Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Recenze uživatele tom.nosek k tomuto seriálu (2)

The Grand Tour (2016) 

Jak už se traduje, poslední řady Top Gearu už nebyly tak dobré jako dřív. Stále stejný formát pořádu postupem času omrzel. Možnost vytvořit něco nového tak vypadala jako dobré východisko, jak přijít s něčím novým a riskantnějším. Pak přišel Grand Tour a zjistili jsme, že je to Top Gear. Top Gear, který je o něco méně o autech, trochu sprostější, s Conversation Street místo The News (o trošku lepší než originál), Celebrity Brain Crash místo Star in a Reasonably-Priced Car (první díl vtipné, od té doby silně chabé), s nudným Eboladromem místo Top Gear Test Tracku a s nudným "Communist" Americanem místo Stiga. Ve výsledku se tak jedná o tentýž pořad, který je horší v tom, že opouští zbytky reality a decentních vtipů. Občas se díl povede a je to dobré, nicméně většina "novinek" (tj. náhrad za něco, co fungovalo v Top Gearu), je nudná. ()

Lochdown (2021) (S04E03) 

Je pochopitelné, že během lockdownu tým nemohl moc nikam cestovat. Nicméně Lochdown je v zásadě jen standardní TG/GT díl bez studia natažený na hodinu a půl. Vtipy působí nuceně, příběh nemá tempo, kopíruje sebe sama a postrádá pojítko mezi jednotlivými segmenty. Např. přívěsy, které použili jednou (kdo ví, jestli v nich vůbec spali), aby ho pak jen zničili Jamesovi a ostatní ho utrhli po cestě. Myslím, že jen v samotném TG/GT tohle bylo už několikrát. Vlastně jediná zajímavá část byla stavba a přejetí mostu (opět ne, že by to bylo poprvé), ale finální zápletce zase chyběl spád. Rádoby silný finiš pak sice apeloval na závažnější, politické téma, ale přišlo to tak nějak odnikud, takže to stejně rychle i zapadne. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama