Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je z dosavadních tří jednoznačně nejlepší. Chvílemi jsem měl pocit, že za rohem musí být schovaný E.T. mimozemšťan, komunikace světly mi připomněla Blízká setkání třetího druhu, občas jsem měl strach, že se odněkud vynoří Freddy Krueger. Zkrátka nostalgie obrovská. Nepřijde mi fér srovnávání Stranger Things se seriálem Dark, neboť americký seriál je mnohem hravější a díky dětským hrdinům i často odlehčenější. A díky tomu asi i divácky svým způsobem stravitelnější. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Fantasy rodinná dráma ako od Spielberga. Mysteriózne prvky ako od Kinga a hororové monštrá ako od Camerona, Carpentera či Scotta. V tomto seriály, ktorý skladá poctu osemdesiatkam a odohráva sa v osemdesiatkach je snáď úplne všetko. Príbeh je šťavnatý, zaujímavý, napínavý, ale hlavne všetko tu funguje. Od výborného castingu, dobre napísaných postáv, hudby, či retro atmosféry. Šmakocinka. Obľúbený soundtrack: Kids. ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová první řada připomene kouzelnou atmosféru osmdesátkových filmů US provenience (my tady měli přeci jen trochu jiné osmdesátky) a namixuje do ní napětí přímo hororové, a to takovým stylem, že u každého dílu sedím v křesle jako přikovaný a skoro nedýchám. Asi půjdu přehodnotit svou seriálovou TOPku, tedy pokud to další série nějak zásadně "nepošlou ke dnu". ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z takovejch těch dnešních typickejch "vlajkovejch" seriálů - vlastně je to všechno hrozně vymazlený a kouká se na to dohromady pěkně, jen tomu něco prostě chybí. Stejně jako tady - skvělá Winona a úžasná atmosféra prvních dílů, kdy člověk fakt přemejšlí, co se to kurva děje (společně s celkem sympatickym, pro mě ale nijak zásadnim odkazem na konec americkejch osumdesátek), která v sobe ale nakonec nemá nic víc, než co člověk podle těch prvních dílů tak trochu odhaduje. A právě tohle něco navíc, něco zajímavýho, nějakej další nápad nebo prvek, to mi tam chybělo (POZOR, TROLEJ) - nakonec přišlo "jen" prozaický vysvětlení původu Eleven, nakonec to byla fakt "jen" paralelní dimenze, nakonec to nebylo o ničem jinym než o zlikvidování tý jedný obludky (s tim, že ten konec byl na mě obecně moc doslovnej, moc dlouhej, moc zbytečnej... - a to i včetně to slizkýho slimáka nebo čehosi, co jen prvoplánově a bezskrupulózně mělo otevřít vrátka pro další série). To všechno jsou ale jen důvody, proč to nepovažuju za jeden ze zásadních seriálů - jinak se na to totiž kouká fakt dobře a smysl vidět to rozhodně má. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Deprivační nádrže byly v minulosti hojně využívány (někdy v kombinaci s LSD) za účely psychologických výzkumů. Zbavují tělo veškerých smyslových vjemů a navozují opojné stavy. (HellFire)
  • Když se kluci v suterénu baví s Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo) nosí tričko s nápisem „Drama Club“. Gaten Matarazzo je ve skutečnosti velkým fanouškem divadla a není tedy divu, že svou kariéru začal hraním a zpíváním na Broadwayi. (HellFire)
  • Scéna, ve které šerif Hopper (David Harbour) sepisuje hlášení, je úmyslně natočena tak, aby připomínala podobnou scénu z Čelistí (1975), což je jeden z nejoblíbenějších filmů režisérských bratrů Dufferových. (HellFire)

Reklama

Reklama