Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nancy má děsivé vize. El zvládne důležitou zkoušku. V Hawkinsu pak parta shání zásoby a chystá se do boje. (Netflix)

Recenze (48)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni dorazili do finální rovinky! Příprava některých dějových linek je však až moc zdlouhavá a za mne ji šlo ukončit dříve (např. Ruskou výpravu uzavřít už v tomto díle) a ve finále se soustředit na to jediné hlavní... Protože za mne to bude zase jen natahovat poslední díl. A zbytečně. Už tak je za mne 2h 20min šílených. Takže dobrý (nadprůměrný) díl, ale zdaleka ne dokonalý. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najednou mi přijde, že tvůrci rozjeli strašně moc dějových linek a tím, že se je snaží nacpat do jedný epizody, to působí strašně překombinovaně, protože se každou chvíli soustředí na někoho jinýho a vy nemáte šanci se do nějakýho příběhu pořádně vžít. Jde do tuhýho, ale na to, že je příští epizoda poslední, se tady moc věcí nestalo.. Ruská linka, která se mi i přes tolik chyb líbila asi nejvíc, je upozaděná a útěk hrozně zrychlenej. Hopper vypadá, jakoby v gulagu nikdy nebyl a samotnej gulag má tak pět vojáků na obranu.. Tuhle sérii mě příběh Eleven celkově moc nechytá, takže její rozhovory s doktorem jsem musela fakt přetrpět. Byly celkem zajímavý, to musím uznat, ale zkrátka mě Eleven tuhle sezónu nějak nevzala. A potom je tady celá ta věc s armádou. Ach jo. Vůbec mi nedává smysl, ukázali se asi ve dvou scénách, tak dávno, že jsem stačila zapomenout, o co jim vlastně šlo. Jsou sami za sebe nebo je do laborky poslala vláda? Vědci jednají na vlastní pěst, ale pracují pro vládu, ne? A mají vlastní lidi s helmami s nápisem MP, což by mělo znamenat military police, takže vojáci zabíjí vlastní vojáky?? To se mi zdá trochu divný.. Celá armádní dějová linka mi přijde jako absolutní ztráta času. Ještě když jim trvá sto let, než zjistí, že jejich lidi jsou mrtví, akorát aby všichni měli dost času se objímat... Ale abych jenom nekritizovala, musím pár scén taky vyzdvihnout. Konečná scéna s Eleven a helikoptérou byla skvělá, stejně jako rozhovor Mikea a Willa, ruská laboratoř a příprava na bitvu. Hodnocení: jsem jediná, komu chybí krátký epizody? Nestěžuju si (možná trochu), ale kdybych se chtěla kouknout na celovečerák, tak si nepustím seriál/10 ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. a předposlední díl 4.série a (prozatím) i celého seriálu. Po naskočení srdce se Jane dostává zpět do plné formy, a to i do té míry, že ji převyšuje. Názory doktora Owense a "Papá" se však v mnohém liší. Zatímco její otec touží po pokračování, a to jest i dokončení díla za cenu ohrožení Hawkinsu i jeho dcery samotné, Owens si přeje dát jí větší volnost, a dovolit jí jít za svými přáteli. Mike, Will, Jonathan a jeho kamarád narazí na stopy po armádních vozidlech, a zamíří přímo za El. Nancy, Steve, Max, Elliot, Dustin a Lucasova sestřička s Lucasem nakupují zbraně na Vecnu. Nancy je totiž opět vzhůru, obdařena Vecnovými vizemi, a nehodlá již čekat. Max si uvědomuje, že svoji smrt jen odkládala. A tak se rozhodne v doprovodu svých přátel (některých) vyrazit zpět do domu toho, kdo vše zničil. Armáda napadne výzkumnou laboratoř. Owens je v obklíčení vojáků, Papá prchá s El v náručí. Chtěl si ji přisvojit, je však pozdě. Na útěku je mnohokrát postřelen a padá, umírající, k zemi. Než však stihne helikoptéra zabít i ji, Jane se už obrní a vrtulník nechá poslat k zemi. V ten okamžik k ní přijede i Mike a ostatní. Rozloučí se s tím, kdo ji tolik mučil, ale i stvořil, a odjede s nimi do Hawkinsu. Tam už se chystá poslední bitva. Joyce a Hopper s Enzem a jejich pilotem se společně setkají a utečou z vězení. Jenže jak se dostat zpět do USA? 95 - 100 procent. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia rozbehli zbytočne veľa línií, čo na jednej strane pôsobí dynamicky a divák sa nenudí, na strane druhej však seriál splošťuje a oprosťuje od akéhokoľvek hlbšieho posolstva, ktorým disponoval napr. priznaný Papa seriálu, o tom, že to málo tlačí na pílu ani nehovoriac. 7/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto nebetyčně mě sere jak je na všechno čas. Asi nejvíc iritující je linka 11ky. Tu prostříhat na 10% a bylo by ještě málo. Ta debilita chování postav okolo jedenáctky je až bolestná (nemluvě o hloupostech ve scénáři). Hned v páté minutě jsem vybouchl smíchy, když Nancy vytrhává prkna ze zatlučených dveří (prkna zatlučená do futer), aby ve vrcholu dramatické scény otevřela dveře OD SEBE! Epizoda vůbec nemusela mít hodinu a půl. Linka Hopper bizár a stále působí dojmem vaty navíc. Ještě, že se linky začínají postupně spojovat. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (8)

  • Na konci epizody hraje píseň „Separate Ways“ od Journey. (Duoscop)
  • Yuriho (Nikola Djuričko) helikoptéra je typ Kamov Ka-26, sovětská lehká helikoptéra běžně používaná pro práškování polí. (NiWi)

Reklama

Reklama