Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Frontier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pátek a ve mně ten poslední díl pořád rezonuje. Byť byl celý díl zahalen do smutný nálady, i tady se objevilo několik nezapomenutelných momentů a hlášek (zarámovaný puzzle, nová zkušenost, péro v telefonu), který ve mně vyvolaly výbuch smíchu. Závěr mě pak rozsekal úplně. Dojemná řeč Luďana zakončená takovým způsobem, že člověk brečí a chláme se zároveň a neví, co z toho si má vlastně vybrat. No a pak Journey a sonda hospodou. Přiznám se, že i já jsem uronil slzu, nevím vlastně ani jestli víc kvůli Čočkinovi, nebo jestli proto, že tahle paráda končí. Asi od obojího trochu. Geniální zakončení! Pondělky už nebudou nikdy jako dřív. Na počest Ivana ode dneška v hospodě hlásím, že jsem vylitej jak Čočkin. Je suis Čočkin! Dycky MOST! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No, vidíš, nová zkušenost, půjdeš do cizího bytu s klíčema!“ Postavy zakotvené v nižším sociálním prostředí a prolezlé nejrůznějšími traumaty vstupují do závěrečného dílu, vše se tak nějak rozumně uzavírá. Na programu je pohřeb, na kterém se ve výtečně funusové atmosféře sejdou všichni outsideři, které spojuje postava ztroskotance Luďana. Dorazí i jeho exmanželka, ke které jsem se ještě nevyjadřoval, a nejpřesnější je zřejmě označení: lidský odpad. Absurdní situace zůstávají, chemie mezi herci je neuvěřitelná, stejně jako přirozenost většiny z nich (zejména Zdeněk Godla je skutečně přesný). Dycky Most! Díky za něj. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakončení šlo teda úplně do prdele a troufnu si říct, že poslední dva díly zabily to, co seriál celou dobu předtím jakž takž budoval. O čem jako ten poslední díl byl? Atmosféra žádná, děj žádnej, dialogy blbý a blbější, nějaká hlubší návaznost na předchozí díly nebo vysvětlení předchozích akcí taky chybí. Na druhou stranu, jsem se tu po delší době i jednou nahlas pozasmál ("Tohle jsem měla ráda jako malej kluk. 😊"). Škoda, z Mostu! se v prvních epozidách klubal zajímavej dramatickej počin, kterýmu nechybělo napětí i špetka humoru. Že scenáristům docházej nápady, předposlední díl naznačil a finále to jen a jen potvrdilo. Už dlouho se mi nestalo, že by mi byl u seriálu osud všech postav tak nějak ukradenej. 😴 ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten konec byl velmi citlivý, přesně tak citlivý v nastavení těch posledních dílů. Sranda byla, ale převážil stesk, protože ten zásah smrti do této série dal všemu takový nový rozměr, jemuž jsem podlehl a málem utíral slzy. Ještě si tento díl dám znovu, abych věděl, zda to bude fungovat i podruhé. Nicméně trochu se musím pozastavit nad tím, co poslední týden seriálu dělala ČT. Ano, mimo to gigapromo, které zabralo více jak dvě hodiny v pondělním zpravodajství, tak narážím hlavně na ten posun času, jehož ospravedlnění jsem shledal pouze v jedné konkrétní situaci, jinak nebylo vůbec na místě, neboť MOST neuhnul ze svých zaběhnutých kolejí a nic šokujícího, z hlediska nejakých vulgarit, nepřinesl, alespoň tedy z mého pohledu. Každopádně nedávalo to smysl a možná budilo i trochu přehnaná očekávání. Ať je to, jak je to, tak na celkový dojem to nemělo žádný vliv. MOST poskytl na pár dalších let ojedinělou příležitost, jak dostat čtvrtinu lidí v Česku dohromady a sledovat poměrně neotřelý vhled na témata, která nemusí být vždy úplně příjemná. Bohužel se obávám, že účinek seriálu nebude mít razantní dopad na zlepšení myšlení a života, pouze dočasný. Rád se budu mýlit a přeju si, aby to tak nebylo. Už jenom kvůli tomu Čočkinovi. Věřím a doufám. 85% ()

Takaru 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z poslední epizody seriálu mám popravdě smíšené pocity. Tíha a vážnost tady naprosto převážily, vtípky, které to celé měly trochu odlehčit, vyzněly naprázdno. Přesto je to závěr důstojný a celý seriál se právem zapsal do "zlatého fondu" česko-slovenské televizní tvorby. Jen už mi prosím někdo vysvětlete co, že je tak nebezpečného, nepřípustného, nemorálního a výchovu narušujícího na zobrazení mužského ztopořeného přirození nebo ženských genitálií před desátou hodinou večerní. Tohle je doopravdy k zamyšlení. Z tohoto odporného pokrytectví je mi zle už dlouho. Most forever. DÍKY. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Poslední epizodu seriálu mohli diváci sledovat přímo v mostecké restauraci Severka společně s jeho tvůrci a na programu byla taky autogramiáda s herci. (Duoscop)
  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)

Reklama

Reklama