Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (798)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Perlman se prospal na pláži bez ochranného krému, na čelo přilepil dva špunty z demižónu, nechal se píchnout ovádem do pravačky (kdo ví, jestli její velikost nebyla potřebná k účinné autoerotice) a životní role je tady. Fajn, je to postavička s velkým potenciálem a del Toro nabízí svůj nezaměnitelný vizuální styl (Abe Sapien), ale i na několikátý pokus mně to přišlo jako sterilní, mírně infantilní projekt „vanhelsingovitého“ charakteru. Začínám si myslet, že u Faunova labyrintu toho mexického tlouštíka políbila múza a po té nevábné zkušenosti ho už nechce nikdy vidět.. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Komiksy moc nemusím ale na Hellboyovi som sa slušne bavil. Ako už bolo povedané úvod pripomína strého dobrého Indyho a je najzaujímavejším momentom filmu. Naopak ma nudilo záverečných 15 minút. Karel Roden nič moc, zato ten nacistický assassin bol dosť štýlový. Selma si konečne strihla relatívne slušnú rolu po všetkých tých husiach vo Veľmi nebezpečných známostiach a Jednoducho sexi. Hviezdou filmu je ale určite Ron Perlman ktorému postava sadla ako šitá na telo. Má perfektné hlášky a je dostatočne "cool" ako má byť správny komiksový hrdina. Guillermo del Toro ukázal že po sračke ako bol Blade II dokáže natočiť dobrý film. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Je to sice lepší než Blade II, ale Guillermo del Toro stále vůbec neumí režírovat. Pokud je Hellboy něčím zajímavý, tak osobností titulního hrdiny, což ovšem není zásluha autorů filmu, ale autorů comicsu. Křivka zábavnosti filmu se s přibývajícími minutami řítí neustále strmě dolů a finále je až trapné. Jo, a Karel Roden s takovými rolemi asi díru do světa neudělá... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Update po tretom vzhliadnuti: Na prvy krat som Hellboya, riadne zatratil, az mi je to divnuo:) Cim castejsie vsak HB davaju v reprizach, tym viac sa mi paci...a mozno je to tym, ze som sa zahladel do del Torovej tvorby...pre srandu nechavam aj moj povodny komentar...:,, No teraz neviem, ci som pozeral ten isty film, ktoremu uzivatelia csfd dali 72%...to akoze to hodnotenie myslite ako recesiu, alebo ja som ten film pozeral prilis triezvy a v nejakej cudnej nalade, alebo som si mal pozret pred filmom comics??? Jednu * davam za to, ze mi to usetrilo 200 Sk, ktoru by som minul za 2 hodiny v bare. Nechce sa mi pustat do kritizovania jednotlivych komponentov filmu, ale spomeniem len neskutocne gumove telo Cerveneho, gycovitu S&M nacistku, nepochopitelne meduzovity zaverecny "boh", klise hlasky, humor tak na urovni 9 rocneho chlapca, zaver ako z najhorsej nocnej mory.............berem to ako nechceny podraz od uzivatelov csfd, ze mi "odporucili" zabit cas pri HB" ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ke stoprocentní spokojenosti mi vadí můj obdiv k původnímu komiksu. Zábavný je sice Hellboy dostatečně, zvláštní tajemná atmosféra částečně zůstala, ale celkový dojem mi hodně kazí např. přeceněný Karel Roden, kterému jsem Rasputina nevěřil ani na vteřinku, nebo nedotaženost některých akčních scén. A triky také občas haprují. Mignola, tužka a papír - to je trivium, které se prostě nedá zaměnit a za tím si stojím. S nadějemi vzhlížím ke Zlaté armádě. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2004 v Los Angeles. (Varan)
  • Některá kina na (místy nábožensky až fanatickém) americkém Jihu film propagovala pod názvem Helloboy. (NIRO)
  • Za akční fantasy film, pořízený za velmi rozumných 66 milionů dolarů, zaplatili diváci v amerických kinech během prvního víkendu (2.-4.4. 2004) 23 mil. dolarů. Po téměř dvou měsících promítání v USA si Hellboy celkově odnesl 59,6 milionu, celosvětově to pak bylo 99,4 mil. (imro)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama