Reklama

Reklama

Mistr napětí vykresluje v tomto psychologickém thrilleru fascinující portrét psychicky narušené ženy a muže, který se ji snaží zachránit. Marnie (Tippi Hedren), notorická zlodějka a lhářka, pracuje jako sekretářka Marka Rutlanda (Sean Connery) a snaží se ho okrást. Mark impulzivně požádá nemocnou krásku o ruku a snaží se dopátrat příčin její posedlosti. Když se vinnou strašné nehody Marnie dostane až na samý okraj smrti, Mark ji v nevyhnutelném šokujícím závěru donutí postavit se čelem svým démonům i minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli vše ve filmu dává logiku a jestli tam některé věci nejsou trochu navíc, ale rozhodně nemůžu Mistrovi upřít onu typickou hitchcockovskou atmosféru, kdy vás mrazí v zádech. Jestli mi něco opravdu vadí, tak je to zadní projekce, které se Hitch ne a ne zbavit, a taky některé špatně natočené scény, třeba ta jak Marnie padá z koně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na mňa príliš zdĺhavé, neustále zbytočne pripomínajúce postihnutie mladej ženy. Také dve tri scény úplne zbytočné, pričom byť to o 30 minút kratšie, rozhodne by to malo lepší spád, a človek by neprepadal nude. Zlý film to nie je, téma je ako vždy Hitchcock-ovsky zaujímavá a pútavá, len som to zrejme Ja, čo sa nie vždy dokáže vcítiť do samotného príbehu. Každopádne, aspoň to vysvetlenie v závere stálo zato, a presne zato tá tretia, inak je tento snímok omnoho viac romantickou drámou, než thrillerom. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Upřímně, první hodina mě spíš nudila a nějak jsem se do toho nemohl dostat, ale v druhé polovině se podařilo a začalo mě to bavit a asi půl hodiny před koncem jsem byl celkem napětí, takže sláva, i když to zpočátku nevypadalo, nakonec se mi i tenhle film od Hitchcocka líbil. Kamera dobrá, herci hrají dobře. Bylo to fajn, ale na nejlepší Hitchcockova díla to nemá ani náhodou. Ona totiž Marnie obecně je celkem utahaná a na dvě hodiny není ani náhodou. 4* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Důvody, proč se na Marnie podívat a dát 5*? 1. Alfred Hitchcock. Máte-li rádi jeho filmy, určitě si nenechte ujít ani tento počin. 2. Výborné psychologické drama. Námět tohoto snímku je vskutku dobrou sondou do psychiky lidí. Naskýtá se tu pohled, co vše může způsobit trauma z dětství. 3. Napínavé scény, občas thrillerová pasáž, výborná hudba. Znalci Hitchcockových filmů jistě vědí, jak dokáže Mistr pracovat s budováním napětí, atmosférou scén, doplňovat ji hudbou nebo naopak tichem. 4. Atmosféra. Sice mnohé exteriéry jsou vyloženě ateliérové, ale to nevadí. Například závěrečný déšť a poté rozjasnění je dokonalou ukázkou režisérova citu pro ten pravý feeling scén. 5. Herci. I když vás u filmů Alfreda Hitchcocka nezaujme tak zcela děj, vždy si můžete být jisti, že si režisér vybral dokonalé herce! Ať už více či méně známé, pokaždé je radost sledovat jejich představení. Tentokrát obsadil tehdy aktuálního Jamese Bonda, Seana Conneryho, a byla to dokonalá volba. Sice si v jeho roli dovedu představit i jiné herce, ale Sir Connery postavu Marka ztělesnil naprosto bravurně. Výtek nemám ani k Tippi Hedren či Diane Baker. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod naznačoval podstatne napínavejší príbeh. Postupne to očakávanie napínavého príbehu akosi opadlo a nebyť Seana Conneryho, tak by som tento film nepotreboval vidieť. Connery má trpezlivosť na rozdávanie. Ja by som tú divnú Marnie nechal v tom bazéne, aj keď uznávam, že jej pohotová odpoveď a obhajoba samovraždy bola výstižná. Záver kde sa z nej behom piatich minút stane opäť normálna žena, je tak trochu smiešny. Marnie, Marnie tá iste mnohým filmový zážitok zmárni...60%. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (22)

  • O několik let později prohlásila Tippi Hedren, že jí je Hitchcock natolik posedlý, že jí během natáčení věnoval několik sexuálních narážek a zasahoval jí i do jejího osobního života. Dále také uvedla, že jí Hitchcock zničil kariéru, protože 2 roky po natočení filmu Marnie nemohla sehnat pro sebe uplatnění. (DruidKarel)
  • Diana Baker (Lil) měla zakázáno přečíst si scénář, dokud se nerozhodne, zda ve filmu bude hrát. Jediné co věděla, bylo, že se jedná o Hitchcockův film Marnie s Tippi Hedren v hlavní roli. (facojurka)

Reklama

Reklama