určité míry daří. Oceňuji i celkem realistické podání toho, čím musí dobrovolníci projít, aby alespoň trochu ulehčili domorodcům bídný život. Naopak se mi vůbec nelíbila Angelina Jolie, která pouze střídala různé odstíny soucitných pohledů a celkově její výkon vyzněl tristním způsobem. Nicméně i to jsem byl schopen akceptovat, protože se mi to, i přes tu kýčovitost, líbilo, ale bohužel závěrečná mise v Čečně to celé zkazila a zachránit to nemohl ani, pro mě celkem překvapivý, konec.50% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dost vážný a morálně silný film s Angelinou Jolie a Clivem Owenem? No ano! A není to vůbec špatný film. Možná, že v druhé polovině film trochu až moc moralizuje a ubíhá od nastoleného žánru, ale i tak se jedná o dobrý filmový zážitek. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Hranice zlomu štartujú tak zaujímavo (Owen a banán)- večná škoda, že vo flashbacku- až vás to navnadí na nadpriemerný zážitok. Navnadí, ten hlad však nezasýti, vzíde z toho totálne priemerný počin. Campbell dojíma a šokuje a dojíma- zneužije každú (!) príležitosť žmýkať dojatie z nás, čo si to necháme- je to cítiť a je to otravné (!) Pravdaže, neladí to už v písanej podobe. K scenáru ešte dodávam, že niektoré dialógy naozaj neznejú dobre. (Nezadarilo sa ani tomu "Prečo ma nevoláš menom?"- je ale zahraný presvedčivo.) Film (strhujúceho) Clivea Owena, nie Martina Campbella. Zaujímavý komentár: CheGuevara ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi silná téma, ale prekvapivo to nemá taký efekt, aký by taká téma mala mať. Pár scén je naozaj silných, ale výsledný dojem je dosť priemerný. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

na tuto snimku som sa velmi tesil, ale velke sklamanie ma cakalo v podobe 2-hodinovej nudy. hlavne neslo o dramu, pretoze pateticke a afektovane vylevy c. owena mi docista nesadli a a. jolie mi tam akosi nic nehrala len sa ukazala sem a tu, o chemii medzi hlavnymi predstavitelmi mozno hovorit ma urovni vodikovej vazby - nesadli si proste. ale co je najdolezitejsie, film bol nakruteny nudne a zaspaval som. skoda 40% ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Po skvělém úvodu, jenž bych sám o sobě ohodnotila o hvězdičku lépe, se bohužel s přibývajícími minutami víc a víc zpomaluje, až se propadá do naprosto stupidního závěru, jenž už se pohybuje na hranici jedné hvězdičky. Škoda, film, jehož kvalita má sestupnou tendenci, pro mě nemá cenu sledovat znovu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film a dokonce mi v něm nevadila ani Angelina Jolie, která patří mezi mé nejméně oblíbené herečky. Krásný námět o bohaté dívce, která se rozhodne pomoci lidem umírajícím hladem v různých zemích světa a přitom se setkává s lékařem z těchto oblastí. Jen je škoda, jakým stylem se to natočilo. Námět by se dal zpracovat mnohem lépe a mohl by z toho být možná i oscarový film. Vzhledem k tomu, že film končí smrtí hlavní představitelky, nepatří mezi ty šablonovité klasiky s happyendem. Což mu rozhodně prospělo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to jen film. To jsem si říkala při sledování, ale stejně můžu bohu poděkovat za to, že jsem se narodila ve střední Evropě a ne někde na africkém kontinentu. Být humanitárním pracovníkem je poslání a ne práce. Člověk na to musí být dost silný. Vstup Clivea Owena na scénu byl opravdu efektní. Ale jinak se těm snobům oči otevřít nedaly, i když je otevřeli jen někteří. Angelina Jolie se sem hodila akorát. Jen to Čečensko tu být nemuselo. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo pokusil zpracovat tak závažné téma o zaostalosti rozvojového světa, i když slibný odkaz, tak silně emocionálně načrtnutý v úvodní půlhodince se v závěru utápí v patosu romantického klišé, který pohřbívá celý film do šedi průměru. Bohužel, pokud budou rozvojové země vydávat 20x více financí na zbrojení než činí veškerá zahraniční rozvojová pomoc, jak se nyní děje, tak se asi ze své zaostalosti jen tak nevyhrabou. Ve filmu nastíněná krátkodobá pomoc ve formě dodávek potravin je pouze neefektivním a dočasným řešením potravinového problému. Vlivem této neefektivnosti a také díky vnímání terorismu ze strany rozvinutých států se rozvojová pomoc stále zmenšuje. Jednoznačným vrcholem filmu se tedy stává počáteční půlhodinka a výkon Angeliny Jolie, která se i ve skutečnosti angažuje v rozvojové pomoci jako velvyslankyně dobré vůle při OSN. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce nic moc, ale obsah je dost burcující. Škoda, že se obě složky filmu nedokázaly pořádně propojit. Všichni ti humanitární pracovníci po celém světě, kterým je film věnován, by si zasloužili lepší poctu. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Tento film je reklamou pro veřejné vnímání Angeliny Jolie a její "snahy" spasit svět tím, že adoptuje děti ze všech koutů světa. Blitký blábol. Ještě že je tam Clive Owen. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda je, že prvních 20 minut je Oscarových, ale pak už ta kvalita filmu klesá a klesá a klesá až klesne do podprůměru a bohužel to nezachránil ani Owen nebo Jolie. Nápad to byl dobrý, ale je těžké natočit takovýto film aby si udržel kvalitu po celou stopáž. A Campbellovi se to nepovedlo. Hodně tomu pomohla Hornerova hudba, která se tam skvěle hodila, ale i tak to nestačí ani na průměr. 45% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal už od začátku, přerušená svatba a projev o dětech, kteří hladoví v Africe mě dohnal k slzám. Je to film, který ukazuje pravou tvář Afriky, jaké to bylo a jaké to je teď. Je to velice silný, emocionální příběh. Konec filmu se mi zdá ale až moc dramatický. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Začína to super, ale postupne to prestáva byť zaujímavé a koniec je totálne debilný. Clive Owen podal skutočne charizmatický výkon a bol by hádam dôverihodnejší ak by mu scenár nevsúval do úst za každým druhým slovom FUCK! Angelina Jolie je tu len ako rekvizita=nie je to však jej vina. Jej postava je tak dvojrozmerná až je to smiešne. Jej neskonalý idealizmus skombinovaný s naivitou ju priviedol až ku koncu, ktorý som jej normálne prial. Kto chce kam, pomôžme mu tam... Campbell robil čo mohol, ale scenár bol dosť slabý. Raz vidieť stačí... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že jsem kdysi tento film vyhrál na vhsce, asi bych se k němu nikdy nedostal. A zřejmě by se nic nestalo a já o nic nepřišel.... ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Drsné, smutné... nejspíš bohužel pravdivé zobrazení zubožených afričanů... nyní problém Somálska. Clive Owen i Angelina Jolie předvedli smutně skvělé výkony. ()

Reklama

Reklama