Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (621)

MM11 

všechny recenze uživatele

Typický Jim Carrey, který průměrně natočenou komedii díky svému charismatu mírně povznese a hned je z toho trhák jako hrom. Vážím si, že tvůrci nechali otázku náboženství na maximálně neutrální úrovni, takže film se nedotkne žádné vrstvy. Shadyac do filmu příliš nevznesl, jenom potvrdil, že je mucholapka na komerční úspěch. Osobně bych sequel nedoporučoval, protože příklad Masky potvrzuje, že někdy je lepší jednou a stop! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Božský Bruce je jako pomalu, ale jistě vyprchávající vzpomínka na dny slávy, slávy božského Jimma. Přerod do charakterních rolí se mu sice zdařil na výbornou, ale návrat k tomu, co mu šlo - grimasy, potrhlosti, vyznívá dost matně. Není to ani tak jeho chyba, jako spíš chyba scénáristy, který vymyslel tenhle naprosto dementní příběh o Bohu, který svou moc předá tomu největšímu looserovi, který, když už tu moc má, neváhá ji využít jen ve svůj prospěch, nakonec se však ponaučí a pomáhá lidem tlačit auta... Alespoň kdyby se autorům dařilo udržet úsměvné tempo až do konce, ale v posledních dvaceti minutách se všechno promnění z docela úsměvné komedie na rodinné drama ala Danielle Steelová...Ach jo. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to konečně koukla a rozhodně nelituji. Jim Carey se předvedl v perfektní formě! Vtipné scény byly opravdu vtipné a herecké obsazení bylo na takový film akurát. I když Jennifer Aniston moc nemusím, tady se dala přežít a Morgan Freeman byl fantastický. Bez něj by tahle komedie byla asi o chlup níž. Já se prostě bavila.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že Jim Carrey svoje role postupně umírňuje směrem k serióznosti :) Na to je ale moc velký "šílenec". Tohle je spíš návrat k typu "Lhář, lhář", než pokračování "Majestic" :) ... Na několika místech lze sice (jako já) chytit záchvat nekontrolovatelného smíchu, na mnoha se budete lehce nudit. Prostě průměrná komedie, která svůj účel tak na 50% splní .... Apropó: Ačkoli mám "Rachel" rád, tak Aniston je fakt příšerná herečka :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Shadyac by sa s Careym aj radi odviazali (súdim podľa niekoľkých vydarených fórov), lenže držia nad nimi pevnú ruku božskí neomylní filmoví producenti a majitelia štúdia, ktorí vedia najlepšie, čo väčšinové obecenstvo potrebuje. Alebo čo mu aspoň stačí ku šťastiu a návšteve kina. Afroamerický boh v bielom obleku, uf. To by som zožral maximálne Spikemu Leeovi, alebo Kevinovi Smithovi. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Na večírku na Bruceovu (Jim Carrey) počest hraje píseň Micka Jaggera "God Gave Me Everything," tedy něco jako "Bůh mi dal všechno". (dezert)
  • V Severní Americe film utržil 72,2 milionu dolarů, celosvětové pak 212,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama