Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu přítomná hodnocení, vidím, že je to tu samý talentovaný scénárista, kameraman a režisér, který by si mnohem lépe poradil jak se "zmateným scénářem", tak i se "strašnou kompozicí" a v neposlední řadě i s "nijakými výkony". Já nejsem takový machr, takže se omezím jen na konstatování, že mě film rozhodně nenudil, při útěku ze zajetí mi dokonce řádně "napnul kšandy" a ne že bych neměla drobné výhrady, ale pro tentokrát si je nechám pro sebe a půl hvězdičky dávám navíc jako bolestné. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Největší slabina je nezajímavý příběh, který nudí a zbytečné zpomalování některých scén. Velkým plusem jsou herecké výkony, výborná kamera a perfektní cit pro barevnou kompozici ( a to Kapur má, viďte Alžběty ). Hezky se mi na to koukalo, ale za srdce mě to tedy nevzalo. Někdo skáče pro pírko přes plot, někdo kvůli němu musí až někam do tramtárie. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějaký dobrodružný film, natočený za posledních 10 let, který by si na nic nehrál. A pak jsem jeden objevil - "Čtyři pírka". Narozdíl od těch všech "Mumií" a "Tajemných tváří" působí velice přirozeně a uvěřitelně jak po příběhové stránce, tak co se týče postav. Hlavní hrdina není žádný namachrovaný a neporazitelný borec, ale obyčejný kluk, který se hrdinou stal spíše omylem. Jinak o dobrodružství není ani na chvilku nouze, výprava je pěkná, nechybí pořádná bitva, přátelství až za hrob a láska, která i hory přenáší. Nevím, co se většině na tom nelíbí. 85%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Koukám, docela solidní sprcha tady, že by zas zaúřadoval "ovčismus", jak je zde na csfd běžným zvykem? :o) Nečetl jsem předem zdejší hodnocení (což podle mých zkušeností často není na škodu), takže jsem si tenhle film mohl užít celkem bez předsudků. A čeho se mi dostalo? V pohodě stravitelného, lehce nadprůměrného dobrodružného příběhu, se solidní výpravou, jednou pěkně zvládnutou bitvou (ten pouštní prach se mi úplně zadíral pod nehty) a charismatickým Djimonem Hounsounem (mým oblíbencem). Snad jen ten na můj vkus příliš melodramatická poslední čtrthodina nebyla to pravý ořechový. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film pro lidi, kteří si myslí, že Heath Ledger byl od prvního filmu naprostý herecký bůh. Nebyl a tento film to dokazuje stejně jako mnoho dalších. Přesto je jeho obličej hlavní ozdobou filmu, který nesází na známé herce, ale spíše na sílu a nesmrtelnost příběhu. Shekhar Kapur však lehce přestřelil. Tento příběh, děj i postavy mohly na papíře vypadat skvěle, ale ve film samotný je pomalý a vcelku nudným čekáním, na hrdinství a přátelství. Nedivím se, že Shekhar Kapur si pak vzal 5 let volna, než natočil další film.... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)
  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno