Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (798)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem si začal zoufat nad nedostatkem pravých filmových hrdinů, se mi do života vřítil tenhle umanutý rudoch. Připomněl mi jak moc je důležité mít zajímavého hrdinu. Hellboy je ten stejný důvod, proč jsem tak miloval všechny filmy Indiana Jonese. A propříště bych poprosil rovnou o romantický žánr, neboť tenhle povedený pár je jednoduše k sežrání. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající komixový film,který se řadí mezi mé nejoblíbenější.Dechberoucí Ron Perlman tomuto snímku dodal něco zvláštního a nikoho jiného si jako hellboye neumim představit.Bylo by to něco jako terminátor bez arnolda :-).No prostě Perlman by si zasloužil aspon oscarovou nominaci a z Hellboye se stává jeden z nej akčních snímků poslední doby(hned po Robotovi a Spidermanovi 2).Už at je ta dvojka ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guillermo del Toro .. Velmi povedený comics movie.. Film začíná na více než 100% (ten malý Hellboy je "kouzelný":)), pak se to dlouho drží plus/mínus na 80%, ale ten konec - ten je na hloupých 55% (zvláště ta finální "příšera" je příšerná). Celkově ale pod **** nepůjdu, del Toro a hlavně Perlman mě velice překvapil! Uvidíme se v pekle... 75%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku jsem našel to, co u jiných filmových adaptací komiksů velmi postrádal, totiž jistou dávku režisérovo vlastní umělecké invence. Del Toro se sice drží komiksové předlohy, ale dodává filmu něco ze svého výtvarna a tak vzniknul vizualně velmi zajímavý film. V druhém díle Hellboye je Del Torova výtvarná signatura mnohem patrnější. Nejspíš se s jedničkou osvědčil a tak dostal na tu svou invenci mnohem víc prostoru. Typické výtvarné prvky, které nacházíme ve všech jeho filmech, přičemž největší gradace byla ve Faunově labyrintu, zde na diváky probleskují a má-li trochu pro to cit, hledí na film s jedním velkým paf výrazem v ksichtě. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je jeden z mála režisérov, ktorý si uchováva autorský rukopis, takže keď sa dívam na fantasy, ktoré disponuje priam hororovými prvkami, strašidelnou atmosférou a škaredými monštrami, zaručene viem, že sa dívam na jeho film, čo si na ňom najviac cením. Del Toro sa spolieha jedine na svoju bohatú fantáziu a vyslovene z nej ťaží. Jeho príšerky sú hrôzostrašné a roztomilé zároveň, postava Hellboya je groteskná a rovnako i dobrosrdečná, dej je napínavý a chvíľami zvláštne rozprávkový. Okrem toho, k hororovej látke vždy pristupuje s určitou láskou k filmovému dobrodružstvu, takže v jeho ponímaní nemôžeme žáner horor brať celkom ako horor. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Ve filmu je uvedeno, že Rasputin (Karel Roden) má mauzoleum na moskevském hřbitově. To je ale ale nesmysl, protože Rasputin nemá ani mauzoleum, ani není pochován v Moskvě. Předpokládá se, že jeho ostatky jsou uloženy v Kalininském regionu Petrohradu. (Proste..Jana)
  • Jeden z náhrobků na hřbitově v Rusku praví "Tady leží Mike Mignola". Mignola je samozřejmě tvůrce původních komiksů. (ČSFD)
  • Roli Liz přijala Selma Blair, protože se jí líbil námět. V jednom rozhovoru řekla: "Byla jsem neskutečně ráda, že jsem byla obklopena příšerami a myslím, že mi to vrátilo vzpomínky na dětství. Jako malá jsem milovala Ezopovy bajky nebo pohádky bratří Grimmů a také jsem byla velký fanoušek filmu Děvčátko se zápalkami (1928)." (lucius789)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama