Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol už mě jednou uchvátil filmem Gattaca, a tak jsem přecijen čekal, že S1m0ne aspoň nezklame. Ač snímek působí místy mírně fantasmagoricky a přehnaně komediálně, dokázal mě do sebe dokonale vtáhnout. Výkon Ala Pacina je velmi dobrý a hlavně výmluvný. Pak je tu samozřejmě Rachel Roberts, o které se snad ani nemusím zmiňovat. Jedna z nejsympatičtějších neexistujícíh postav filmového plátna. No a konečně děj (ve skvělém Niccolově scénáři), kde masy lidí dokážou propadnout falešné mánii, mi přišel dost aktuální a vtipný. Zaručeně velmi zábavná a sympatická komedie. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Čím dál aktuálnější a hrubě nedoceněná. Niccol chytře útočí na víc rovinách (digitalizace, divácká povrchnost, komerce) a všechny mu vychází a napodruhé jsem konečně mohl ocenit i jeho trademarkové vychytávky, aneb starý káry a žlutý filtry. Ideální kontrast s tím, jak strašidelná tahle potenciální budoucnost je. Přijde vážně čas, kdy se ve filmech bude digitálně upravovat a vylaďovat každá pitomost a štáby zleniví, jelikož se všechno dodělá v postopro? Počkat, on už vlastně přišel... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je pre mňa v súčastnosti popri Shyamalanovi a Kaufmannovi najoriginálnejší scenárista a režisér a potvrdzuje sa mi to pri každom jeho filme. Pri Simone mal aj velké šťastie na hercov, výkon Pacina je minimálne na nomináciu. Či je príbeh v reáli realizovatelný, som príliš neriešil, nerobil to ani režisér. No uvidíme za pár rokov až desaťročí, či sa kinematografia nevyvinie náhodou týmto smerom. Pokial si Schwarzenegger vypýtal za T3 30mil dolárov a pojde to takto ďalej, nič iné producentom neostane. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem o tomhle filmu v životě neslyšela, dokud nám ho náhodou nepouštěli v letadle. Příběh režiséra Taranskyho, který si jako svoji hlavní hvězdu vytvoří počítačovou bytost, mě dokázal strhnout jako máloco. Navíc dokonale popisuje dnešní světově hollywoodskou atmosféru, kdy lidi blázní po úžasné herečce, aniž ji znají, milují ji, ačkoliv ji nikdy neviděli, a tvrdí, že ji potkali, ačkoliv neexistuje... prostě film, který má něco do sebe a určitě tomu pomáhá i psychicky zlomený Al Pacino. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně originální námět, naprosto neobyčejně zfilmovaný. Rachel Roberts byla naprosto kouzelná, jako kdyby ani nebyla z tohohle světa. Sci-fi, které vypadá tak neskutečně opravdově, až to nahání husí kůži. Ani nevím, co bych vytknula, možná trošku ten závěr, asi bych to utnula tak patnáct minut před koncem, bylo by to zajímavější, ale drastičtější. Ten happyend tomu prostě neslušel. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)
  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama