Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady neštymovalo, ale bylo to jako lámání zubů u pily, která přece řeže jen nejkvalitnější dřevo, tak proč sakra?! Satirický pojatý snímek o pozadí filmových studií by se dal zpracovat daleko lépe. Takže hodnocení vyčerpal největší guru AL PACINO, který utáhne i příběh o slepici na posedu. Zvláštní paradox, že právě představitel Taranského, je typickým příkladem stigmatu zvaného hvězda, co pozvedne i největší propadák! :-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě ta alegorie přišla absolutně dokonalá. Reálná. Mrazivě současná. Vtipná. Všechny ty narážky byly u mě velmi funkční. Typickým příkladem zbytečnosti, nad kterou někteří hloubají, jsou různé technické nepodstatnosti při manipulaci s počítačem. Jak může něčí hodnocení při sledování takového snímku tohle ovlivnit? Nechápu... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Niccol .. Andrew Niccol stvořil pozornosti hodné dílo. Bohužel plné malých a mnohdy zbytečných chyb, jenž nahlodávají poctivý intelektuální dojem nebo zkrátka nudí. Samotný námět je výborný a obsahuje spoustu skvělých narážek na účet herců, jejich popularity či jejich „zbytečnosti“ v nastupující době CGI herectví. Je až s podivem, jak může být slavný, populární a milovaný někdo, kdo se „jen“ objevuje na plátně/obrazovce. Viz dnešní reality show.. Co se herců týká, zaujmou zejména dva: samotná S1M0NE (Rachel Roberts), jenž nelze upřít kouzlo anděla, byť až přehnaně sladkého a umělého (což je záměr) a A1 Pacino, který je už sám o sobě herecky dostatečně poutavý. Též zaujme hudba, plná krásných motivů a celkové vizuální zpracování. 75%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem jednou pozdě večer přepnula v televizi a nestačila jsem se divit. Opravdu moc mě bavil. Hlavně originalitou a námětem. Krásná herečka Rachel Roberts sehrála svou roli tak, že jsem chvílemi opravdu začala uvažovat o tom, jestli je vůbec skutečná. Po skončení jsem navštívila profil tohoto filmu a zjistila, že je to sci-fi-komedie. Trochu jsem se nad tímhle tvrzením zarazila, protože jsem si byla jistá, že to nebyla komedie, nýbrž čiré drama. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je pre mňa v súčastnosti popri Shyamalanovi a Kaufmannovi najoriginálnejší scenárista a režisér a potvrdzuje sa mi to pri každom jeho filme. Pri Simone mal aj velké šťastie na hercov, výkon Pacina je minimálne na nomináciu. Či je príbeh v reáli realizovatelný, som príliš neriešil, nerobil to ani režisér. No uvidíme za pár rokov až desaťročí, či sa kinematografia nevyvinie náhodou týmto smerom. Pokial si Schwarzenegger vypýtal za T3 30mil dolárov a pojde to takto ďalej, nič iné producentom neostane. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)

Reklama

Reklama