Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Bolo mi velmi divne,ze takyto film bol zvrzany americkymi divakmi a u nas isiel v podstate na zaklade toho hned na VHS a nie do kin. No po jeho zhliadnuti som hned pochopil preco. Tak krasne vykreslena umelost dnesnej popkultury,kt.uz pomaly definitivne prevalcovala a znicila USA tu este skutocne nebola. Samozrejme, technicke detaily ohladom manipulovania s pocitacom su nedotiahnute a z logickeho hladiska nemozne,ale to by som povazoval za len mensi a okrajovy problem hlavnej linie filmu,ktora je skvela. A Al Pacino opat hviezdi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Aby se režisér Al Pacino dostal opět na filmové výslunní, musí si stvořit novou hereckou hvězdu, která však ožije pouze v hlavách počítačů a nakonec hrdinovi přeroste přes hlavu. Velice zajímavý snímek se standardně skvělým výkonem Al Pacina a osobitou režií Andrewa Niccola. Bohužel prvotní nadšení a jedinečnost, upadá v celé druhé půlce filmu. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej a nepříliš obvyklej (až na třeba Vrtěti psem) námět pro mě pohřbívá následný nudný a předvídatelný děj. Taransky stvořil svého Frankensteina, a ten ho nakonec zabil. V posledních letech mi přijde, že jak De Niro, tak Pacino, se v honbě za penězi a zajištěním svých početných potomků přestali vyhýbat hloupým rolím a berou všechno od pětikila vejš.Jak řekl sám Pacino (volnější překlad): "Když scénář za něco stojí, obvykle ještě budu sám něco platit. Pokud je to sračka, dostanu balík prachů." Simone je standardní hollywoodskej vývar. Snaží se být originální, hezky zabalený na pohled, s drahou značkou, kriticky šokující a realistický, ale zároveň pro masy. Co se mě týká, má to jen tu drahou značku (Pacina), která ale za vložené očekávání vůbec nestojí. Asi stárne, nebo nevěděl, co si počít. Jeho přetaženej unavenej výraz znám už od Kmotra 3. Závěr má překvapit. Toho, kdo jen trochu myslí, nepřekvapí. Tenhle film sice není úplná ztráta času, třeba Kameňáky jsou horší, ale jen tak tak. Do smrti dobrý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je ničím. Jen jedničky a nuly. No jo, mít hvězdu ve filmu, která toho příliš sama od sebe nenamluví (hlavně nekecá do práce), nepotřebuje největší přívěs na trhu a vystačí si s málem, je minimálně výhrou!! Mírně uvadající režisér Viktor Taransky o tom ví své. Jeho zcela nová top herečka je extrémně plachá a.. tak trochu virtuální. Inteligentní a cíleně provokativní snímek, který si pohrává s hollywoodskými postupy a trendy, nejednou zabrnká na satirickou strunu, kdy se nakonec vše obrací proti samotnému Viktorovi, který se sám stává obětí celé lži. Andrew Niccol, milerád si pohrávající s tématy mystifikace či konspirace, tak vytváří přehnanou filmovou modlu, jejíž osudy nicméně nutí k zamyšlení. Námět výborný, zpracování pokulhává!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojou podstatou námetovo dosť uletená komédia, na druhú stranu však ani nijak neurazila, pričom treba uznať, že jej originalita nechýba. Navyše tu hrá Al Pacino, ktorý dokázal dať tejto akejsi alegórii na Hollywood, bulvár, sociálnu smotánku a ľudskú zaslepenosť hraničiacu až s fanatizmom výraznejší rozmer. Žánre ako fantasy alebo sci-fi sú tu naozaj namieste, alebo ani nie? To nech si každý posúdi sám. 65/100 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)
  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama