Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak zase budu v drtivé menšině (jaké překváko) , ale trojka se mi líbila víc než první dva díly. Joey byla sympaťanda a šlo jí fandit. Příběhově se mi to líbilo a Pinhead byl velmi znepokojivej. To jeho lákání na temnou stranu síly, bylo velice lákavé. Chápu, že mu lidé těžce odolávali :-D jinak scéna, kdy hrdinku nahání parta z pekla, byla velmi povedená a "vytuněná" diskotéka neměla chybu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby producenti měli soudnost a neřídili se jenom vidinou zisku, zůstalo by u dvou prvních dílů a diváci by byli ušetřeni zklamání. Takhle to ale ve filmovém průmyslu nikdy nefungovalo a fungovat nebude. Trojce schází kvalitní scénář a atmosféra předchozích dílů, přidalo se na násilí a tempu. Ještě to na rozdíl od pozdějších dílů není průšvih, ale fajnšmekra to už neosloví. Nicméně komu stačí ďábelské rekvizity, ten může být spokojen. Kostky i démonů si užije dosyta. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak mně se Peklo na Zemi líbilo o dost víc než směšně bizarní dvojka. Příběh rozvíjí události minulých dílů, zodpovídá pár otázek a nepostrádá celkem strašidelnou atmosféru, především ale charizmatický Pinhead, neodolatelně nabízející zvrácená potěšení, konečně téměř nesleze z plátna. Závěrečná akční naháněná v ulicích mi už přišla trošku slabší, hodně béčková. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Všechno dobré z předchozích dílů zničeno, vše špatné zdůrazněno. Třetí Hellraiser je nudná kravina, nelogická slátanina, která mě pobuřovala a urážela. Noví cenobité (uplně náhodně vzniklí z těch, na které se zaměřovala kamera při jejich smrti) WTF? Jedna hvězdička za docela dobrou nemocniční epizodku. HUDBA: Randy Miller - po předchozích povedených soundtracích od Younga působí počin Millera jako hodně velký podprůměr, možná až odpad. Neoriginální, nudné skladby, ale hlavně nový hlavní záporný motiv, který je uplně o ničem a původním disharmonickým akordům nesahá ani po kotníky. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Typický ranný Hickox konce 80. a začátku 90. let přesně tak, jak ho mám rád. Vše rozehrává ve velkém stylu podobně jako u Voskového muzea a jeho následného sequelu. Přehršel rozmanitých démonů z pekla, spousta akce, výbuchů, krve a čerstvého masa. Závěrečná dvacetiminutovka odstartovaná nevídaným masakrem v klubu plně dostává svému názvu a servíruje skutečné Peklo na Zemi. Je to jiný Hellraiser, ale rozhodně ne špatný Hellraiser. Odpustit si tvůrci ve scénáři rušivé snové sekvence o tatínkovi padlém ve Vietnamu a Pinheada v rozkvetlé přírodě (ach, božínku), nestyděl bych se za ultimátní hodnocení. Fetišisti přes cenobity a páně Pinheada si užijí do sytosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Titulnú pesničku filmu, ktorá zaznie počas záverečných titulkov nahrala legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead. (Jello Biafra)
  • Poté, co Joey uvidí v televizi falešné zprávy, zavolá Docovi, aby si zapnul televizi na kanál 12. Když Doc přepíná, můžete mimo jiné spatřit scénu z předchozího filmu režiséra Hickoxe Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (HellFire)
  • Původní filmový plakát měl zobrazovat křičící hlavu Pinheada (Doug Bradley). To se ale MPAA zdálo příliš drastické. Miramax proto využil fotografii Pinheada z prvního filmu a argumentoval tím, že již byla použita v minulosti, tudíž je vyhovovující. MPAA to uznala a dala této verzi plakátu povolení. (skinny9)

Reklama

Reklama