Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No dle některých komentářů a vcelku vysokého hodnocení jsme čekal kvalitní film, ale tomu tak není. Herci nebyli moc sympatičtí (až na pohlednou Dianu Lane) a scénář taky nebyl nějaký zázrak (od rozhovorů počínaje, přez logičnost boje (motorkářský gang vlastně pořádně nebojoval, hlavní hrdina porazil kohokoli) po ,,náhodné,, setkání v baru či celkově trapné chování toho movitého přítele hlavní hrdinky)... Moc jsem se nebavil. = s bídou 2z5. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné potěšení z osmdesátých let, které se rozjede s úvodním songem Nowhere Fast a servíruje Dafoeho v kožených rybářských laclech, mladého Perého bez bázně a hany, obnažené svaly, drzé i krásné ženy...Co na tom, že stylizace už trochu pokulhává a celé je to natočeno potmě na dvou ulicích :) Bez té hudby a koncertních čísel by to bylo horší... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Postupně se mi do mysli vkrádaly pochybnosti, zda autoři toto stylizované motorkářské béčko v (glam) rockovém rytmu nemysleli nakonec vážně. Mně totiž přišlo jako přepálená skoro (postapo-pohádka) parodie, kde drsní bezrozměrní hrdinové cedili opovržlivé jednovětné hlášky a měli všechno na háku. Jenom jim jaksi (tvůrcům i postavám) unikala nadsázka – a samotná akce také nebyla nic moc. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ohnivé ulice zčásti připomínají post apokalyptickou Pomádu a zčásti western odehrávající se ve velkoměstě. Příběhem a hudbou jde ovšem o typickou osmdesátkovou mlátičku. Výprava je zkrátka parádní a sama se postarala o celou atmosféru. Bylo to potřeba, protože nikdo ze zúčastněných (čestnou výjimkou je Willem Dafoe) nepředvedl žádný zázračný výkon a o scénář se opřít nemohli. Fanoušci Waltera Hilla nebo Johna Carpentera ale zklamáni nebudou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Keď sa na úvod rozozneli tóny Jima Steinmana, vedel som, že som (na rozdiel od The Warriors) na dobrej adrese. Streets of Fire je ultimatívna žánrovka bez toho, aby bolo možné definovať žáner, ktorý tak dôsledne zosobňuje. Je to prepálená rocková opera štylizovaná do 50tych rokov, s gangami, motorkármi s napomádovanými vlasmi, neónovými svetlami, drsnými hláškami a výbuchmi. Jednoducho stelesnená estetika pompéznych wagnerovských skladieb Jima Steinmana. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Jméno klubu "Torchy's" je také viděno ve filmech 48 hodin (1982) a Řidič (1978). (ČSFD)
  • Během zpěvu Ellen (Diane Lane) byly použity zkombinované hlasy vokalistek Laurie Sargent a Holly Sherwood. (SOLOM.)

Reklama

Reklama