Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin, zvaný Prcek, je již patnáctiletý kluk a navíc se stal strejdou. A opět řeší problémy, vzniklé v rodině svého sourozence, kde mezi mladé manžele vstoupila žárlivost. A opět je jeho řešení osobité a netradiční… (Magic Box)

Recenze (101)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování poklidné čsl. komedie pro nedělní odpoledne ještě tehdy s mladými herci Šafránková - Hrušínský. Tentokrát již jsou manželé a mají tak tříleté dítě. Mají před rozvodem a vše opět zachraňuje prcek (Hrušínského bratr). Nejlepší přesto na celém filmu je to, jak si prcek domluví u pana ministra zemědělství schůzku, že chce studovat střední hnojárnu a ten mu poté zajistí prohlídku JZD. [8785. hodnocení, 91. komentář, 59%] ()

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu asi celkem zbytečné pokračování, které se mi příliš nelíbilo. Především Roman Čada už tu není coby roztomilý rošťák, snažící se pro klid v rodině usmířit svého bratra s milenkou, ale obyčejný drzý puberťák, motající se do věcí, do kterých mu nic není a to i prostředky za hranicemi zákona (únos malé neteře). Nevím, jestli to byl záměr tvůrců, ale přesně takhle to na mně působí. No a opětovný zásah "hodného pana ministra," o tom už tady byla řeč, to je pošpinění rodinného filmu propagandou. Někde jsem si přečetl, že se v té době začala razantně prohlubovat propast mezi "politiky nahoře" a "lidmi dole". Tohle měl být asi jeden z kroků, jak tu propast měli odstranit. No nevím, jestli se to podařilo. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

S minimálními úpravami zkopíruju svůj komentář k prvnímu dílu této televizní stálice, na změny ovšem důkladně upozorním. Klasika televizních obrazovek na víkendová odpoledne, která v mých očích dokonale zastává funkci vaty, tedy může to běžet, občas na to kouknu, sním o toho oběd, ale sledovat to nebudu ani omylem, na to je to totiž moc obyčejné a obehrané. První (zde je změna, v původním komentáři stálo „druhý“) díl to samé v bleděmodrém, jen minimálně detinštější (druhá změna, původně text obsahoval slovo „dospělejší“). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Slabší než první film. Méně zábavné a zubem času ještě víc okousané pokračování, které už se svou naivitou dostalo na hranici pohádkové říše. Jinak Hrušínský a Čada opět protivní, Šafránková opět nevýrazná, jen Bláha s Menšíkem skvělí, což bohužel nestačí k tomu, abych se k "bráchům" ještě někdy vrátil a to ani z nostalgie. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Normalizační pitomost za každou cenu. A prý Čada od prvního dílu nepřišel o svůj chlapecký šarm (jako by někdy nějaký měl), ale jeho partnerka ano (prý nedokázala zamezit růstu svých předností). Proto toto mutující a nehezké bidlo ponechali a přeobsadili k němu dětskou hvězdu Reifovou, která bohužel vypadala více jako kamarádka jeho neteře.... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní dětský představitel (Prcek) Roman Čada v dospělosti studoval elektrotechnologii na katedře ČVUT, dnes podniká ve fotovoltanickém oboru. (M.B)
  • I v tomhle díle měla hrát kamarádku Pavlínu Ivana Maříková, jenže v té době byla už o půl hlavy větší než Roman Čada, a ještě byla poměrně hodně vyvinutá. Poslali ji k jisté gymnastce asi na měsíc na trénink, aby s ní něco udělala - jenže po měsíci to bylo ještě horší a ještě více vynikly ženské křivky. Takže nezbylo, než Ivanu Maříkovou neobsadit, postavu kamarádky Pavlíny škrtnout a nahradit novou postavou kamarádky Magdy v podání Magdy Reifové. (cariada)
  • Točilo se na Markétě, Pardubicích, Břevnově a v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama