Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Dale 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť výborná kritika pomerov v Hollywoode, ak by to nebolo také naivné. Jasné, v dnešnej dobe digitálnych technológii nie je problém nahradiť hercov vytvorenými hercami, ale aby to všetko dokázal režisér utajiť pred celým filmovým štábom... Či robil aj kameramana, osvetľovača, zvukára a klapku? Celé to bolo dosť nezmyselné a je zvláštne, že nikoho ani nenapadlo sa zamyslieť, či vôbec tá hviezda existuje, keď ju nikdy nikto nevidel. A tie Oscary, to už bolo na mňa moc. Z tých ukážok by to skôr bolo na Zlatú malinu, ten herecký prejav bol čajový. Aj Pacino už herecky pôsobí dosť vyšumelo. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná satira na Hollywood, která v určitých ohledech sklouzává do přílišné naivity a to na celkovém dojmu z filmu dost ubírá. Herecky ale super. Al Pacino je frajer jako vždy, Rachel Roberts je skvěle umělá a oko potěší mlaďoučká a miloučká Evan Rachel Wood. Šlo by z toho vytřískat ale asi i něco víc. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady neštymovalo, ale bylo to jako lámání zubů u pily, která přece řeže jen nejkvalitnější dřevo, tak proč sakra?! Satirický pojatý snímek o pozadí filmových studií by se dal zpracovat daleko lépe. Takže hodnocení vyčerpal největší guru AL PACINO, který utáhne i příběh o slepici na posedu. Zvláštní paradox, že právě představitel Taranského, je typickým příkladem stigmatu zvaného hvězda, co pozvedne i největší propadák! :-) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem jednou pozdě večer přepnula v televizi a nestačila jsem se divit. Opravdu moc mě bavil. Hlavně originalitou a námětem. Krásná herečka Rachel Roberts sehrála svou roli tak, že jsem chvílemi opravdu začala uvažovat o tom, jestli je vůbec skutečná. Po skončení jsem navštívila profil tohoto filmu a zjistila, že je to sci-fi-komedie. Trochu jsem se nad tímhle tvrzením zarazila, protože jsem si byla jistá, že to nebyla komedie, nýbrž čiré drama. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je patlat. Přijde s originálním námětem, ze kterého se mu podaří vymlátit nekolik podnětných myšlenek a zajímavých nápadů, ale nakonec ho stejně utopí v nepřesvědčivém zpracování a zbytečně naivním obalu. V Simone se mu to nepřihodilo poprvé, ani naposledy. Balancování mezi alegorickou vážnou sci-fi a bláznivou komedií se mu zkrátka nepodařilo ustát. V jednotlivostech slušné, ale celkově je S1m0ne prostě blbost no. Škoda. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)
  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)

Reklama

Reklama