Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to konečně dokoukal(jo já vím, jsou to skoro dva měsíce). A s těžkým srdcem musím říci, že zklamání. První řada mě hodně sedla, ale tohle bylo roztahané až běda. Místy zbytečně natahované, překombinované, a hlavně neuvěřitelné co postavy vydrží. Jsem si dost vědom, že je to podle komiksů, ale po tom všem co několik postav zažije by se těžko udržely na nohou. Má to skvělé momenty, ale taky hluché místa(Krista a Billy). Někdy to krásně šlape, a pak přijde moment, který to celé zabije nějakou nelogičností. Některé linky jsou nevyužité, nebo díky některým zvratů ztrácí význam. Je to velká škoda. Přesto nemohu jít pod 7/10, kvůli Jonu Bernthalovi, nekompromisní akci a těm desítkám skvělých momentů. Ale zklamaný jsem o tom žádná. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Jona Bernthala do role jeho herecké kariéry se vskutku vydařil na výbornou, docela mě překvapilo, že po roce a něco jsme se dočkali již druhé řady, kterou ve výsledku zvládli tvůrci natočit pečlivě a nedošlo k žádnému urychlování na úkor kvality, aby druhá série vyšla co nejdříve. To oceňuji. Za Jigsawa jsem rád, Ben Barnes ztvárnil tuto postavu nesmírně přesvědčivě, ikdyž vím, že od komiksů se malinko liší. Postava kněze Johna perfektní, dostal i mnoho prostoru, což jsem zprvu sice moc nechápal, ale po pár dílech jsem pochopil, že jeho "hrdina" se může pochlubit velice zajímavým originem a jeho příběhová linka mě ve výsledku strhla asi nejvíce. Návrat dalších staronových postav potěšil. Samotný příběh taktéž nenabídl moc chvil, jež bych mohl pořádně zkritizovat. Akce opět punisherovsky brutální a krvavá, bitka na záchodech a v posilovně asi nejlépe choreograficky zpracovaná. Závěrečný díl mega vygradovaný, jsem ani nestíhal pořádně sledovat dění na obrazovce. Velmi by mě zklamalo, kdyby se Netflix rozhodl kromě DD zrušit i Punishera. Byla by to škoda, protože potenciál se doposud za žádných okolností ještě nevyčerpal. 2. série si odnáší 88 % ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší, než první série. Víc mě baví sledovat postavy a jejich vztahy mezi sebou. Frank a Amy jsou skvělá dvojka a děj mi taky sedl o trochu víc, než předtím. Madani nesnáším furt úplně stejně a osobně s tím koncem fakt nesouhlasím. V mém imaginárním světe je jiné finále a i když se musím smířit se skutečností, tak dávám plný počet. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série jsem dost ocenil, že ve třetině řady tvůrci uhnuli od nových postav a děje a vrátili se k těm starým - ovšem dívají se na ně z jiné perspektivy, rozšiřují jejich charakter a celkově se o nich dozvídáme mnohem víc. Závěrečné kratší ukončení nové zápletky a Punisherova nová a nečekaná spojenectví tak nepřekvapí a jdou ruku v ruce s logikou. 90%, jen je škoda, že se seriál možná už nevrátí, zamrzí to o to víc, že je to kvůli nesmyslným "fúzím" studií, za kterými stojí jen prachy. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey! I'll dance with you!"______________ Je mi jasné, že druhá séria PUNISHERA si asi nezaslúži päťhviezdičkové hodnotenie, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť – Frank Castle je stále ohromný borec, ktorý podľa mňa v superhrdinskom vesmíre zastáva pozíciu toho najprepracovanejšieho antihrdiny (a Jon Bernthal mu v tom dosť pomáha!)... Druhá séria PUNISHERA je v mnohých scénach oveľa akčnejšia ako tá prvá, ale v rámci príbehu to už nie je ono a za prvou sériou to dosť zaostáva... Už v prvej časti som si myslel, že celý príbeh bude mať taký Terminátorský podtón – Frank v úlohe strážcu, ktorý musí ochrániť nič netušiace dieťa (respektíve teenagerku). Ale hneď ďalšia epizóda ma presvedčila o opaku a tým pádom zisťujeme, že po Amy ide celá organizácia (a nie iba pár ľudí). Potom sa k tomu pripája ešte John Pilgrim a neskôr aj neslávne známy Billy Russo, ktorý si síce nepamätá, kvôli čomu vyzerá jeho tvár, tak ako vyzerá, ale aj napriek tomu z neho v niektorých momentoch naozaj ide strach... A vlastne to mi na tejto sérii aj najviac prekážalo (nie, teraz nemám na mysli vystupovanie Billyho Russa) – je tu veľký počet záporákov a preto musí Punisher bojovať na viacerých frontách naraz a už sa nejedná iba o pomstu s jedným hlavným cieľom, kvôli čomu vyprchal aj všetok "vengeance feeling", ktorým krásne oplývala prvá séria... Je tu oveľa menej "punisherovania" ako bolo v predošlej sérii, ale za to, keď už tu je, tak je naozaj surové a nadupanosť s násilím tu opäť ani trochu nechýbajú. Tyler Bates so svojim soundtrackom opäť mimoriadne zapôsobil – a práve vďaka nemu je aj druhá séria PUNISHERA našlapanou, adrenalínovou a hlavne akčnou jazdou, ktorá však dupe na brzdu oveľa častejšie ako séria č.1... Ale najdôležitejšie na tom podľa mňa je aj tak to, že v závere mi už bolo ľúto, že to naozaj končí (aj keď tých častí dokopy nebolo až tak veľa), takže to znamená, že finále a vlastne aj celá séria svoj účel splnili... A preto (aj napriek miestami pomalšiemu tempu) ju nemôže odporučiť menej ako 8 vraždiacich farárov z 10... "Frank is not a criminal. He is not a hero either. He's just... He's Frank." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Dinah Madani (Amber Rose Revah) navštíví Dr. Dumont (Floriana Lima), naleje jí právě doktorka víno s anglickým názvem Decoy (česky návnada), což vtipně sedí do kontextu příběhu. (zbyshek)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „So Far From Your Weapon“ od The Dead Weather. (Duoscop)

Reklama

Reklama