Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

vika.evil odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl teda ,, pěkný" přešlap vedle. Herecký výkony podprůměrné a zcela nějak nevýrazné. Příběh mimo mísu, pokud to teda nebyla upřímná snaha režiséra, jen tak pro radost zasadit jej do této události. Navíc, aby toho nebylo málo, režisér opomíjí docela zásadní informace, co se týče černobylské havárie, vis. scéna s helikoptérou. Pro mě tedy naprostý odpad a zklamaní. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

No, podle skutečné události, to teda... Nedokážu říct, zda tento příběh je založený na pravdě, ale něco málo o Černobylské katastrofě vím a těch nesmyslů, co ten film obsahoval, to je fakt síla. Tak předně, pokud by holky byly u výbuchu hned vedle elektrárny (nevím, jak to tenkrát fungovalo, ale i dnes je okolí jaderných elektráren dost hlídaný), tak by to musely odnést obě. Další nesmysly jako například pád vrtulníku, nálety přímo nad reaktor, bioroboti, výhled z okna na reaktor a další, spíše naštvou. Celé to vypadá, jako když se s následky katastrofy potýká tak maximálně 50 lidí, zvláště to vyzní právě při scéně, kdy jdou na střechu. Zapálení herců je spíše úsměvné, nepůsobí to vůbec realisticky, ale trochu trapně. Takže jednu hvězdu za snahu a pár skutečných reálií z Pripjati, když třeba odjížděly autobusy. Ale jinak bída. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, když film s názvem Černobyl točí Ukrajinci, tak se toho zhostí tak, jak to skutečně bylo. Ukáží nám pravou realitu, co se stalo po výbuchu, jak na tom město a lidé byli zle, ukáží nám pravou katastrofu. Na filmu si dají záležet a rozhodně jej neodfláknou. Jenže on se stal bohužel pravý opak. Výbuch jaderné elektrárny je ve filmu až v pozadí. Na prvním místě je románek mladé Alye s vojákem Pavlem. A to hlavní, proč se divák dívá na film s názvem Černobyl je totální nelogická sračka, která má s výbuchem pravdivých tak 20%. Na samém začátku dvě ženský stojí kousek od plotu u elektrárny, v tom bouchne reaktor a ony na to koukají jak na ohňostroj, jen vlasy se jim trošku pohnou vánkem. Za takových pět vteřin už tam jsou hasiči.... A evakuace rozhodně také nevypadá jako evakuace Černobylu. Filmařsky nejzajímavější scénou tak nakonec je podle mě úplně vymyšlená scéna, když vrtulník spadne nad elektrárnou. Bohužel kromě nudného romantického příběhu, tak ani příběh o Černobylu se nepovedl. Je to film jakoby z produkce filmového studia Alysum. Snad až na to, že tohle je ukrajinský film a dali si alespoň záležet na kameře a dobových věcech (oblečení, nábytek, auta, autobusy...). [230. hodnocení, 13. komentář, 34%] ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Někteří diskutující jsou zklamáni, že se nekonala žádná pompézní podívaná. Také jsem od toho filmu čekal víc, ale nakonec ve mně tato spíše komornější romance protivné puberťačky, která během katastrofy přichází o rodinu a hledá trochu iracionálním, zmateným a puberťácky nesmlouvavým způsobem pevný přístav v náruči poněkud zabržděného vojáka, dojem zanechala. I pro mě zřejmě první zkušenost s ukrajinským filmem. Podle ohlasů na tento film to vypadá, že nás před televizemi sedělo více, tak doufám, že peoplemetry inspirují televizní stanice k nákupu dalších filmů z východu. PS: Film se ve skutečnosti nejmenuje Černobyl, Prima se zřejmě chtěla svézt na vzedmutí zájmu o toto téma. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že v tomto filmu měli vyloženě skvěle vyvedené kulisy - až jsem si místy říkal, že snad kvůli tomu postavili novou elektrárnu a nechali jí opět řuchnout reaktor. V tomhle směru k filmu nemám výtek. Bohužel je ale jinak celý film vlastně jen jedna velká slaďárna, utopená v typicky východním patosu doprovázeném typicky nevhodnou, rušivou hudbou. Škoda toho. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama