Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (67)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Vypadá to na solidní dávku citlivých odkazů na slavná díla 80. let. Milá pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro atmosféra, díky které je to tak strašně slavné, tu je. Jenže retro atmosféra nevyvolá mystično a právě to tady skoro není. Fakt, seriál, co je pojmenovaný Starnger Things v sobě nemá skoro žádnou divnou věc, která by nahnala husí kůži. Jo, jedna scéna přijde, úplně na konci, díky které to asi s tímhle seriálem nevzdám a budu pokračovat. Zatím jedno velké zklamání. Jo, to rádoby retro intro a většinou se tam nehodící hudba mě spíš irituje... Taky to ještě nevzdám kvůli tomu, že tohle mají na svědomí režiséři filmu Hidden a vím, že oni mají na to, vytvořit atmosféru. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som si istý takto spätne, či je priznanie žánru a nadprirodzených prvkov hneď v úvodných minútach tým najsprávnejším riešením, ale vzhľadom na fakt, aký fenomén sa zo seriálu stal, tak asi aj áno. Hneď je jasné, že pôjde o nostalgickú a postmodernú nôtu a že okrem sledovania deja máme priam nakázané sledovať odkazy na všeličo možné z osemdesiatok. Taktiež rozloženie na tých dobrých a zlých je jasné už od prvej časti. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomu dostal,protože jsem stále nevěřil,že to bude nějaká velkolepá bomba,kde vystupuje plno dětských herců.Inu,pilot se snažil,ale to co jsem čekal,jsem bohužel dostal.Pilot na to jde chytře a hned se někdo hledá.Asi nejvíc klišé jak zaujmout.Neříkám,že to byla nějaká velká chyba,pilot tím pádem se snažil být produktivní a nechat si dost věcí na další díly.Dám ještě dva díly,kdy se jak už bývá v seriálech rozhodující,kde se člověk zažere do postav nebo ne.Popravdě jen díky humoru,sem tam v pálený hudbě a že Netflix pořád umí,jsou seriály.Zatím jen těch 65%. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z ukážok som mal pocit, že dedičstvo hororov 80´s rokov títo tvorcovia pretavia do Hispsterskej parády, aby sa to zapáčilo aj dnešnej mládeži skazenej gýčovitosťou.. Dlho som seriál odmietal, hoci mi vraveli, že by som si to mal pozrieť a uceliť si takto objektívny názor. Spravil som to a musím uzna´t, že to je paráda, nič hipsterského ale skutočná pocta kvalitným osemdesiatkám... Akoby John Carpenter, Stephen King a Steven Spielberg spojili svoje sily. Je to do najmenšieho prepracované. Od kamery, kostýmy hercov, charaktery, mysterióznu atmosféru, zápletku.. Nečakal som, že sa mi to až tak zapáči. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Joyce (Winona Ryder) překvapí Willa (Noah Schnapp) vstupenkami na horor Poltergeist (1982). Když Will později zmizí, Joyce s ním komunikuje skrz zdi a prostřednictvím světel. V tomto ohledu se tvůrci inspirovali právě zmíněným filmem. Joyce se také Willa zeptá, jestli se pořád bojí klaunů, což je odkaz na další z oblíbených filmů bratrů Dufferových, hororovou klasiku To (1990). (HellFire)
  • Když se kluci rozhodnout vydat v noci na pátrací akci, aby našli svého ztraceného kamaráda, zastaví se na kolech na kraji lesa. Jejich dialog a dokonce i hudba jsou prakticky totožné se scénou z filmu Rošťáci (1985). (HellFire)
  • Keď sa chlapci na začiatku chystajú domov, ich otec v televízii pozerá seriál Knight Rider (od r. 1982). (Bluemoon)

Reklama

Reklama