Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jsou zpět a s nimi i jejich klasický humor. Bohužel se tady ale moc tlačí na pilu. Zatímco v Top Gearu humor působil nenuceně a celkem i přirozeně a byl příjemným obohacením show, zde se na něj vyloženě tlačí jako na základ celé show. A to bohužel nepůsobí dobře z několika důvodů. 1) Z každé episody jde cítit silné následování scénáře, přirozenost je ta tam. 2) Zvýšená kvantita vtipů si nědokáže udržet stejnou kvalitu. Některé věci jsou vyloženě trapné. 3) Amazon do pořadu narval nemalé peníze a chce aby to bylo vidět. Megalomanství je vysoce přes čáru a naprosto zbytečné. Abych ale pořád jen nekritizoval, kde pořad exceluje stále stejně jsou samotné recenze. Jeremy, Richard a James jsou prostě v srdci motoristi a srdcaři a ví, jak vtipně podat naprosto zbytečné informace o autě, které si 99,9% procenta populace nikdy nekoupí. Ve výsledku se na to koukat dá, ale stejně jako Top Gear už nebude to co býval bez této trojice, tato trojice nebude co bývala bez Top Gearu. UPDATE PRO S02 S druhou sérií zmizelo spoustu věcí, které měli být pro Grand tour charakteristické. V podstatě vlastně zmizelo vše co zde bylo navíc oproti Top Gearu, takže se z Grand Tour stala naprostá kopie Top Gearu. U většiny věcí je tomu asi dobře, protože většina byla trapná. Na druhou stranu mě mrzí, že se už páni nevěnují všemu co má motor, ale vrátili se pouze k automobilům. Sranda s loděmi, armádními vozítky apod. měla také své kouzlo a k autům to bylo celkem příjemné obohacení show. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

první díl byl takový jiný, spíš taková talk-show, vůbec se mi nelíbil ten jejich nový jezdec, který si myslí, že střílí vtipy z rukávuy, ale mně přijdou spíše trapné. Trénovací trať je hodně divná a nezáživná. S celebritami měli celkem zajímavý nápad, ale po prvních dvou „nehodách“ už to začalo být vyčpělé. Druhý díl mi přišel mnohem lepší, ale paradoxně nebyl skoro vůbec o autech. Spíš jen vyvádějí různé kraviny a o auta šlo bokem. Třetí díl se mi už vůbec nelíbil. Hammond si hraje na namachrovaného blbečka, Jeremy a James zase na snoby, ale ani jednomu to nevěřím. Je to zkrátka až moc okatě hrané a chybí tomu přirozenost, která byla v TG. Uvidíme, co bude dál.. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - nelze brát příliš v potaz (nejen) zdejší vysoké hodnocení. Tahle parta má tak silné jméno, že by uspěla i s pořadem o kutilství. Clarkson dále pokračuje v hyperoblíbeném, osvědčeném tv show konceptu (cestování ve stanu je dobrý nápad). Horší to bylo s někdy s nuceným humorem. Vypadlo to dost blbě. Snad postupně více přitlačí na pilu. Na Amazonu se nemusí korektně politicky hlídat a v tom tkví celé kouzlo úspěchu. 74%. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Seriál Top Gear som sledoval nepravidelne, skôr mam napozerané špeciáli. Takže fanušík v tom pravom zmysle slova niesom. Na Grand Tour som bol zvedavý hlavne kvôli humbuku okolo toho, aký bol a je. A som spokojný. Páni vedia prečo sú tak populárny, navyše teraz majú velmi štedrý rozpočet, ktorý im umožnil sa odrhnúť z retaze. Chémia medzi nimi funguje, je to vtipné, velkolepé a hlavne to baví. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tak vkusne vyhodené hory peniazí som ešte nevidel. Konečne prišiel niekto, kto sa odvážil urobiť show na najvyššej úrovni s megalomanským rozpočtom, tomu adekvátnym obsahom, a hlavne: V 4K!!! Zábery, z ktorých mi nestály len chlpy... :D Absolutly amazing. 2160p, THX, LED meter aj niečo. Audiovizuál: 1000% Umelo generovaný humor: thumbs down. Update: Po štyroch epizódach môžem povedať, že nadšenie z pilotného dielu celkom rýchlo vyprchlo, nakoľko ďalšie diely už nie sú zďaleka tak velkoformátové. Dalo by sa povedať, že pilot ma navnadil na niečo, čo potom séria nedokázala naplniť. To nič nemení na geniálnosti pilotu a nadpriemernosti ostatných dielov. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Amazon získal trojici populárních moderátorů poté, co skončili na BBC. Stanice Clarksonovi neprodloužila smlouvu poté, co v roztržce kvůli jídlu napadl produkčního Top Gearu (od r. 2002). May a Hammond následně uvedli, že bez svého kolegy pořad na BBC nadále točit nebudou. Amazon okamžitě začal s triem jednat a dohodl se na novém pořadu. Na The Grand Tour Amazon hodně vsází, na natáčení prvních tří sérií pořadu uvolnil 160 milionů liber, tedy přes pět miliard korun. (Maulincio)
  • Při natáčení první série nacestovali 1.474.546.320 mil, což je v přepočtu asi 2.373.000.000 kilometrů. (Maulincio)
  • Účastníkem závodu na letišti v Piešťanech je i vůz Velorex, o kterém Jeremy Clarkson řekl, že byl vyráběn v Sovětském svazu pro hendikepované lidi. Velorex byl ovšem vyvinut i vyráběn po celou dobu v tehdejším Československu. (machonza)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama