Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

katuska138 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně originální námět, naprosto neobyčejně zfilmovaný. Rachel Roberts byla naprosto kouzelná, jako kdyby ani nebyla z tohohle světa. Sci-fi, které vypadá tak neskutečně opravdově, až to nahání husí kůži. Ani nevím, co bych vytknula, možná trošku ten závěr, asi bych to utnula tak patnáct minut před koncem, bylo by to zajímavější, ale drastičtější. Ten happyend tomu prostě neslušel. ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

"Tohle je klasický případ, kdy technik hledá umělce. Někoho se ctí, někoho s vizí, někoho, kdo vidí. Kdo vidí až za iracionální loajálnost, k lidské rase. Někoho kdo vidí, že s rostoucí cenou herců a klesající cenou podvrhu, se váhy přirozeně naklonily ve prospěch podvrhu. Někoho, kdo vidí, že když je dílo autentické nezáleží na tom, kdo v něm hraje. A co je vůbec skutečné ? Většina dnešních herců je digitálně vylepšená. Ale to je tabu. Skutečné je jedině dílo... " Viktor Taransky(Al Pacino). Slyšet to z jeho úst je síla. Musel jsem si tu scénu pustit snad třikrát :D I když je S1M0NE slabší než Obchodník se smrtí s Gattacou, tak jí dávám i tak pět hvězdiček. Někomu by třeba mohla vadit ta programátorská ptákovina s vytvářením Simoni, ale já to nějak překousnul a do konečného hodnocení to nijak neproniklo. Snad i ten další film v pořadí Andrewa Niccola bude stát za to, a snad ještě víc.... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě ta alegorie přišla absolutně dokonalá. Reálná. Mrazivě současná. Vtipná. Všechny ty narážky byly u mě velmi funkční. Typickým příkladem zbytečnosti, nad kterou někteří hloubají, jsou různé technické nepodstatnosti při manipulaci s počítačem. Jak může něčí hodnocení při sledování takového snímku tohle ovlivnit? Nechápu... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač se Simone zpočátku jeví jako tuctová komedie s šedivě průměrnou a mnohokrát viděnou romantickou linkou, musím říct, že se mi velmi líbí, jakým směrem nás posléze začne Andrew Niccol vést. Kombinace lehkého a osvěžujícího humoru s "krutou" satirou na popkulturní společnost vychází s ohledem na úvod filmu až překvapivě dobře. Simone baví svou absurditou, vybízí k zamyšlení svou trefností a nakonec vzhledem k sympatickým hercům dokáže i trošku "pohladit po duši" svým klišovitým závěrem, aniž by v diváku vzbudila zdání, že je úplny idiot... Pěkná, odpočinková podívaná. 7/10 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Hmm... bylo to špatné. Vybral jsem to, protože jsem se chtěl zasmát. Nesmál jsem se, pomalu jsem brečel. Bylo bohužel smutné to, že se pod tak laciný děj podepsaly osobnosti jako Pacino nebo Ryder. Sice se to možná snaží ukázat, jak jsou lidé hloupí a ženou se za něčím co ani neexistuje, ale pak už je to jen předvídatelné a trapné. Fakt zdejší hodnocení nechápu, šeredně mě to zklamalo :(. Hvězdičku dávám jen a pouze za moc krásné herečky. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)
  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama