Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Piper Perabo, která mi byla strašně protivná třeba v Divokejch kočkách a nejen tam, je v Legendě o Jiřím a drakovi asi tím největším lákadlem. Když brání dračí vejce před Jiřím je docela vtipná. Jinak snímek nemá moc co nabídnout, alespoň mě nezaujal. Jen nechápu, že se ve snímku objevilo tolik známých tváří. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Legenda o Jiřím a drakovi je béčkový film na entou, je si toho plně vědomý a podle toho i tak vypadá. Zakletá Ella, která je ze stejného roku a spojuje v sobě podobné žánry, sázela více na moderní pojetí pohádky, zatímco v případě Jiřího jde spíš o humor založený na akci a bizarních postavách. Film má vesměs velice dobré herecké obsazení, které přiláká nejednoho diváka, což vyvažuje celkem mizerné a odfláknuté efekty, které měly oživit draky. Docela mě pobavila očividná paralela mezi El Cabillem a Darthem Vaderem. Jak už bylo řečeno, film staví na svém průměrnosti a hloupoučkém zpracování, nicméně i přesto nenudí a jako bonus dostane divák na závěr sestřih humorných nepovedených scén. ()

Reklama

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Pohádka o rytíří, který musí jako poslední misi najít ztracenou princeznu. Bohužel pro něj tato princezna je ekologicky smýšlejcí a poslední co chce je být zachráněna. Má totiž poslání, chce zachránit poslední dračí vejce a pozor má v ruce velkou kost, kterou neváhá použit, jak rytíř záhy na vlastní lebku zjistí Přičtěte sympatického maura, mnicha na skejtu a obtloustlého Patricka Swayziho jako hlavní zaporaka. Je celkem znát malý rozpočet, ale celkově je to taková neškodná fantasy komediální pohádka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hříšný kanec, Piktové s flanelkama ze sekáče, legendární Jirka, co má na hrudi v erbu jelena s televizními anténami, jeden digitální triceratops postrádající vejce a krev měnící se ve víno.. Rozjuchaná pohádka, u které se všichni zúčastnění nejspíše královsky bavili - já však ne. Kdyby ji uvedl Muf ve Studiu kamarád, byl bych asi shovívavější, takhle se mi zdálo, že největším mučedníkem legendy je samotný divák a jeho zcela zcestná očekávání. James Purefoy by měl vzhledem k charakteru svých rolí už pouvažovat o členství v nějaké skupině historického šermu.. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Nejhorší, co mohli tvůrci udělat je, že se do toho pořád snažili propašovat humor. Většinou na naprosto trapná místa. Patrick Swayze s dlouhými vlasy a kožešinou je ukázkově slizký. Celá banda působí trochu trhansky. Tudy cesta nevede. Takže tu máme něco jako rodinnou podívanou, něco jako fantasy akční dobrodružství, ovšem ani jedna stránka není dostatečně na výši, aby to někoho oslnilo. Spolu se sestřihem pokažených scén u závěrečných titulků to celé má působit jako pohodičkový film, o čemž silně pochybuji. Až tak, že některé z těch pokažených scén se mi zdály vyloženě nahrané. Pořád ale byly tím nejvtipnějším, co je ve filmu k vidění. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)

Reklama

Reklama