Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Navod jak se da vcelku slusny pribeh, dokonale pokazit. Ve filmu tak nejak nic nedrzi pohromade. Zcela fadnimu a otrepanemu scenari konkuruje snad jen nesmyslny strih. Jakoby reziser nevedel jak nektere zabery dokoncit, tak je proste strihnul dalsim zaberem. Nudna kamera jen podtrhla tu šeď celeho snimku. Za zminku snad jen stoji dobre herecke vykony Wese Bentleyho, Heatha Ledgera a Djimona Hounsoua. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená dobrodružná podívaná, velice slušná a se skvělými herci. Výprava je parádní, ale to nepřekvapí. Kupodivu samotná zápletka se ukázala mnohem zajímavější, než jsem si myslel, že bude, což je skvělé, takže jsem si Čtyři pírka docela užil, protože ten film vůbec nenudí. Poslední půlhodina je ale bohužel strašně navíc, a když už jsem si říkal, že už musí být konec, přišla další scéna. Takže nakonec to přece jenom trochu natahované je, ale celek je velice příjemný, i když v tomhle žánru samozřejmě existují desítky lepších filmů, Pírka ani zdaleka nejsou tak špatným filmem, jak se ze zdejšího hodnocení může zdát. Znovu je ale vidět nemusím. 70 %. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

O tomto filme bolo už popísané veľa, preto iba porovnám svoje názory s tým, čo povedali iní. Herecké výkony sú naozaj nezaujímavé, najlepším mi prišiel Djimon Hounsou, no i ten je vyložene priemerný. Kamera vyčarí niekoľko zaujímavých momentov, ale v globále sa z nej naozaj mohlo vyťažiť viac, najmä v nasnímaní púštnych scenérií, ktoré sú väčšinou akési nemastné-neslané a chýba im určitá veľkoleposť (ako bolo povedané na margo ,,Lawrenca z Arábie"). Častému porovnávaniu práve s ,,Lawrencom" inak nerozumiem. Oba filmy majú príbuzný iba námet púšte, aj tie sú na iných kontinentoch, preto považujem akékoľvek porovnávanie za prehnané a najviacej sa hodí akurát s Van Dammeovým ,,Legionárom". Jediný výraznejšie plus ,,Štyroch pierok" vidím v dynamickom strihu, hoci i ten sa do niektorých kľudnejších scén skôr nehodí. Tu toľko ospevovaná bitka v púšti je podľa mňa skôr lepšie nakrútená a po nej nastupujú už iba čoraz nudnejšie a patetickej scény s ktorými som mal počas sledovania vážne problémy dopozerať ich. Škoda, pretože prvých 20 minút sa to vyvíjalo veľmi sľubne v nadpriemernom hodnotení, väčšinový ostatok je však za slabšie 3*, alebo veľmi dobré 2*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Buď som sa pozeral na iný film, alebo som bol v nejakej divnej nálade, kedy sa mi páči úplne všetko. Klasická dobrodružno-romantická omáčka je doplnená pomerne realistickými a drsnými zábermi zo Sudánu, s jednou dobre (nie výborne) natočenou bitkou uprostred púšte. Ústrednej trojke to spolu sekne, len som mal pocit, že film vznikol kvoli neustálemu detailovaniu Ledgerovej tváre a jeho očí (takže, aby na to došlo čo najviac žien). Britská vojnová posádka v Sudáne mi bola neskutočne nesympatická, tak som skor držal palce arabom. Záver bol trochu rozpačitý, ale pi hroze, čo som podla komentárov čakal, som bol celkovo spokojný. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase veľkovýpravný historický príbeh vzdialene pripomínajúci Lawrenca z Arábie. Vysoký rozpočet , slušné herecké výkony a silný príbeh dávajú tušiť skvelému diváckemu zážitku. Ale je to strašne dlhé a dej sa doslova vlečie vyše dve hodiny do absurdného finišu, ktorý je vystrihnutý ako z úplne iného filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Vtedajší britskí vojaci v Sudáne nenosili šarlátovo červené uniformy, ako to bolo vo filme, ale sivé tuniky. (MikaelSVK)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama