Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Nevím, buď jsem divný nebo labilní, ale ten film se mi zkrátka líbil. Vůbec jsem se u něj nenudil. Námět mladého vojáka, který se zkrátka bojí jít do války se mi líbil a dle mého jsou zde skvěle vykresleny jeho myšlenky a činy. Je celkem logické, že se chtěl očistit a poukázat na to, že není zbabělec. Neváhám říci, že za Lawrencem z Arábie tento film moc nezaostává.. Vyvrcholením celého filmu byl kráskný souboj mezi Ledgerem a "zlým" černým trýznitelem... Já jsem od tohoto filmu vůbec nic neočekával, ale výsledkem jsem byl nadmíru potěšen. Celkové hodnocení vidím mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná veľkovýpravná oddychovka v hlavnej úlohe s hercom, ktorého je veľká škoda. Príbeh bol síce zaujímavý, no obsahoval aj miesta, ktoré trochu začínali nudiť. Na svedomí to mala hlavne kolísavá dramatická stránka filmu, kde sa mi zdali jednotlivé pasáže v kontexte udalostí okolo postáv a ich konania pomerne nevyrovnané. Skrátka, chcelo to lepšiu dramatizáciu. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Navod jak se da vcelku slusny pribeh, dokonale pokazit. Ve filmu tak nejak nic nedrzi pohromade. Zcela fadnimu a otrepanemu scenari konkuruje snad jen nesmyslny strih. Jakoby reziser nevedel jak nektere zabery dokoncit, tak je proste strihnul dalsim zaberem. Nudna kamera jen podtrhla tu šeď celeho snimku. Za zminku snad jen stoji dobre herecke vykony Wese Bentleyho, Heatha Ledgera a Djimona Hounsoua. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, že ma nepriaznivé hodnotenia a komentáre neodradili pozrieť si tento film. Už sa mi vyslovene žiadalo pozrieť si iný, než klasický vojnový film. A zakomponovaním troška romantiky som sa ho aj dočkal. Príbeh je síce zdanlivo naivný, no zvládnutie bojových ale hlavne púštnych scén sa nie vždy podarí tak dobre. Byť to trošku kratšie a pridať štipku svižnosti hlavne v scénach 'doma', určite by boli hodnotenia priaznivejšie. 70%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Než přišel rozkaz vypravit se do války, byla účast v armádě jen docela zábava. Hezké uniformy (na to holky letí, že), ragby a spousta večírků. Ale když přišlo na lámání chleba, uvědomil si Harry (Heath Ledger), že do války vůbec nechce, natož nechat se někde v Súdanu podříznou smečkou vzbouřených povstalců. Ale jeho nejlepší přátelé jej nepochopí, a ocení jej bílými pírky, označujícími jej za zbabělce. To Harrymu dodá odvahy, a do Súdánu se vydá na vlastní pěst, aby své přátele ochránil ... Tento film mám docela rád - hlavně z důvodu, že jej nehodlám srovnávat s famózním Lawrencem z Arábie. Kromě poslední čtvrthodinky (která mi přišla trochu mimo) jsem se po celý film dobře bavil, k čemuž přispívají výborné herecké výkony (kromě Kate Hudson, která tu vypadá i chová se jako normální pipka) i příjemné scenérie střední Afriky. Nad scénářem samotným je třeba přivřít několik očí, ale na druhé straně, jsou i hloupější filmy. Chtěl jsem dát tři hvězdičky, ale když tak vidím, jak zde byl film strhán, s klidným srdcem ještě jednu přidám... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama