Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stejně trapné jako jednička, jen více zábavnější. Spíše než horror je to dobrodružná fantasy komedie s mnoha odkazy ke slavným horrorovým příběhům a jiným filmům (snad si stihnete všimnout odkazu např. na Jasona nebo Dobyvatelé ztracené archy) a mihnutím několika herců z horrorových filmů s Bruce Campbellem v čele (zde hodně komická role) a takřka vteřinovým výstupem ještě mladičké a šukézní Drew Barrymore (stylově v posteli hraběte Orloka z Nosferatu). Nezáživná nuda (neúnosně dlouhá část odehrávající se zřejmě v Artušovské Anglii, jež se naštěstí v závěru zvrhne v lehce zábavnou humornou smršť) se střídá s povedenými vtípky. Jmenovat všechny filmy z nichž film čerpá, v nichž se odehrává a na které odkazuje by zabralo hodně místa a připravilo vás alespoň o nějakou zábavu. Možná by se šikl moderní lehce parodicky laděný remake, ten by mohl mít úspěch a zaujmout více, než tahle slátanina, jež si však zaslouží trošičku uznání alespoň za to, že pobaví více než její předchůdkyně. 1,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Keď sa mám priznať tak musím uznať že prvý diel Voskové múzeum bolo lepšie vo všetkom, v tejto časti mi hlavne vadil ten stredovek. Začiatok dobre navnadí pokračuje to kde prvý diel skončil tá ruka nemala chybu :D. Prekypujú tu scénky aj s iných filmov napríklad Votrelec, Godzilla, Usvit mrtvých a Upír Nosferatu. Objaví sa tu v jednej scénke aj Bruce Campbell keď mu sup bude žrať telo. Keď to mám zhodnotiť musím uznať že prvý diel bol ovela zábavnejší. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že ani nostalgie nezapracovala, jak bych čekal. Mizerná parodie na všechny možné filmy - Frankenstein, 2001: vesmírná odyssea, Vetřelec, Evil Dead, Romerovy zombie horrory, Kočičí lidé, Ivanhoe a řada dalších. Jejich spojením vznikla neuvěřitelná slátanina, i když o něco lepší než všechny Děsné bijáky dohromady. Vtipná byla ručička z Adamsovy rodiny, která se postupně měnila v Ruku zabijáka až k ruce z Evil Dead, vydařily se i některé gore efekty - zuby, jazyk, oči, mozek - VEN! Řada efektů byla však děsivých - gumovou Godzillou počínaje a plechovkou ze StarWars konče. Není to komediální ani strašidelné a s voskovým muzeem je spojitost tak malinká, jako by ani nebyla... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství začíná přesně tam, kde první díl končí, tedy těsně po zničení voskového muzea se Mark a Sára vracejí každý do svých domovů a nová cesta po hororových končinách může začít. Béčkovost z filmu přímo vyzařuje a oproti jedničce se přidal plyn na humornějších situacích a vtipech. Dvojka se skoro celá odehrává v jiných světech, nejdéle se však drží v jakémsi pseudostředověku - to je fakt úlet a neméně ulítlá je i hudba v této části. O veškeré masky se opět postaral mistr ve svém oboru Bob Keen. Výborná je i rolička "Ashe" v černobílé duchařské části. Anthony Hickox opět boduje (nejen jako režisér, ale i zde si střihl menší roli, pobočníka krále Anglie) a oba díly Waxworku spolu s Hellraiserem III patří k jeho nejlepším režisérským zářezům. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší pokračování, kde mě nejvíce uvízl v paměti bombastický Bruce Campbell. Bohužel film má mnoho hluchých míst, ale i svá světlá místa, hlavně první půlka a souboj s meči, kdy Zach Galligan a Alexander Godunov skáčou z jednoho hororu do druhého(např: Jack Rozparovač, Upír z Nosferatu, Úsvit Mrtvých, Godzila apod). Tento díl je více komediální, než první, ale bohužel není lepší hlavně v tom, že není vyrovnaný a v druhé polovině dost solidně nudí a zbytečně natahuje. Na konci je nástřel na třetí díl, který bohužel nebo naštěstí nevznikl... Mé hodnocení silné 2 hvězdičky... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama