Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (172)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Co jiného si pustit večer před spaním než porno nebo pohádku ne? Má volba padla na pohádku a to nejen ledajakou, ale jednu z mých krásných dětských let, čili předestírám, že samotná pohádka kvality dosahuje tak 2-3 hvězd, ovšem účinkem na diváka a z nostalgie až těch 4-5*. Viděla jsem to po nehorázně dlouhé době, takže mě to zase slušně pobavilo. Pár faktů. Za prvé Čenský tu měl naprosto epesní super moderní modré punčocháče. Za druhé zametání v jeho podání vypadá jak kdyby hrál kriket, ale tak nějak furt sem a tam :) Za třetí trošku mu nedořešili kostým, když mu ty lacle pořád padaly. Za čtvrté se tu objevily dvě formy vznešeného "R" a to forma francouzská, kdy ho zastřeme, zachrchleme a vytvoří se v zadní části hrtanu nebo co to je - a tou mluvili všichni až na Čenského jako prince, jež si vybral formu španělskou, čili vypouštěl z úst nádherné znělé rrrrrrr. No a na závěr bych jen dodala, že královské reggae je nejlepší song na pařbu aneb umbabaum umbabaumbaumba...... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

To bylo království opravdu k pohledání, i kdyby jeden prstíčkem hrabal, tak takové nenajde. Vlastně je to úplně jednoduchá pohádka, ale vtipná a kouzelná. Královské regee je průdce nakažlivá písnička. Jen tak ji z hlavy nedostanete. Krampol byl jako královský rada perfektní figurka. Toho překoná snad jen Súrio Mário Voříšek. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Povedené a vtipné, přestože tam hrají tři herci, které fakt nemusím (Krampol,Čenský,Patrasová), což je s podivem. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

"..a kdo nemá r, je amatér.." Písnička z tohoto filmu dlouho byla připomínána v Magionu jako jedna z nejlepších - a právem. Skvělá pohádka s výbornou Janžurovou. "..Královské reggae, umbabaum.." ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Jedna z těch lepších televizních pohádek, kterou si dobře pamatuju a i po zopakování se mi líbila a zároveň patrně nejlepší od režiséra Karlíka. Nakonec i trochu nadhodnocuju, protože těch dobrých televizních pohádek bylo natočeno poskrovnu a tahle si nejspíš zaslouží dostat do červených čísel. Mezi ty lepší ji vyzdvihuje hlavně humor a herecké výkony Janžurky, Bohdalky i Krampola a samozřejmě i nostalgie. Na písničky moc nejsem, ale ta jedna je opravdu kultovní a nezapomenutelná ;-). Takže kdo nezná, tak vzhůrrru na ni ... [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Krrrrrrrrálovské rrrrregéééé... Pohádka, kterrrou jsem jako dítě zbožňoval a kterrrá se mi dosud nevytrrratila z paměti. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

To "r" mě vždycky strašně rozčilovalo ,ale přesto jsem na to pravidelně koukal. J.Krampol je nezapomenutelný. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jan Čenský by si měl dávat obrovský pozor, aby nezpíval. Jeho vysoké tóny balancují na hranici snesitelnosti. Ale eR má krásné. Příjemná pohádka, které s přehledem kraluje proradný rádce. S písničkami je to jako na houpačce. Některé jsou opravdu hezké, některé bych s chutí vystřihla. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

K této pohádce jsem již od dětství choval hlubokou nenávist. Jednak proto, že tam všichni ráčkovali jak idioti, i když jsem věděl, že v jiných pohádkách tihle herci neráčkují a jednak mi přišly ty písničky úplně dementní. O ději nemluvím, ten je úplně na palici. Nedávno jsem to viděl již v dospělém věku a moje vztahy s tímto výtvorem se jen upevnily. Jedna z nejhorších českých pohádek co znám. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

O princezně, která ráčkovala, ta pohádka mě nikdy příliš neoslovila. Chudý televizní formát je nepřehlédnutelný. Dagmar má jiné přednosti, než býti princeznou. A Krampol je kapitola sama pro sebe. Podbízivá popová hudba mi spíše nahání husí kůži, rytmus i slova se výrazně míjí účinkem. Moderní, byť třicet let nazpátek, doba i společenské neduhy jsou naroubovány na pohádkový vzorec a k dětskému publiku má snad i nějaký ten výchovný charakter. Hlavní postavou nuzné pohádky je Kryštof (zajímavý Jan Čenský), zhrzený zahradník. Chudoba a povýšenost nejsou dobrými zaměstnavateli, přesto strnule setrvává v kakofonii rozmarů a nástrah. Druhým bodem nepravděpodobné romance je princezna Karolína II. (atraktivní Dagmar Patrasová), zhýčkaný rozmazlenec. I vrtochy lze mávnutím proutku odstranit, pokud je v dohledné blízkosti nechtěná a nenasytná hrozba. K odlehčení atmosféry slouží královna Karolína I. (zajímavá Iva Janžurová), nenapravitelný hypochondr, který lehkomyslně vytlačuje ze své mysli každý potencionální rozpor s osudem své dětinské dcerky. Druhým odlehčením je pan rádce (Jiří Krampol). Systematicky a bez skrupulí se zmocňuje veškerého movitého i nemovitého bohatství zchudlého království. Již jen samotná královská koruna na vznešené hlavě schází. Šibalem království je chůva (příjemná Jiřina Bohdalová), Kryštofova matka s vlastním plánem na ozdravení královské hypochondrie. Výčet postav ukončuje zločinec (Rudolf Hrušínský ml.) s probuzeným hlasem svědomí a princ (Jan Kuželka), jediný přihlášený i odmítnutý po ustanovení královských zásnub. Modernější neznamená vždy lepší. Snaha je pochopitelná, výsledek je dětinský, ale snad pomůže svému účelu. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Příběh této pohádky se mi časem vytratil z paměti, na jednu věc ale nemůžu zapomenout - na písni Královské reggae jsem ulétával jako dítě (také proto tento úsek filmu mám dodnes uchovaný na VHS) a dnes si rád vzpomenu s pobaveným úsměvem. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní pohádka, která vyniká povedenými písničkami a hlavně hezkými hereckými výkony, přičemž především Jiří Krampol je úžasný. ()

Reklama

Reklama